Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 425
Аз имах огромно желание като малка да свиря на пиано и започнах на 6г. Имам много спомени от тогава, че когато започнах на 2 ръце бях адски горда и показвах наученото, но майка ми е много нервен човек (тя преподаваше, имаме пиано вкъщи) и след 1-2 шамара (сега и тя и аз недоумяваме защо се е стигнало до там) спрях да уча с нея и ми взеха учител. Тогава започна мъката, защото не ходех на предучилищна, а играех по цял ден навън. И баба ми не можеше да ме намери и да ме накара да се откъсна от играта, за да седна зад пианото.. Тогава излъгах, че вече не ми е интересно и не желая повече да се уча...(не беше точно така, но пред играта навън пианото отиваше в 6-та глуха..) По-късно отново се запалих, но бях категорична, че не искам майка ми да ме учи  Thinking Брат ми имаше същата съдба. А майка ми по-късно казваше "Ей, не пожелахте значи да се научите да свирите"  hahaha  Сега се чудя да го причиня ли същото на сина ми или майка ми и него ще откаже завинаги  ooooh!

Сега се сещам как свирехме с мама на 4 ръце...страхотен инструмент е пианото, търся му място в нашия хол..

# 31
  • Мнения: 1 214
Интересна тема и интересни мнения , не че съм съгласна с всичко обаче Simple Smile
Всяка последна събота от месеца до май децата от музикалното училище свирят за малките си приятели от детските градини.Концертите са образователни и имащи за цел да привлекат бъдещи музиканти и бъдеща публика , разбира се ( защото любовта към музиката се изгражда още в детството.Водещ представя различните инструменти , децата свирят кратки пиески , а има и игра с публиката : http://www.nmu-bg.org/index.php?lng=bg&p=child

Конкретно по темата за възрастта на започване има и методики , по които децата започват да учат и 3-годишни инструмент.Но това са специални методики - игра с инструмента , имитация , свири се без ноти ,  награди за изпълнението на задачата и непременно много забавление за детето.Невероятно ще прозвучи за някои.За съжаление тук в България не познавам някой , който да практикува тази методика , а съм преподавател ,  но може да разгледате в youtube при желание.Само напишете piano suzuki lesson  , violin suzuki lesson или пък cello suzuki lesson.

# 32
  • Мнения: 482
Мен са ме записали на 4г. на солфеж и на 5 г. на цигулка.
Ти искаш да го запишеш като допълнително занимание или целта ти е после да е в музикално училище и да се занимава с това? Защото  Ако просто искаш да е странично занимание може да не го мъчиш много и да го запишеш на пиано.
Ако обаче искаш да учи инструмент сериозно като за начало можеш да му пуснеш отделни инструменти ида видиш дали ще му хареса някой определен. Не виждам от кой град си, но ако си от София, Ст.загора, Варна или Пловдив, там има музикални училища и можеш да го запишеш още в 1 клас. Като цяло трябва да се въоръжиш с търпение ако го запишеш на нещо различно от пиано. Трябва и да помислиш, какво искаш да развиеш в него освен координация. Надявам се да съм помогнала  Peace

# 33
  • Мнения: 9 166
Тъй като в темата за цените на уроци по пиано не получих отговор , да попитам и тук- кога преценихте, че трябва да купите на детето музикален инструмент, колко време след началото на уроците?

Детето ми започна изучаване на музикален инструмент, но не зная колко ще е сериозно  желанието му.Не зная защо не се бях замислила, предполагах, че ще са достатъчни самите уроци/ които се провеждат в детски клуб за изкуства/но все пак- веднага ли купихте музикален инструмент или след време, след какъв период на занимания?

Общи условия

Активация на акаунт