Спермограма

• 75 246
  • 193
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета малко съм неопитна в тези неща от един месец ходя на изследвания за хормоните ,но ми казаха че също и мъжа ми трябва да си направи спермограма за точен и ясен резултат защо не ни  са успешни опитите за бебе. Искам да знам след колко дни въздържание се прави тази спермограма  и какво още трябва да се прави за да е  точен  и чист резултата. Благодаря Ви предварително

# 166
Въздържание 3-5 дни - не по-малко от 3 и не повече от 5. (ние първия път от престараване направихме 7 дни, което не беше правилно)

Вечерта преди спермограмата никакъв алкохол, ако е възможно дори и 24 ч. преди спермограмата.

Много е важно да направите спермограмата в ин витро клиника, където работят качествени ембриолози. Ако ще я пускате в обикновена лаборатория, не си правете труда. Задължително я пуснете с морфология по Крюгер.
За София - клиника Щерев, клиника Надежда (Малинов) или клиника София.

# 167
Благодаря ти много за бързия отговор  и за препоръчаните лаборатории, но аз съм от Пазарджик и ако знае някой от читателите за някоя добра лаборатория тук  в града  ,моля за  пише ! Confused

# 168
Извинявай, но не разбрах  само след три нощи и на сутринта  на четвъртия  ден може да направи спермограмата или след втората нощ и на третия ден да направи спермограмата. извинявай отново може въпроса  да ти се стори глупав ,но за мен това е важно  Cry

# 169
За по-лесно да го напиша с дни от седмицата (примерно) - за последно секс в неделя вечерта, понеделник, вторник и сряда почивка, в четвъртък сутринта отделяне на пробата.

Щом си от Пазарджик, най-близкото удачно място за правене на спермограма е Пловдив - Медицински център "Надежда Репродуктив" и Ин витро център "Селена"

Да се повторя - в обикновена лаборатория, каквато навярно има в Пазарджик, ще направите едно голямо нищо. В такива лаборатории (дори и в София!) не работят ембриолози, а само на читав ембриолог можеш да разчиташ, че резултатът ти е меродавен!

# 170
Café con leche  e абсолютно права, само в специализирана клиника може да се разчита на коректен резултат.

Ние сме пациенти на КИРМ Плевен.Казвам го само като още един вариант
Темата назад е доста обстоятелствена и ако се прочете , смятам много неща ще се изяснят.Късмет!

# 171
Здравейте
и аз съм доста зле с тази тематика но и ние с моя мъж тръгнахме по мъките след като цяла година правихме опити за бебе и все не се получава.На мен ми назначиха лечение с дуфастон за три месеца.Спермограмата на моя мъж е готова обаче аз нещо хич не я разбирам и ще ви помоля да ми помогнете да я разчета.
Резултатите са му :

хиперкинетични 10%   < 40%
нормокинетични 60%   >40%
акинетични         12%   <20%
хипокинетични   18%   <30%
общ брой            35         40 мин./мл.

Предварително ви благодаря,че докато се консултира и с лекаря ще се побъркам.

# 172
Здравейте, тези дни и моя мъжо ще прави спермограма. Спряхме се на д-р Даскалова- Пловдив. Четох само хубави неща за нея, дано да мне всичко нормално и при нас :0

# 173
desinkata_85 , както са казали момичетата, добре е да отидете в клиника по стерилитет и да се консултирате с андролог, за да е максимално обширна и прецизна спермограмата.Ние правихме преди години тук при един лекар-лаик, и после няма бебе.А се оказа, че всичко идва оттам, повтарящи се аборти поради лоша морфология на сперматозоидите и други проблеми.Искайте SDI тест.Всичко струва около/грубо/ 200 лв. с микробиология, микоплазма и останалите параметри.
Пожелавам ти късмет, всичко да е наред и скоро да успеете!
Здравейте,
бихте ли препоръчали клиника и лекар андролог-уролог?
И ако нямаме 200 лв. какво можем да направим струва ми се, че без смермограма няма как да се види какъв е реалния шанс за нормално зачеване по естествен път?!
Правим опити от повече от година, за сега без успешни. При мен открих бих казала сама, лична инициатива завишено ТСХ и висок пролактин. В момента се лекувам за тсх вече 4-ти месец. А за пролактина мисля да започвам от сега тъй като ми беше трудно да намеря лекарствата от бг, защото са прекалено скъпи за мен. А извън бг са по-евтини и успях да си ги купя. Но ми се иска паралелно с това и мъжа ми да се прегледа, но като видях че трябва да дадем 200 лв. се отчаях мислех че спермограмата струва 50 лв. но явно това е цената на неразширената, четох някъде че 130 лв. струва разширената. Не знам какво да правя, тъй като явно имаме проблем след като бебето не идва толкова време.
Благодаря, че ме изчетохте. Peace

# 174
  • В сърцето на любимия човек
Като за начало спермограма по Крюгер е достатъчна и струва 60лв в специализирана клиника. Съветвам те да я направите в клиника, защото те разполагат с необходимата апаратура за анализ.
Успех  Hug

# 175
Като за начало спермограма по Крюгер е достатъчна и струва 60лв в специализирана клиника. Съветвам те да я направите в клиника, защото те разполагат с необходимата апаратура за анализ.
Успех  Hug
Много ти благодаря.  Peace

# 176
  • София
Съншайн, задължително в клиника по стерилитет. И както Пънче-то ти е казала, е достатъчна спермограма по Крюгер. Ако има проблем-тогава се прави разширена и СДИ-те са към 130-150 лв.

# 177
Съншайн, задължително в клиника по стерилитет. И както Пънче-то ти е казала, е достатъчна спермограма по Крюгер. Ако има проблем-тогава се прави разширена и СДИ-те са към 130-150 лв.
Какво означава, ако има проблем?
Не може ли първо консултация с лекар уролог-андролог и по негова преценка да правим която каже спермограма? Защото иначе ми се струва, че ще направим тази по Крюгер която четох че е инвитро... и после може да се наложи и тази с разширението и пак станаха 200 лв. Sad Питам защото не можем да си го позволим и се чудя кой е оптималния вариант. Peace

# 178
  • В сърцето на любимия човек
Не съм чула за лекар от репродуктивна клиника, който да е назначил обикновена спермограма - тя просто не показва почти нищо. Обикновено назначават първо по Крюгер, а после, ако има проблем с морфологията, преживяемостта или нещо друго, назначават разширена. Ако направите спермограма по Крюгер и с нея отидете при андролог, тя дава основа за разговор и коментари с лекаря. Иначе ще отидете - той ще ви каже - пуснете по Крюгер и елате пак и така ще платите 2 пъти преглед.

# 179
  • София
След абортите ми първо мъжО пусна разширена по Крюгер, после с ДНК фрагментация/нямаше смисъл,бях бременна,но още не знаех/.Съншайн аз не забременях инвитро или каквато и да е асистирана репродукция и въпреки това пуснахме тези спермограми. Peace

Общи условия

Активация на акаунт