Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • София
 Ей, супер, доста хора са съгласни на срещичка, а аз тъкмо бях започнала да се отчайвам. Къде да бъде този път, казвайте. Аз предишния път като звънях в Патетата ми казаха, че в Патета 1 било по подходящо за бебчета, а и наема беше 80лв. (в Патета 2 е 100лв.) Деня също трябва да уточним 21 или 22 да е. На мен ми е все тая както за деня, така и за мястото.

kris4e, добре се справяш с обявата за сватосването. Я да вземеш да съчиниш нещо и за мой дундьо, че и той е капо. По едно време с dessiss се бъзикахме, че ще го пращам заврян зет на морето (за да му ходя на гости).

За миенето на зъбите като се изказвах, забравих да спомена, че на Ники му проби зъб чак на годинка, та поне няколко месеца след това съм почнала да ги мия. Не мога обаче да си представя детето ми да има доста зъби и да чакам да стане над 1 година, за да почна да му ги мия. Доколкото си спомням пастата Ненедент не е нужно да се изплаква и поглъщането и не е опасно. Слага се малко количество, а и тя не се разпенва като пастите за възрастни.

На Тео днес определено не му беше ден, скъса се да плаче милото до обяд. Унасяше се в сън и след 5 мин. почваше да плаче, ама много жално, не е да се глези. Следобяда беше по-добре и даже хапна половин бурканче каша от готовите - това му беше твърдата храна за целия ден.
 Педито препоръча да му сложим ваксината Синфлорикс. Скъпичка е, но тя каза, че е добра и е срещу пневмококите, които най-често дават усложнения при вирусните заболявания (ще я включат в имунизационния календар, но нас няма да ни огрее). Другата седмица сме на консултация и ще се разберем окончателно.

baby_moni, желая ти по много от това, което е без пари и достатъчно от тях, за да си купиш всичко останало

Аз се бях присетила и за националната ни срещичка. Май Elg беше казала, че е навита да организира нещата, но това все пак беше преди няколко месеца, може вече да си е променила мнението. Тя май не се е включвала днес (т.е. вчера), а се оплакваше, че е хремава, дано не се е влошила нещо  Praynig

Лека нощ и спокойно спящи бебоци

# 136
Мони, ЧРД!
Бъди здрава, обичана, желана! Много късмет и щастливи мигове!

Хм, тези прам шус в Некст, например, не ми се виждат да са с подметка...Може ли англичаните да нямат такива като нашите буйки. Те, нали и без това, си държат децата боси- току виж и зимните им бебета прохождат на бос крак и после -директно обувката...

# 137
  • София
Бебе Мони, жива и здрава да си! Да те радва бебока и да ти създава ядове, само колкото да не е без хич, ей тъй, против уроки. Simple Smile И много обич!
Детегледачки свободни, да ви кажа, има, но цената си я бива. 4-5 лева на час си вървят и както и да го смята човек, ако кара само на детегледачка, едно 800-900 лв. на месец си отиват. Иначе, и аз все по-трудно изтрайвам Мама Свеки, щото не е лоша жената, ама ми идва досадна повече, отколкото мога да търпя, обаче поне половината месец викам нея, че иначе става много зле с финансите. А друг начин нямам, понеже сега такъв чанч имам в работата, дето през живота си не съм го имала.

# 138
Леле Мънки, кви са тия цифри?!?!? Shocked Money
Аз чета сега по сумати теми, ми у белгийско мамите плащат по 150 евро на месец за детегледачка на половин ден...ми то направо ми се вижда без пари. Верно, че и там още като забременеят и си дават заявка за детегледачка, ама поне цените им са нормални. Това дето се оплакваме от родната ни държавица май ще излезе вярно... Sad

Ние вече сме на крак, че още колко багаж имам да съберам - днес ще ми се отели вола... На всичко отгоре от снощи бе боли зловещо лявата ръка, ама не мога да си я вдигна изобщо. Подозирам, че съм я понапрегнала с Рая - все гледам на ляво да я нося, макар че дупките от раните вдясно вече ми минаха....ама пусти навик. Дайте идея какво обезболяващо да пия, че няма кой да ни реди багажа.

# 139
  • София
 Ми, такива са цифрите. Аз с Дидето бях говорила и тя също нещо подобно сподели. Вярно, че когато е на пълно работно време може и да са по-ниски ставките, но дори за 600-700 лв. да говорим, каква е файдата на майката да се върне на работа, ако получава по-малко от 1500 лв. Ми, то по-добре да вземе още едно дете да гледа вкъщи и да си я докара тази разлика. Между другото, мой съученик в Швейцария сподели, че там точно това правят. Майка, която има 2-3 деца, оборудва къщата си като детска градина, взима си лиценз за гледане на деца и взима още 3-4 деца да гледа. Нейните са от 5 до 15 години, та по-големите помагат за по-малките и така. Та, ако не беше ми такава работата, аз точно това бих направила.

