Спермограма

• 75 270
  • 193
  •   1
Отговори
# 105
  • София
За цената в Малинов с днк фрагментация цената е 140лв, 100лв е ако имате преди това правена спермограма там. Не знам защо е така обаче.
newsm78 не можех и да предположа че е така....само знам че за втората ни взеха 100лв,вярно имаме и първа там newsm78

# 106
Момичета, минавам да се отчета. Вчера направихме спермограма при д-р Даскалова. Спермограмата е добре - Нормозооспермия. През месец октомври 2009 год. правихме спермограма в Хронолаб - резултатите бяха стряскащи - 28 % подвижни и 72% неподвижни. Тогава не се наложи да приема медикаменти, тъй като същия месец забременях, но за  съжаление в 16г.с. направих спонтатет аборт, но това е друга тема. Ние очаквахме още по-лоши резултати, защото във форумите много момичета споделят, че в обикновенни лаборатории спермограмите излизат добри, а след това се оказва, че стойностите са завишени. В нашия случай се получи обратно. Направо немога да повярвам. Дори преди срещата с д-р Даскалова подготвях психически съпруга ми, че може да се наложи отново консултация с уролог, защото през 2006 год. е опериран от варикоцеле и може отново да се е появило, както и че може да се наложи да приема витамини и добавки. Щастлива съм, че поне се установи, че при него не е причината. Сега започвам изследвания при мен. Днес отново съм при д-р Даскалова с всички епикризи и изследвания, за да видим какво трябва допълнително да изследвам.

# 107
  • В къщурката на хълма на феите
това се казва добра новина! честито! Grinning

# 108
  • Варна
Здравейте!Ето нашите резултати и ще съм благодарна за коментар.Правени са в "Надежда".

Период на въздържание - 5 дни.
Обем - 5.50   ( 2<N<6 мл.)
Цвят - нормален
Вискозитет - нормален
pH - 8,2
Концентр. на сперм. - 67,28 (20<N>250 млн/мл)
Общ брой - 370,04 млн.      (N>40млн.)
Клетки - 0,60 млн./мл.         (N<5млн/мл)
а) Активно подвижни - 21 % (>=25%)
б) Подвижни - 22%               (а+б>=50%)
с) Бавно подвижни -13 %
д) Неподвижни - 44 %

Аглутинация - не
Морфологична оценка по Крюгер ( N > 14 % )
Нормална морфология - 12 %

Отдолу са описани дефектите в проценти.
Заключение : Лека Астенотератозооспермия

Как ви се струва това ? Незнам дали трябва и към какъв специалист да се обърнем.Давайте съвети.  bouquet

# 109
ами предполага се че твоя док. ще ви насочи, но според мен уролог като за начало няма да е зле

# 110
  • Варна
А резултата как ви се вижда?

# 111
  • София
Не е много лоша, според мен. Все пак направете консултация с Кацаров.
Трябвало е по-малко дни въздържание.

# 112
  • Варна
Е как по-малко дни?Нали това е условието 3-5 дни ? Те на практика не са точно 5 ако ги смятаме по часове ще са 4 ,но да не издребняваме толкова .Такова голямо значение ли има 1 ден ми е мисълта?
А за този доктор Кацаров има ли часове или ги записват за след месеци ?
Иначе ви благодаря за отговорите - бамбарадамбара и мецани   bouquet

# 113
br, аз виждам една много добра спермограма! Peace Поздравления!
(само подвижността малко... но пак си е много добре!)

3-5 дни е средната норма, приема се, че ако има проблем, СГ ще е по-добра при по-малко въздържание - 3 дни. Т.е. във вашия случай - може би при 3 дни въздържание няма да го има лекият проблем с подвижността. Пак казвам, за мен вие по-скоро нямате проблем.

При Кацаров има часове в рамките на нормалното. Става въпрос за седмици, не за месеци. Час можеш да запишеш на телефоните тук http://www.drmilenkatzarov.com/, от профилактичен преглед глава не боли. Peace

# 114
  • София
br мъжът ти сподели ли нещо за условията в Надежда? Защо се отказа от Майчин дом - и моята гинеколожка ми каза да направим спермограма в майчин дом ? и за сега се чудя къде да записвам и какво да правя?

# 115
Записах на мъжът ми час за разширена спермограма. За първи път ще му е и незнам дали постъпих правилно. Сега чета ,че имало някаква по Крюгер, в ценоразписа на Щерев тя е по-евтина от разширената - значи ли това, че спермограмата по Крюгер е включена в разширената? Незнам дали да не се обадя да сменя вида на спермограмата  newsm78?
Той има час за спермограма в 8.00, а моят час за гинеколог е в 10.30, ако я сменя с обикновена имам шанс гинеколожката веднага да ми я коментира! Какво ще ме посъветвате?

# 116
Ако просто ти се дават пари може да направите обикновена спермограма, ако искаш наистина да знаеш има ли проблем няма ли направете разширена ..

# 117
Благодаря, mecani ! А не разбрах в разширената включена ли е тази по Крюгер или после и нея трябва да правим?

# 118
Zozina да включена е, спокойно Simple Smile

# 119
zozinia   за кога ви дадоха час /да знам колко се чака/? Разширена-180 лв това ли гледаш?Какво е това обработка на материала-45 лв-допълнително ли се заплаща?

Общи условия

Активация на акаунт