Спермограма

• 75 252
  • 193
  •   1
Отговори
# 120
Днес записах час за 18.11, обаче исках да го съчетаем с моят преглед и гледах кога д-р Ганева е сутрин. А за спермограмата, да тази от 180 лева гледам и аз нямам никаква идея каква е тази обработка на материала. Може би става въпрос за нещо друго.
mecani, пак благодаря  Hug!

# 121
  • В къщурката на хълма на феите
възможно е да става дума за микробиология на еякулата или нещо от сорта newsm78

# 122
zozinia Ти ли го пожела този час, за по-напред не ти ли предлагаха?

за много дълго време напред записват за спермограма в Щерев.
не ти дават възможност да запишеш мъжа си, когато няма да ти е необходим /когато дойде лелката/.

След колко време излиза резултата казаха ли ти?

# 123
Аз исках да ходим заедно, защото мъжът ми не знае каде е клиниката и часът го избрахме според това кога има свободен при Ганева. Иначе предполагам, че има и по-рано часове. А за резултатите от спермограмата ми казаха, че обикновена излиза до 2-3 часа, а разширената на другият ден.

# 124
Някой правил ли е скоро в Малинов.Разширена спермограма с Крюгер тест и биологична преживяемост е 150 лв./В ценоразписа пише 60 лв/

# 125
Ние ходихме миналата седмица на спермограма и май направихме голяма простотия  Sad! Мъжът ми имаше час за разширена, обаче каза, че било абсурд да стане там в стаичката и биологът му дал стерилна чашка и му казал, че може да стане и вкъщи, ако донесе пробата за 30 минути. А ние всъщност живеем доста далеч от клиниката в която ходихме. Отиде мъжът ми и се върна за 32 минути и аз незнам защо реших, че резултатите няма да са достоверни като не е било в клиниката и казах да направим обикновена спермограма. И сега ме е ужасно много яд, още повече като видях колко му е трудно... Поне да бях казала, че искаме по Крюгер... Ама сигурно няма начин, ще трябва да го правим пак. А ето я самата спермограма. Според мен не е много хубава, но моята докторка каза, че не била талкова лоша, само дето имало много статични  ooooh!! Питах я да ходим ли на уролог и тя каза както ние си преценим и че те обикновено изписвали витамини. Естествено мъжът ми този отговор го задоволява, защото хич не обича да ходи по доктори и аз незнам какво да правим. Още повече, че докторката ми препоръчва да започнем с инсеменация, защото вече е минало доста време. А аз доколкото знам при инсеменациите, когато е лоша спермограмата успеваемостта е ниска.

# 126
ми то и когато е добра спермограмата пак максималния % успеваемост е 15 .. обаче тва, че не сте направили категоризацията по Крюгер си е пропуск, но не мисля, че като сте я занесли на 32. минута е от чак такова значение ..

# 127
Момичета, кога има смисъл да се прави разширена спермограма (не само Крюгер т.е.), става въпрос за преживяемост, SDI и други показатели, които виждам посочени във варианта "разширена спермограма" в Щерев.
1. Ако тези показатели са лоши-ще отложат инвитрото/ИКСИ ли?
2. Ще изпишат поредните добавки?
не мога да разбера ако това е база минимум на спермограмите, защо не ги изискват от самото начало-на нас примерно от клиниката на Щерев са ни искали само обикновена+Крюгер.
А ако това са показатели на които не може много да се повлияе, защо въобще се изследва?
Знам, че малко крайно звучи въпроса ми, но се надявам някой по-запознат да ми отговори.
Благодаря

# 128
Здравейте момичета,
Аз съм доста от скоро във форума и искам да ви попитам нещо ако е удобно.
Може ли някой да ми каже проблем ли е ако въздържанието преди спермограмата е повече от 7 дни и ако е проблем в каква насока би било отклонението?
Благодаря предварително!

# 129
Красунка по принцип вероятно спермограмата няма да е коректна - само предполагам, защото не съм много веща по тези въпроси, но предполагам, че броя на качествените активно подвижни сперматозоиди ще е силно намален, но все пак нека и по-вещите момичета се изкажат! успех! Peace

# 130
Ох, май объркахме нещата. Sad
Но този месец ни се случиха много лоши нещата (на моето момче , баща му почина) и въобще не ни беше до това, ако трябва да я повторим....незнам как ще го накрам. Днес беше доста ужасен от това изследване... #Crazy newsm78
Благодаря ти mecani за отговора.

# 131
Красунка това са само предположения не се  тревожи - първо вижте резултата и тогава се притеснявай Hug

# 132
  • Северозапада
Красунка, имайте в предвид, че стресът също може да окаже негативно влияние върху резултатите. Съпругът на моя приятелка си правил спермограма 2-3 месеца след смъртта на майка си. Резултатът бил отчайващ. Докторът му изписал витамини и няколко месеца по-късно момичето забременя. Вече са щастливи родители на 2-месечен "разбойник". Не се притеснявайте, всичко ще се оправи.

# 133
момичета, дайте малко информация за олигозооспермия  Thinking

# 134
  • София
неземна..ето какво намерих в нета:
"Олигозооспермия - когато броя на сперматозоидите е под 20 милиона на милилитър или под 40 милиона/мл от целия обем на дадения еякулат.
Причините за олигозооспермия се дължат на различни видове заболявания,изискващи различен терапевтичен подход и лечение."

Общи условия

Активация на акаунт