Хол и кухня на едно място

• 116 763
  • 349
  •   1
Отговори
# 90
  Ясно, че ще влизат под масата, но когато се седи на тях няма как да се мине зад тях или поне е трудно. То вкъщи всички сме финни, но пак не е особено удобно особено ако сервираш нещо....
Confused Сори, ама аз просто не разбирам как със диван ще стане по-удобно. Мисля, че един стол е толкова дълбок, колкото един диван.

# 91
lovee нашата гарсониера е така както искаш ти да направиш кухнята е направена на детска (не е толкова малко колкото изглежда) терасата която е към хола е остъклена и е направена на кухня а между кухнята и хола има сложен барплот, а зад него е мивката отдолу има шкаф под самата мифка а от ляво и дясно има съответно пералня и хладилник,от дясната страна на кухнята има горен шкаф в който има вграден аспиратор     в хола има диван който е разтегателен и е достатъчен за майка ми , още има холна маса и секция в който е разположен Тв

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 19:07 от Бургаско Renni

# 92
  • София
  Ясно, че ще влизат под масата, но когато се седи на тях няма как да се мине зад тях или поне е трудно. То вкъщи всички сме финни, но пак не е особено удобно особено ако сервираш нещо....
Confused Сори, ама аз просто не разбирам как със диван ще стане по-удобно. Мисля, че един стол е толкова дълбок, колкото един диван.
   Защото когато са столове не са допряни до стената и искаме да минаваме зад тях, когаот е кухненско канапе ще се допира до станета и от там масата и другите столове се местят към едната стена и зад столовете които остават става по-широко. Ако все пак го решим ще пусна снимки да покажа.

# 93
А някой може ли да ми каже - съвсем грубо, приблизително и ориентировъчно (знам, че е въпрос на договоряне, майстори и т.н.) - колко излиза един такъв ремонт за усвояване на балкон към стаята? Имам предвид грубата работа - къртене, изграждане, прокарване на тръби, замазване и др.?

# 94
  • Някъде на път....
А някой може ли да ми каже - съвсем грубо, приблизително и ориентировъчно (знам, че е въпрос на договоряне, майстори и т.н.) - колко излиза един такъв ремонт за усвояване на балкон към стаята? Имам предвид грубата работа - къртене, изграждане, прокарване на тръби, замазване и др.?
Предполагам, че за да се даде цена, трябват все пак някакви размери на помещението... как ще се преустройва, от къде ще минава водата.....  newsm78

# 95
 Някои има ли вариант в трапезарията да не е с маса със столове, а с кухненско канапе и столове? При мен там където е трапезарията повечето е ниша около 2,5 метра широка и в момента с голяма маса и столове отстрани, няма много място да се минава между столовете и масата. Затова се чудя ако сложа на буквата Г от едната страна канапе, а от другата столове, допълващи се дали няма да спестя място и да има възможност за минаване покрай стола и стената, а и едновременно с това да побира повече хора при нужда.

Ми аз съм така, и ми е много удобно. То е диванче ъглово, обхваща двете страни на масата, от останалите две страни имам 3 стола, които са комплект към масата.
Стои добре, а удобството идва от това, че след вечеря можеш да се изтегнеш на диванчето и да погледаш телевизия, дори да придрямаш.
А на диванчето по принцип се събират 4 - ма човека съвсем свободно, а при нужда и 5. Масата се разтяга и може да добавиш още столове, 10-12 човека сме се събирали без да е проблем.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 13:56 от rosy_bosy

# 96
  • София
rosy_bosy  много ти благодаря за отговора. Ние окончателно сме решили да е ъглово канапе, но още мислим точно какво  и откъде да го вземем. Много ми се иска да е отдолу дървено, а само тапицерията мекичка, като дървеното да е същото като вратичките на кухнята. Също така незнам как точно да го разпределя, но това са дребни неща.
Този месец поръчах гардероби за детската и следващият евентуално ще дойде ред на канапето и ще се похваля.

# 97

.....Пък и аз не познавам хора, които биха го направили. Гости се посрещат на диванче и холна масичка...табуретки... може и трапезни столове край диванчето, ако е необходимо. ..

То зависи как точно посрещаш гости ти.
Аз например винаги предвиждам вечеря, не просто салатки и мезенца, а сериозно хапване, което не виждам как ще може човек удобно да изконсумира на холна масичка на нивото на коленете му и табуретка, на която дори не може да се облегне. Тия масички се за пиене на кафе и нищо повече.
Вечерни гости се посрещтат в пъти по - лесно и удобно на нормална трапезна маса. За мен лично меката мебел с ниска холна масичка е най - ненужното в едно жилище, отделно и че стаята, наречена хол/гостна също не намирам смисъл да я има.

Aila  И ние сме си наумили да сменяме това диванче от снимката, ще си вземаме със същото дърво като на масата и столовете, пък мекичко само седалката и облегалката, точно както ти описваш. Тогава избързахме с покупката на диванче и сега ще поправяме грешката.
А отдолу едната половина е ракла, нали знаеш, там колко багаж се събира, не е истина  Wink

# 98
Предполагам, че за да се даде цена, трябват все пак някакви размери на помещението... как ще се преустройва, от къде ще минава водата.....  newsm78

Уф, права си Embarassed оттеглям тъпия си въпрос:)

# 99
Aila ,и ние сме с ъглово диванче и столове. На мен така ми е по-непретенциозно и уютно. Понеже сме в панелка и не е много голяма кухната-около 15 квадрата- така мисля,че е по-прибрано.

# 100
  • София
  Мари благодаря за снимката и на теб. Радвам се че ме подкрепяте, защото повечето познати с който съм го обсъждала не са привърженици на тази идиея. Но именно, това че е по-прибрано ми допада.
  Вашите канапета, освен ракла имат ли вариант за разтягане. Аз съм си харесала ето това -  
http://www.mebelibanko.com/index.php?m=320&category=177& … amp;product_name=Кухненски%20ъгъл%20Теди&lang=1
  Но бих искала долу корпусът да е като кухнята ми. - http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.22420711
  А нишата където да сложа канапето е тази. Мисля до стената отдясно и под прозореца да е ъгловото канапе засега. Но незнам къде да е по-дългата част. - http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.22544307
  Хладилника ще се разкара.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 16:50 от Aila

# 101
Ами според мен дългата част ще е добре,да е на дългата част на масата. Зависи как ще ти е обърната масата.Това зависи от мястото. Ако е надлъжно по прозореца,трябва да има място и за стол от другата къса страна. При теб както е, според мен ще стане много уютно. Винаги са ми харесвали сепаретата,а това си е като сепаре.

За спане има вариант -дългата облегалка се обръща ,има допълнително дюшече. Става за спане,но не за всяка вечер, а за екстрени ситуации.Не е толкова удобно. Но нашият е стар-може би новите диванчета да са усъвършенствани.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 18:29 от mari45

# 102
Ами при нашето дългата част на дивана може да се разтяга, има механизъм - цялата предна част на дивана се издърпва напред и излиза матрак, който се издърпва нагоре и допълва дивана, така че да стане на едно легло, дали го обясних  newsm78 Дано ме разбра, но се спи удобно, с размер на нормално единично легло става.
Късата част е ракла, също и ъгловата част.
А относно посоката на диванчето, ами след като го вземеш, ще го наредиш по двата начина и ще прецениш как ти харесва, те и без това са на 3 отделни модула, които се местят според удобството.

# 103
  • Стара Загора
И аз съм в чуденка относно дивана и масата...не съм привърженик на ниските маси, няколко години се измъчвах да се храня на такава. А и като дойдат гости, трябва да имам място за 10-12 човека, и аз като rosy-bosy винаги предвиждам вечеря, така че варианта е висока маса. Обаче дивана ?!Харесвам холовите  ъгли с лежанка, а те май идват ниски за масата. Голяма дилема, имам още малко време, приемам и идеи  Hug

# 104
  • Варна
Сеир, ето разтегателна маса, на която се променя и височината. Тази е доста скъпа, но съм виждала и по-евтини варианти, не сещам къде обаче: http://www.ezax.bg/product.php?&product=47

Общи условия

Активация на акаунт