# 140
  • Костинброд
Здравейте,здравейте,здравейте.
Честит Рожден Ден Бебе Мони-желая ти много здраве и сили да постигнеш мечтите си.  bouquet
Честита последна месечинка преди годинка на Симона на Слънцето.  love001
Честита месечинка и на Симона на Дилейн.
Айде няма ли още свободни девойки? Давайте предложения,че с тези мъже вкъщи си трябва силна женска опозиция.Сега да не решите че търся за всички мъже-само за баткото и за Алекс-пък на мъжо ще намеря други занимания Mr. Green
За сега ви желая лек и усмихнат ден.

# 141
Бейби мони,честит рожден ден,бъди жива и здрава и много обичана   bouquet
Добре дошли на новите мами  Hug
Нашият юнак и той е свободен  smile3521

# 142
  • Варна
Добро утро!
Влизам да ви пожелая приятен уикенд - с послушни дечица и много внимание от страна на половинките.
Бейби Мони, честит празник! Много здраве и щастие!
И набързо едно въпросче - някой изпробвал ли е лечебните свойства на кърмата (имам предвид капане в нослето при хрема, в очето - при конюнктивит и т.н) И по този въпрос съм чела противоречиви мнения и исках някой от тук да сподели собствен опит. Нагайна, как точно слагаш мед в носа (захаросан, втечнен и разтворен в нещо или как). Ние щото пак сме хремави (каката вчера донесе два реда сополи от градината) и искам да пробвам някоя бабешка рецепта.
Колкото до споровете - така като гледам, в почти всички теми от форума по най-разнообразни въпроси, в които съм се зачитала, се заформят спорове, които понякога прерастват в доста грозна размяна на реплики, така че за съжаление считам това за нормално явление в женското съсловие Mr. Green В нашата тема не сме се събрали най-лошите и не трябва да ни е страх да казваме открито мнението си, само трябва да спазваме границата между градивния спор и обидните нападки. Peace

# 143
  • Стара Загора
Мони честит юбилей и от мен.

Много здраве, любов и пари ти пожелавам. Винаги бъди обичана жена и майка.

На нас днес ни е последната месечинка. От утре започваме обратното броене  Wink
Честити 10 месеца и на адашката ни!  Hug

# 144
  • София
Привет!
Дочетох ви  Crazy най-накрая!
Бейби Мони, честит рожден ден! Бъди здрава, обичана и щастлива!   bouquet   bouquet  bouquet
Честито на месечковците!  Hug Heart Eyes
Роси, Вероники, благодаря ви за поздравите по случай имения ден на Ивайло, нямах време да  почерпя  Embarassed  Hug Роска,  Hug Hug , за съжаляние пак не сме добре  Tired Александър от два дни е със страхотна хрема, носът му тече като чешма, а той направо ще си изкашля сливиците  Crazy Confused Явно си е някаква негова индивидуална особеност тази обилна секреция, защото още като беше в б-цата ми казваха, че се налага  на него два пъти по-често отколкото им е практиката да "изсмукват" секретите  Rolling Eyes  Tired Не може да спи, да яде, веселба. И на цялата тази прелест, като най-ужасната майка вчера го зарязах на баба му и ходих на среща със съученици  Embarassed Признат грях-половин грях?  Embarassed
За среща - дано сме добре дотогава  Praynig , с удоволствие бихме дошли  Simple Smile
Мирамар, за захласването - Алекс е така, не помага духване в лицето, изплаква когато той си реши  Rolling Eyes Много драматично изглежда, особено като ми омекне в ръцете като кашкавал.  Rolling Eyes Вече взех да не се връзвам, но бабите всеки път примират с него.
За споровете и мненията няма да се изказвам, но не защото съм мекушава или не ми стиска, просто не смятам да си хабя времето и нервите с такива работи, ще ме прощавате.  Simple Smile
ТаняТ, мерси за инфото за кислородната вода!  Peace Не го знаех  Embarassed , хем си биолог.  Embarassed Embarassed А Мелинда мисля е фармацевт.

# 145
Ехооо здравейте Hug

Мони ЧРД и от нас!!! Пожелавам ти много здраве и любов,пък другото щесиго купеш  bouquet  bouquet  bouquet

Тия дни само чета,няма време за писане.Илия става все по-палав и едва удържам фронта.Вече не минава ден,в който да не падне от някъде,я от спалнята,я от някъде другаде Mr. Green.Какво да се прави и това ще мине,само да сме здрави.Иначе по отношение на храненето нямам забележки,само със съня го позакъсахме.През деня почти не спи и ме прави луда от всякъде LaughingОпитва се да ходи,и дори иска да ми пусне ръцете,хем неможе,хем инат проявява..... искал да е самстоятелен човека LaughingПозадържа се за малко сам,но още сме далеч от истинското ходене.Та общо взето това е при нас....май newsm78

За спорове,сръдни и т.н. нямам намерение да пиша.....много кофти история.Всеки се хваща за най-малкото............жЕни,кво да ги правиш  hahaha Joy hahaha Joy

Честити месечинки,зъбчета ,ходещи крачета,именници,рожденници и.н на всички,които съм пропуснала тези дни  bouquet  bouquet  bouquet

Лек ден на всички Hug Hug Hug

# 146
Честит рожден ден на Бейби Мони!Да си жива и здрава и много обичана!  bouquet

# 147
  • гр.Плевен
Здравейте на всички! Няма да казвам добро утро, че то стана вече обяд... И благодаря за посрещането!

За обилната хрема при дечицата - най-помагат капки Коларгол. Онези кафявите, дето много цапат и ги приготвят по поръчка в някои аптеки. Доколкото ми е известно те действат по друг начин от останалите, а са най-щадящи и ги предписват дори за най-малките бебета (над 1 месец).

За детегледачките - имаше преди няколко години една друга програма - "Семейни центрове за деца", няколко жени с подходящо образование правят апартаментите си на нещо като детска градина за няколко деца - до 5 или 7, ако не се лъжа за бройката. Програмата беше стартирала успешно в София , Варна и още няколко града в страната. Та е възможно все още да съществуват, макар и да са минали на самоиздръжка, т.е. цената за гледането ще е по-висока, но все пак няма да е чак като индивидуална детегледачка. За тези центрове трябва да се пита в Бюрото по труда и да си по-нахален и настойчив за получаването на информацията, че поне в Плевен са много скъпи на отговори по тези въпроси.

И накрая да се изкажа и за захласването - голямата ми дъщеря много се захласваши и много се давеше, още в родилното се задави и не искаше да изплаче и да си поеме въздух. Та от тогава още нея  я церя по друг начин - вдигам я и я разтръсквам вертикално, не напред назад, а нагоре надолу ( брей, голямо обяснение тръснах Grinning). Та може да помогне на някого.

Приятен уикенд на всички и да слушкат дечицата!

# 148
Бейби Мони, честит рожден ден! Желая ти много късмет, любов и здраве!

Толкова си младичка, да ти завиди човек! Hug

Видях, че за бавачки и цени говорите и наострих уши.
Много странно ми звучи бавачка в Белгия за 150Е. Месечна заплата за цял работен ден в Прага е 1000Е, а заплатите са по-ниски отколкото в Белгия.
На час струва 5Е, но никой няма да дойде за 2 мижави часа, например, а за половин ден. За един следобяд за 5 часа е 25, 4 пъти в месеца е 100Е.
Размишлявам си тука, не искам да споря, представа си нямам от белгийски цени, но нелогично ми се струва да е толкова по-евтино. newsm78
Къде ги намират тези евтини бавачки? И аз искам!

Маргото66, добре дошла в тайфата на теб и Михаела!
Елвинг, дано бързо се оправи Алекс!  Hug Що така, какъв грях, и Хасан е хора, като се презаредиш с енергия ще си по-ефективна мама! А бебетата си обичат бабите, бъди сигурна. Heart Eyes

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 11:10 от Deziderata

# 149
ЧРД на Бейби Мони! Да е жива и здрава, много щастлива и спокойни мигове със семейството й пожелавам!  bouquet

Тони, писах ЛС!

Оки4, много мерси за описанието за обезбелтъченото масло. Правя го за някой рецепти - не ми беше хрумвало, че това бялото е белтъка. 10х!

Мен ми се идва на срещичка, особено като 21 е четвъртък и със сигурност ще мога! Дано да успеем да се организираме, че честно съм ви забравила вече физиономиите и напоследък като грижите ми понамаляха, бая ми беше домъчняло и за темичката и за вас!

Колкото за споровете - според мен основен проблем е нравствено-поучителния тон, който си позволяват някои мами! Със сигурност това кара много от другите да скачат като бик на червено и да чувстват необходимост да се оправдават/обясняват! Но от опит съм се убедила, че където много жени, там и доста кавги!  Sunglasses.
И въпреки, че съм изключително дебелокожа, едно-две неща са ме жегвали лично. Но не съм коментирала, за да не стане твърде емоционално, а тогава не съм убедена, че ще е обективно мнение! Та така!
Като  цяло обаче не ми пречат леките спречквания - всъщност даже за мен помагат да се изяснят позиции и ми е забавно освен това!
Това което ми тежи са непрекъснатите поводи и празници и поздравления! И на бебетата, на мамите, на другите деца, на техните мъже! Всъщност си ги удобрявам, но непрекъснато ми едно такова гузно, че пропускам някой и т.н.! Да не говорим, че като прочета 2-3 страници и вече от недоспиване абсолютно забравям какво е писано по-напред и какво искам да кажа! И някой така като се обиди, че е пренебрегнат - още по-виновна се чувствам! Затова за протокола искам да кажа - предварително се извинявам, ако пропусна някой за поздравите - моля не се сърдете!

За детегледачките -  според мен в тази криза ще се намери и за 400 лв. за цял ден - все пак тази година още 300 хил. ще останат без работа!

Общи условия

Активация на акаунт