Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не всички бурканчета стават. Трябва да са само от 190гр и да са, като тези от едно време - с едър винт. Такива пюрета има вече само на АМ-АМ и Мандев  Rolling Eyes
И Малечко! Бурканчетата са казали, че ги стерилизират. Незнам до колко е вярно. От женския пазар една дружка си купи за около 12лв.
В тая връзка, колко като количество е всяка порция от държавната кухня?
Есме, Честити рожден ден!
vasida, първата годинка мисля да празнуваме на заведение, в тесен семеен кръг.
За мъжките атрибути, братовчет ми не са го пипали и на около годинка го водиха при хирург. Сега е близо 30 годишен и има 2 момченца, значи не са го повредили. Аз много исках син, а сега като ви чета, ми то много сложно се гледат.
И преди споменах, че от детската драдина са ми най-хубавите спомени. Вие нямате ли от тогава? Майка ми вечер приготвяше дрешките за мен и сетра ми, а сутрин всяка си се обличаше, аз на 5-6 годинки, а сестра ми на 2-3. Аз й връзвах обувките, защото тя се научи по късно. Завеждах я в нейната детска градина и после си отивах в моята/растоянието между двете е 50м, а от къщи са на 200м/. Имаше ред едно време вкъщи  Mr. Green Та исках да кажа, че 2 годишни би трябвало да поназнайват кое как се облича. Поживьом увидим!  Simple Smile
зелено човече, аз след като обиколих около 10 аптеки и навсякъде ме гледаха странно, като питах за специален Витамин ц, взех от обикновения. Щом имаш възможност може да се пробваш месец, два да го водиш на ясла и ако се получи тогава да почваш работа. Поне аз така мисля да направя.
Tony_st, пробвала ли си да изчакаш да огладнее, без да й даваш кърма, а направо пюре? Така Виктория сама си направи график, с разлика поне час, от този който исках аз да й наложа.
Шу, да ги нацелуваш твойте 2 сладкиша. Всеки път като те чета, имам чувството, че си на друга планета  Crazy

# 541
Зелено човече, и аз след като дискутирахме тук (мисля, че беше с Никита) тези ампули Вит. С, питах и в аптеката, и педиатърката - и на двете места ми дадоха един и същ отговор, че стават за пиене и нямало други. И аз имам спомен от едни кафяви ампулки, но мисля, че и на тях пишеше инжекционен разтвор. Аз след онази дискусия се уплаших и веднага се разрових и видях, че тази съставка, дето производителят на ДРИНК ампулите я анатемосва, всъщност не е проблем (ставаше дума за съставка, която не можела да се преработва от дванайсетопръстника и затова било опасно че се отлагало там, но намерих научна статия по въпроса, и се оказва че не е така). Само не мога да си спомня каква беше съставката, но ако се налага - да търся  newsm78 Та така, рекламни трикове всякакви, за съжаление често безконтролно си играят с нервите и здравето на хората...

Сетих се, Едетова киселина.

Бодливке, за мен е екстра 4 месеца да чакам за кухня, тамън Ники ще стане на възрастта, на която планирам да го пробвам с кухнята.

Vasida, аз също след дълго мислене за първия РД, реших да се съберем на ресторант само с роднините - то пак сме 15-тина души, но този РД като че ли е по-вълнуващ за роднините и семейството, отколкото за приятели и дечица. Ние имаме нещо кат отрадиция цялата ни компания от едно време да празнуваме всеки повод по клубчета или ресторанти и да се събираме с деца и семейства (май с повечето се виждаме само по тези събития). Но за първия РД на Ники не ми се прави сватба май Simple Smile

# 542
Порциите в кухнята са по 200гр. Каква е тази история с бурканчетата,ние тук си носим и ни ги пълнят на място!

А за мамите от Пловдив да кажа,че в момента (поне в Кючук Париж) записват без проблеми,аз даже взех ядене още в деня,в който се записах! Даже и за каката взех,че когато тя стана за кухня беше много трудно да се вредиш! Сега ще се възползвам няколко месеца!

# 543
  • София - Рим и обратно
Шу, разбрала е номера с гърнето, как да не е разбрала, хич не са глупави. Софи знае за какво я слагам и ако й се ака, веднага почва да се напъва, после се изправя и се обръща да погледне какво е свършила. Ако има ако е много щастлива и ме гледа победоносно, ако няма - тръгва пак да сяда  Joy

# 544
Порциите в кухнята са по 200гр. Каква е тази история с бурканчетата,ние тук си носим и ни ги пълнят на място!

Е, да ама тук не е така. И това е коментирано по темите за кухните. Че по много градове майките си носят техни бурканчета и ги пълнят на място в кухнята. Но тук има само няколко кухни-майки. Повечето пунктове са само за раздаване и там им ги карат директно разсипани по бурканите.

За РД ще го правя в къщи. Аз май трябва да взема и да видя колко народ ще каня и да кажа на хората по-навреме.

# 545

Е, да ама тук не е така. И това е коментирано по темите за кухните. Че по много градове майките си носят техни бурканчета и ги пълнят на място в кухнята. Но тук има само няколко кухни-майки. Повечето пунктове са само за раздаване и там им ги карат директно разсипани по бурканите.

Просто ми стана любопитно,защото тук и в кухните "не" майки пак е така,затова попитах Peace

# 546
Есме, честит рожден ден! Много радост, здраве и семейно щастие ти желая!

# 547
Есме, честит рожден ден ! Пожелавма ти здраве и семейно щастие! Весел празник!

Днес записах вече Петя на кухня! От понеделник започваме! Дано я одобри! В нашата кухня порцията за тази възраст е 200гр, а десертът е 250гр!

# 548
  • гр.Плевен
ЧРД на Есме!

Видях, че доста коментирате детските кухни, в София пак сте си добре - имате няколко кухни-майки, а ние в дълбоката провинция си караме само с една. Че дори и повечето детски градини се зареждат с храна от тази кухня. В общи линии в Плевен не можем да се оплачем - две години й правиха ремонт на кухнята, сега вече храната я дават в кутийки за еднократна употреба - не мием бурканчета. Само дето храната от времето на каката (около 6 години от тогава) не се променила. Дори открих, че правят запръжки, а днес малките (от 8 месеца до 1,5 години) имат за десерт крем какао. Да не говорим, че свекърва ми е бивша детска учителка и каза, че още от времето, когато е ходела на работа супата си е все една и съща, само месото в нея се променя периодично (а свекървата е пенсионерка от около 15 години). Но пък малката яде храната, дори й харесва, пък и за мен е улеснение - готвя й само за събота и неделя и понякога, като ме мързи или не ми хареса яденето и за някой ден от седмицата. (Е, и купонът ни е 0,80лв, ама аз съм съгласна и повече да дам, ама да е покачествена и разнообразна храната).

# 549
  • Sofia
Есме Вихронрав, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН   bouquet   bouquet   bouquet

# 550
  • Варна
Честит рожден ден, Есме - да си жива и здрава, много обичана и много щастлива   bouquet  Hug

Шу, малката сладурка явно е разбрала че се пляска след работата с гърнето  Hug

Бухта, Гери, абе тез варненски девойки да не са правени по един калъп  newsm78 Същата история сме с това тръшкане, за щяло и нещяло, както си се хили и в следващата секунда вече се е извила и се тръшка все едно света се свършва  ooooh! Дайте да се съберем, пък да си се потръшкат взаимно, а ние да пийнем по кафе  Hug

Иначе уменията не ги усвои при баба и, а пристигна с тях, много странно , но явно известно време се прави на тра ла ла, за да ми гледа сеира и изведнъж показва всичко наведнъж  Mr. Green Както нищо не правеше и не се и опитваше, заминахме на 26-ти и на 27 нашата ме посрещтна права в леглото пролази , заговори и т.н а ние с баща и ей така  Shocked а майка вика - как може да казваш че нищо не прави като я каква е фурия  Rolling Eyes

Окич, страшна е Мария с тази шапка  Peace

Вики, отказва пюрета с парчета за 8 месечни  ooooh! кажете ка да я накарам да ги яде, иска милата лапа и като усети парченце, почва да реве и ми се плези а те седят на езика и аз ги махам  ooooh!

Още нещо имаше ама забравих  Mr. Green

Ааа, днес бяхме на консултация и .... още нямаме 7 кила  Mr. Green то бива бива фино ..... както и да е де, доки каза че изобщо не я притеснява това, защото Вики си хапва с апетит има страхотни умения и не изглежда недохранена така че явно се е метнала на мен  Mr. Green и аз не качвам цял живот на едни кила си седя  Mr. Green

# 551
Дори открих, че правят запръжки, а днес малките (от 8 месеца до 1,5 години) имат за десерт крем какао. Да не говорим, че свекърва ми е бивша детска учителка и каза, че още от времето, когато е ходела на работа супата си е все една и съща, само месото в нея се променя периодично (а свекървата е пенсионерка от около 15 години). Но пък малката яде храната, дори й харесва, пък и за мен е улеснение - готвя й само за събота и неделя и понякога, като ме мързи или не ми хареса яденето и за някой ден от седмицата. (Е, и купонът ни е 0,80лв, ама аз съм съгласна и повече да дам, ама да е покачествена и разнообразна храната).
Олеее, какви са тия работи ooooh! Аз си мислех от другия месец да се записваме, но ако е така незнам какво ще правим #Cussing out Нали подлежат на строг контрол...

Есме, ЧРД, много щастие ти желая   bouquet Нека тази година ти донесе много щасливи мигове и много усмивки Hug

# 552
Купонът за млечна/детска кухня сега май се гласува да е 1.6лв/ден. По памет цитирам де.

Есме, честит рожден ден! Да си жива и здрава и от късмет и любов да не се отървеш!   bouquet

Добро-настроение: Марти е такъв бонбон! Ако имах щерка, щях да го заплюя за зет, така да знаеш!  Mr. Green Пу-пу, да е все така усмихнат и жизнерадостен като мама и тате!  Hug За занимавките с малкия, напоследък забелязах, че го влекат въртящи се колела и вратички, които се затварят/отварят. Пробвайте!  Peace

Хели-хели: пробвай Енетра (Аулин/Нимезил - същата активна съставка е), Беналгин или Кетопрофен (в чист вид не знам обаче дали се продава в аптеките). Последното го имам на 2 свещички от болницата. Знам, че е ефективно. Аналгин течен и на мен са ми давали, но знам, че много вреди на бъбреци и черен дроб. Ама то кое не е вредно..  ooooh! Ако можеш да вземеш и зелена рецепта - Паракофдал. Съдържа кодеин и кофеин мисля.  newsm78 Едно време го пиех за цикъла.

Шу, браво на детенцето! Вече е голяма и знае за какво става дума! Wink

За номерата: ние от няколко дена показваме къде е нослето на мама/мечо/бау-бау (плюшен де).  Mr. Green

За пюретата: Миро днес изяде 200г домашна зеленчукова супа. Много хубава стана. Фиде, моркови, грах, домати и мъничко краве масло, добавено след като е пасирана. Тони, пробвай я с домашни някакви пюрета, ама като огладнее хубаво. Или в цедена кърма да сложиш малко примерно картофено пюре. По малко, по малко увеличаваш кол-вото на пюрето, докато свикне. После следващ зеленчук и т.н. Това съм го чела в темите из форума за захранване. Казват, че вършело работа.  Peace Ние сме минали на 70% домашно приготвяни пюрета. Само месните и някои плодови/зеленчукови ги купувам, защото ги няма на пазара. Т.е. за разнообразие.

Още щях да пиша, ама забравих. Ние утре пътуваме към Бургас и ме чака приготовление на цигански катун  Mr. Green

# 553

И преди споменах, че от детската драдина са ми най-хубавите спомени. Вие нямате ли от тогава? Майка ми вечер приготвяше дрешките за мен и сетра ми, а сутрин всяка си се обличаше, аз на 5-6 годинки, а сестра ми на 2-3. Аз й връзвах обувките, защото тя се научи по късно. Завеждах я в нейната детска градина и после си отивах в моята/растоянието между двете е 50м...

Аз, да си призная, не съм ходила на детска градина, както и брат ми, баба ни ни гледаше и направо като станахме на по 6 годинки - на предучилищна. Доста рев беше, а бях голяма, изобщо не исках да ходя, после в училище вече бях добре. Не знам дали това има връзка, но като дете бях много свита, особено в предучилищната изобщо не общувах с другите деца, после пак си бях една скромна, скромна...За разлика от сега  Mr. Green

# 554
Ох каква неприятна случка имахме сега. Бях в кухнята, Алек в хола с баща му и това дете изведнъж като почна да се пъне, почервеня цялото, започна да кашля и сълзи му потекоха. Като го хванах първата ми мисъл беше, че е глътнал нещо. Бръкнах в устата му, но нищо не можах да намеря. Дадох му да пие вода, но той не искаше, започна да се дере и да плаче с глас. Направо щях да откача, още треперя. Втория път баща му бръкна и извади парченце от един найлон ooooh!
Вече нищо му няма, играе си под строг контрол, но на мен определено ще ми държи влага цяла вечер

Общи условия

Активация на акаунт