Спермограма

• 75 252
  • 193
  •   1
Отговори
# 135
Момичета знаете ли дали за спермограма в Селена трябва да се записва час предварително или може просто да отидем ?

# 136
  • В къщурката на хълма на феите
Niq не няма нужда, ние също там правихме спермограмата на мъжлето - просто СГ се пускат между 8 и 11 часа сутрин, успех! Peace

# 137
Благодаря ти , реших да попитам тъй като изненадващо мъжа ми утре не е на работа и реши да я направи утре. Лошото е , че въздържанието е 8 дни , доколкото прочетох тук е много . Дано все пак не повлияе много  на резултата

# 138
Niq да ти кажа, до колкото разбрах от мъжлето доктора му е обяснил, че ако той прецени, че условията за коректен резултат на СГ не са спазени, може и да не назначи изследването, ами да ви накара да дойдете в друг ден

# 139
Здравейте момичета ! Имаме резултата от спермограмата , заключението е Normozoospermia и има цял лист със стойности които не разбирам .

# 140
Ния честито имате едно нещо по-малко, за което да се притеснявате! Peace

# 141
Дни на въздържание.....7.....(3-5);Предварителна диагноза...................................................
Прием на :медикаменти..........................................алкохол.................................................... Професия (вредности)..............................................други.......................................................
Заболявания ...

Материалът е:    получен  чрез: мастурбация  ..V..;PESA, TESA ... друг метод...........
                             отделен в лабораторията .....V.. донесен .........замразен.................

втечняване....15...(<60мин)             обща концентр-я на сперм...122.....х106/мл(20х106/мл)
обем..........7....(2-6мл)                      нормокин. сперматозоиди(А+Б)...............55......(>50%)
вискозитет...1....(0,1,2,3)                 А) бързи линеарни постъпателни движения......52....%
рН.........8....(7,2-7,8)                         Б) бавни (ЛПД)........................................................3....%
желатин......да....                              В) хипокинетични...................................................3.....%
цвят .........б.о...                                Г) акинетични........................................................42.....%
мирис......б.о....                                 концентр.(А+Б/мл)на сперм...67,1.......х106(10х106/мл)
                                                          общ брой нормокин.сперм.....469,7.....(20х106 в обема)
аглутинати......не.....тип...............
незрели кл.от сперматогенезата.....
левкоцити................................(3-5)
други..........................................

SWIM UP:                                                     Подвижност на сперматоз.в еякулата на:

-сперм.конц./мл ...59...х106/мл.....                                                         2-ри час...........50....%
-нормокинет.сперм ..40,12..х106....                                                       4-ти час...........43.....%
-% хиперактивирани  .68..%.....                                                             6-ти час..........30.....%

Биологична преживяемост на сперм.след SWIM UP на 24-ти час..........................17......%

Морфология на сперматозоидите по критериите на Крюгер:

С нормална морфология.............40......бр........20....(>14%)
С анормална морфология.........160......бр........80..........%

С макроцефалия ............................4......бр         с микроцефалия...........................25..бр
С двойни глави............................10......бр         с аморфни глави...........................20..бр
С шиловидни глави.....................15......бр         с опашни дефекти........................17...бр
С шийни дефекти.........................40......бр         с цитоплазматичен остатък.. .....29...бр

Заключение :.........Normozoospermia............................................................................

Забележка: .............................................................................Изследвал:.Спас..Джоглов.........
imam li miasto za pritesnenie

# 142
Тази спермограма ми изглежда просто перфектна... мисля, че няма място за притесниение!!! Но се чудя за Ph-8, не е ли много???  newsm78 Може би трябва да питате доктора все пак!

# 143
Здравейте, момичета.
Мъжът ми миналата седмица направи спермограма при др. Даскалова в Пловдив.
Като цяло показателите са много добри, с изключение на морфологията, която явно е доста влошена.
Др. Даскалова препоръча отказ от тютюнопушене и след 3 месеца нова спермограма.
Морфологията е 5,5 % при норма над 14 %. Всичко друго е наред.
Дали ще се оправи при спиране на цигарите?
Какъв е рискът от лошата морфология- трудно забременяване, дефекти на плода?! Нещо не ми е ясно.
Да пие ли някакви витамини?
Благодаря ви!

# 144
Аз да разкажа при нас как е. Преди година и 10 месеца мъжът ми си прави спермограма в чужбина, още тогава са му казали - бавни сперматозоиди. Но той не е имал идея какво точно значи и че съвсем скоро ще иска да има деца, не е предприел мерки. Както писах в другите теми - не ни се получи втори месец.

Според мен трябва да се ориентираме към клиника, най-вероятно ще е на д-р Щерев, за да пуснем нова спермограма и да му назначат лечение, ако е нужно /най-вероятно/.

Няма смисъл повече да чакаме и отлагаме, нали ? Имам предвид,че с бавни сперматозоиди и невзимане на мерки няма как да се получи нещо ?

# 145
May be, два месеца не са никак тревожен срок, за да хуквате по лекари.Но щом има проблем, вече открит при мъжа ти е добре да вземете мерки, и да не се протака във времето.
desinkata_85 , лошата морфология има много проявления, като едно от тях са спонтанните аборти, ил изобщо липса на бременност.В темата сме писали затова, и спирането на цигарите е първото и най-важно нещо, което трябва да се направи.В комбинация с подходяща терапия се постигат прекрасни резултати  Wink
Късмет, момичета!

# 146
Тази спермограма ми изглежда просто перфектна... мисля, че няма място за притесниение!!! Но се чудя за Ph-8, не е ли много???  newsm78 Може би трябва да питате доктора все пак!
[/quo mi neznam zashto ne ni se polu4avai partniorkata mi mina pregled i vsi4ko i e perfektno

# 147
Здравейте, момичета! Имам нужда от достоверна информация, която мога да получа само от вас   bouquet

Къде във Варна да направим спермограма? Ще се обърнем към лекар естествено, но ми иска да видя и вашите мнения по въпроса. Благодаря от сърце!

# 148
И мен ме интересува къде във Варна може да се направи разширена СГ,евентуално цена и записва ли се час или просто се отива и се пуска?Благодаря!

# 149
  • Варна
Ето тук можете да видите кои са клиниките по стерилитет във Варна, има и телефони за връзка. Ние правихме в АГ (Център за асистирана репродукция Варна), няма записване, носихме си материала, трябва да се занесе до половин-един час след отделянето, за предпочитане сутрин между 8-8.30 часа. Там обаче не правят морфология по Крюгер, а по критериите на СЗО. Струва 50 лева. За другите клиники нямам информация, може да поровите из сайтовете им или да се консултирате по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт