Хол и кухня на едно място

• 116 761
  • 349
  •   1
Отговори
# 105
Здрасти! Не знам дали вече си решила какво да правиш, но ето нещо, което на мен много ми харесва : http://www.colombinibg.com/index.php?m=320&lang=1&colomb … &mebel_klas=1 Доколкото виждам от снимките, тук са побрали кухня, дневна, спалня и трапезария в едно помещение...

# 106
Повдигащи се маси има в повечето големи магазини, цена 400-500лв.

# 107
  • Стара Загора
Благодаря ви.  Hug По-скоро ще се ориентирам към по-висок диван, мисля. А, иначе варианта с 2-та къта- за хранене и холов диван отпада, тъй като ще стане претрупано, а съм с две деца на които им трябва пространство. Мислим в посока висока маса + диван, ъглов подходящ за масата.  newsm78
На етап подови настилки сме още и не съм обикаляла по магазините за мебели. Засега само идейно си нахвърлям нещата. Голяма помощ е този форум  bowuu

# 108
  • София
  bouquet  bouquet  bouquet

# 109
  • Варна
Ние имаме такъв ъглов диван за висока маса. Пръчахме го в Ян-Ди Варна. Има голям избор на дамаски.

# 110
здравейте,аз също имам нужда от помощ.Писах отделна тема,но никой не ми отговаря.Нашият хол е 26кв. и ще правим(бихме искали)кухненски бокс в него.Апартамента е двустаен,същото разположение като на "Не се сърди човече",но бокса искам да го на правя срещу вратата,терасата,която е на другия край искаме да си я оставим така(тя си е големичка и ще сложа градинска маса със столчета и мнооооого цветя като малка градинка,не искам да се лишавам от нея,така или иначе другата която е на кухнята ще я приспособим за по-голяма спалня или детска.Моля ви дайте ми идеи и снимки,както за кухненско така и за холовата част.Благодаря ви предварително!

# 111
Благодаря ви.  Hug По-скоро ще се ориентирам към по-висок диван, мисля. А, иначе варианта с 2-та къта- за хранене и холов диван отпада, тъй като ще стане претрупано, а съм с две деца на които им трябва пространство. Мислим в посока висока маса + диван, ъглов подходящ за масата.  newsm78
На етап подови настилки сме още и не съм обикаляла по магазините за мебели. Засега само идейно си нахвърлям нещата. Голяма помощ е този форум  bowuu

Сиер, разхождай се и питай във фирмите, които предлагат мека мебел, има със сигурност дивани нещо средно между холов и кухненски - наши приятели са си купили такъв, с типичните меки възглавници за холов диван, големичък, достатъчно дълбок, но на достатъчна височина, за да е удобен за хранене на стандартна кухненска маса  Peace Няма лежанка обаче.
Фирмата мога да ти кажа, но това е във Велико Търново, тъй че няма смисъл, а и те не ги произвеждат, само препродават, тъй че със сигурност има такива дивани  Peace

# 112
kremi131,             ако качиш снимки с размери на помещението ще е много по - лесно да ти се      предложи нещо подходящо.  baby_neutral

# 113
честно да ви кажа не знам как да кача снимки,но апартамента ми е със абсолютно същото разположение(1:1)с този на "Не се сърди,човече",чиято скица е качена на първа страница,хола ни е 26кв

# 114
има поне 5-6 комбинации на подобен вид стая с тези изисквания- в момента работя по подобен проект- но честно казано - без качена скица няма как да се даде съвет)) Blush

# 115
добре де скицата за която ви казах на първа страница тук неможе ли да помогне,макар че не е моя е същата

# 116
Ето я скицата на Не се сърди човече, понеже Креми казва, че и нейното разположение е същото, пускам скицата, за да я улесня /понеже си нямам работа  Wink/

А иначе, Креми, не знам какво толкова има да му мислиш - имаш тераса с прозорци на едната стена, значи там не може да сложиш кухненските шкафове, а и е по - светлата част от стаята, логично е там да бъде мека мебел и насреща ниска секция с ТВ, евентуално ако има място може да вместиш и трапезарна маса /щото 26 квадрата може да е най- различни размери  Wink/ Ако имаш 7 метра стена, значи може да се получи и мека мебел и трапезна маса и място за кухненски шкафове, ако е по - скоро 5,50-6 м. стената - едва ли или поне ще изглежда струпано.
Кухненския бокс ясно, че ще е на стената, долепена до спалнята и на част от стената срещу вратата от коридора, така е най - удачно според мен.
Е, ще се влиза първо в кухнята, после в хола, но това е  Wink
Може да разделиш двете помещения с бар плот, или с някаква рехава стеничка с ниши примерно, аз съм "разделила" моята холокухня с едното "рамо" на ъгловия диван, от едната стена е опрян дивана на стена, от другата е преграда към кухнята, а мисля да правим етажерки, които ще увиснат над дивана и ще се получи и разделяне във височина.
Първоначално бях с барплот, но не ми хареса, стаята започна да изглежда малка, като го махнахме и изведнъж се видя колко е просторно всъщност  Peace
Но при мен вратата е точно диагонално на твоята, откъм светлата част с прозорците и се влиза пълво в хола, после в кухнята  Peace
Снимки има най - различни - и с преграждане и без, разгледай и каквото си избереш  Peace

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 16:51 от rosy_bosy

# 117
благодаря много,лично аз искам кухненския бокс да е с барплот,просто исках да видя снимки на някой,за да си го представя по-добре

# 118
  • София
  Моят е с барплот, сложих го за да вмъкна под него хладилник за вграждане и е малко по-висок и широк, както и да отделя леко малката кухничка от хола.
  Снимки - http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.22420712

# 119
На Aila стаята е по-различна и барплотът стои добре, но за kremi131 няма да е същото. Ние го разбрахме по трудния начин  Mr. Green

От 5-6 г. експериментирам с цветовете и въобще с помещението, за да е топло и уютно сигнах до решението - никакъв барплот, смяна на мебелите с бели и стени в леко кафяво. Остана ми само да довърша преправянето на кухнята, ето снимки:

С барплот
Пак

Къртене 1
Къртене 2
След махането

Сега 1
Сега 2

Когато ми остане време ще снимам от по-далече, защото от тези не личи, но помещението изглежда доста по-голямо...

А иначе, Креми, не знам какво толкова има да му мислиш - имаш тераса с прозорци на едната стена, значи там не може да сложиш кухненските шкафове...

Всъщност, ако не са на парно и няма радиатор, под прозореца става много красиво  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт