Спермограма

• 75 247
  • 193
  •   1
Отговори
# 150
Ето тук можете да видите кои са клиниките по стерилитет във Варна, има и телефони за връзка. Ние правихме в АГ (Център за асистирана репродукция Варна), няма записване, носихме си материала, трябва да се занесе до половин-един час след отделянето, за предпочитане сутрин между 8-8.30 часа. Там обаче не правят морфология по Крюгер, а по критериите на СЗО. Струва 50 лева. За другите клиники нямам информация, може да поровите из сайтовете им или да се консултирате по телефона.

Страхотна си! Благодаря!   bouquet

# 151
Благодаря ти Месечинке!Аз също си мислех за АГ,но когато отидем там към кой да се обърнем и кой да търсим?Преди няколко години бях ходила там заради мой проблем и си спомням,че отидох на 7 етаж,беше един тъмен коридор,минаваха някакви лекари и сестри,та тях питах къде е доктора,който аз търся.Всмисъл,нямаше регистратура от която да ме насочат.Би ли ми казала към кой да се обърнем,като отидем.Мерси!

# 152
  • Варна
Ами така е и сега. Аз първо се обадих на една от акушерките - Ани, да се уговорим как да действаме, защото исках да правя и цветна снимка. Тя ми каза да ида по-рано сутринта, защото после са много заети. Отидох с контейнерчето към 8 без нещо, още нямаше никой от лекарите. Почуках на вратата точно срещу асансьора, в стаята беше другата акушерка - Малена. Тя го прие и оттам нататък с нея задвижихме останалите изследвания. Ако искаш мога да ти дам на лични телефоните на Ани и Малена, за всеки случай.

# 153
Здравейте!Моля за малко помощ!
Ето нашият случай-при мъжа ми преди три месеца се установи нормозооспремия-всичко наред,освен наличие на аглутенация и агрегация.Микробиологията показа и уреаплазма,която лекувахме с Вибрамицин.
В събота ще направи ново изследване,но не знам дали е нужно да се повтори целият анализ по Крюгер.Или може да се провери дали слепванията отново ги има.Уреаплазмата е ясна-тя става с посявки,но мен ме притесняват другите фактори.
Според лекарката аглутенацията и агрегацията се дължат именно на възпаление.
Дано съм успяла да обясня Shocked

# 154
Преди седмица в МД Варна ми казаха, че трябва да направим обикновена спермограма, нищо, че казах, че имам 2 спонтанни аборта. Жената ме увери, че се тръгвало от обикновена и ако имало отклонения, тогава се прави по Крюгер. Днес направи мъжа ми спермограмата, всичко е ОК, но сега ме чопли това, че не е по Крюгер. Та си мисля, може ли да се пусне само морфология на спермата отделно (имам предвид да не се гледат другите показатели пак) и колко ли струва това? Някой има ли идея?

# 155
Мисля,че около 80 лв.Не знам защо не са направили морфология.За ваше спокойствие е хубаво да направите.

# 156
Мисля,че около 80 лв.Не знам защо не са направили морфология.За ваше спокойствие е хубаво да направите.

В понеделник ще се срещам с АГ-то си за консултация и ако каже и тя, ще повторим спермограмата. важното е май да се вземат колкото може повече пари. Sad

# 157
Винаги е така,за съжаление.Надявам се всичко да е наред с морфологията!

# 158
Винаги е така,за съжаление.Надявам се всичко да е наред с морфологията!

bouquet  bouquet  bouquet

# 159
 И аз да се вкл. тъй като и ние сме на тази вълна Първоискам да попитам какво е това микро което става за три дена

# 160
И аз да се вкл. тъй като и ние сме на тази вълна Първоискам да попитам какво е това микро което става за три дена

Не разбирам какво питаш точно.

# 161
zuzi 
Цитат
За оценката на морфологията на сперматозоидите по критериите на Kruger е необходимо да се направи специално оцветяване и да се оценят 200 броя сперматозоиди, като за всеки се преценява дали има дефект в отделните части – главичка, среден сегмент, опашка.
Ако имат някакъв дефект то няма да се движат нормално (ще си гонят опашките, ще са много бавни или ще криволичат), а това ще се отрази на цялата картинка, така че мисля, че щом обикновенната спермограма е добре и морфологията ще е ОК.

Не съм 100% сигурна че е така, в проблемното има тема за спермограмите и там момичетата са доста запознати. Ако искаш питай ги и тях и прецени дали е необходимо да даваш още 80 лв (май толкова беше).

# 162
zuzi 
Цитат
За оценката на морфологията на сперматозоидите по критериите на Kruger е необходимо да се направи специално оцветяване и да се оценят 200 броя сперматозоиди, като за всеки се преценява дали има дефект в отделните части – главичка, среден сегмент, опашка.
Ако имат някакъв дефект то няма да се движат нормално (ще си гонят опашките, ще са много бавни или ще криволичат), а това ще се отрази на цялата картинка, така че мисля, че щом обикновенната спермограма е добре и морфологията ще е ОК.

Не съм 100% сигурна че е така, в проблемното има тема за спермограмите и там момичетата са доста запознати. Ако искаш питай ги и тях и прецени дали е необходимо да даваш още 80 лв (май толкова беше).

Ренденце, мерси, мила, но аз вече приключих с това. Питането ми не е от сега.  Mr. Green

# 163
Sorry малко съм зажмоцана  Embarassed
Ще гледам датите другия път Blush

# 164
Sorry малко съм зажмоцана  Embarassed
Ще гледам датите другия път Blush

Няма нищо! Важното е, че опита да помогнеш!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт