Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Честита месечинка на адашчето Митко!

Хели_хели, стискам палци!

Ние днес отразихме две падания за един час - първо си обърна проходилката в коридора, а после след банята се изсипа от леглото по корем (докато се обръщах да наглася дъската за повиване над коритцето (при нас са комплект и след банята докато се източва водата, аз го масажирам). Голям рев беше след второто - един час се успокоявахме!

# 346
  • Варна
ТаняТ, забавна история.  Laughing  уфф, това за митницата, не за последния ти пост - сега го виждам
heli heli, а не може ли съвместим АБ? Какво казва лекарят?  Аз започнах така миналата година - на 02.01 в спешното, където мнооого се трогнаха .... живи и здрави. Опитваш ли с риванол в ухото? Аз имах един период на чести отити и ми препоръчаха тампончета, напоени с риванол - спада отокът, ако има такъв и облекчава възпалението. А януари пих Зинат, безвреден за бременни. Ако трябва потърси и друг лекар. Знам как боли ухо, дръж се  Hug
22, ослушвай се в Кауфланд. От време на време пускат стоки на ХАУК на безумни цени. Ние щяхме да взимаме кошара за 45 лв. май. И мерси за пюрето от домати, кажи после как е и консистенцията, моля. Днес в пюрето на Гербер имаше люспи  #Crazy от доматите.
Браво на Калин! Дано все по-бързо се подобрява, а мама да се успокои.
chikadee, най-добре идете на ортопед, щом се притесняваш. Тези проблеми колкото по-рано ги хванеш, толкова по-добре. А ако няма истински проблем .... ми нека пък и да те наругае докторът, ако трябва, но да каже, че си отишла напразно Simple Smile Peace
Роска, всяко детенце си е различно. Ния заспива сама от 3-месечна, никога на ръце (макар напоследък да взе да проявява интерес за мой ужас Simple Smile ). Твоята Стела пък разбрала от раз какво да прави на гърнето. А както са казали Вероники и СЗА, те децата ни водят. Ще ми се да се лаская, че е наша заслугата Ния да заспива така и да спи по цяла нощ, но ....... никак не съм сигурна Simple Smile Правя каквото ми подсказва инстинктът, а тя одобрява или внася поправки Wink  

Честито на всички празнуващи днес!

Аааа, за ТВ - аз не пускам през деня, но таткото ако си е  у дома го пуска, но не го гледа  ooooh!  Ния се зазяпва, а най-много харесва май една реклама на памперси с три бебета. И е станала голяма лепка. Като й е криво протяга ръчички, вкопчва се в раменете ми и се дърпа да се гушне. Горкият й татко! Гушка я след работа, затъжил се човекът, а тя .... диваче. Другият уикенд идва баба й и ще се гледат повечко двете. Аз имам нужда от почивка, а и репетиция за февруари, когато ще я оставим за 3 цели дни и не знам как ще се справят.
Иначе днес бяхме на консултация - 7850 / 71 см. Качила е 150 грама и 2 см.

# 347
  • София
 Ей ме пак и мен, поолекнала финансово с малко над 300лв. за ваксини  ooooh!
 Тео е вече 70см. и 8930г. (днес май половината от нас са се влачили на консултация  Laughing) и ако всичко е наред и се задържи здрав, в началото на февруари ще му сложат първия Синфлорикс.
 Оказа се, че Ники освен задължителните ваксини няма други, та сега и за него ми препоръча няколко доки (споменавам го защото може да е от полза на останалите мами с по-голямо детенце)
 1. против Хепатит А (два приема през 6 месеца)
 2. Пневмо 23 - като Синфлорикса, но е за деца над 2г. и е само срещу 7 причинителя на пневмококови инфекции
 3. Менинго А+С - против менингококова инфекция, която протича много бързо и изхода е фатален  Sick

Той деня почти свърши, но все пак честито на всички, носещи имената Таня и Татяна

Какво стана наистина за срещата 21-22  newsm78 Клубчето май беше Патетата 2, но така и не се уточни коя от двете дати ще е и в колко часа. А ще трябва и пари да се събират и да се носи капаро или ще ходим така  Rolling Eyes
За националната среща и аз си мисля, че ще е по-добре ад се постопли. Мисля, че към края на май ще е вече хубаво времето  Grinning
Аз предложих Патетата, защото ги спрягахме за предната среща. Относно датата зеленкото и Rila споменаха, че им е по-удобно на 22. Аз утре нямам възможност, но четвъртък или петък ще отида и ще резервирам, за това ако някой има нещо против датата или мястото да се обажда овреме. С парите може да го направим като предния път, аз ще дам капарото от мен, пък после на място ще се оправим. Ако някой държи да ми даде парите предварително, да свирка и ще му пратя сметката си на лични.
 Накрая да отбележа, че не ми пречи да се занимавам с организацията на срещите, но ако на някой друг също му е приятно да се занимава с подобни дейности, да си казва  Peace и освобождавам мястото веднага.

veselina, уред за почистване на под,  различен от прахосмукачка беше показвала преди Бодливка и даже си го поръча, но после май така и не се похвали дали са и го донесли в крайна сметка  newsm78. И аз чакам отзиви, че и на мен ми писва - онзи ден тъкмо изчистих докато децата бяха на разходка с татко си и Ники се върна с някакво зрънчо, и познай дали си личеше, че съм пускала прахосмукачка  ooooh!
 Бодливке, казвай струва ли си да взимаме и ние триъгълното чудо, или да се ориентираме към това, което Rila e показала. Дано утре са и по-добри показателите на Ади при изследването.

Ох, тъкмо някоя мама се похвали, че детенцето и се е оправило и ново се разболява - край нямат тези болести, много гадно.

heli-heli, стискам силно, дано се оправиш  Hug

22 доставката от тойс-а е 16 евро, но ако се регистрираш можеш да си пуснеш код за 10 евро намаление за нов клиент и ще ти се върже само 6 евро доставката. Нещата се доставят на адрес от куриер. Ако се включиш в обща поръчка ще дадеш 3 евро за доставка (това им е тарифата на мамите, оргонизиращи общи поръчки) и ще трябва да ходиш да си я вземеш от тях.
 И аз да кажа, че Hauck са страшно здрави колички - нашата отгледа три деца и още е читава (е не е лятна, но предполагам, че и те са качествени)

# 348
  • София
 Здравейте, не съм ви изчела и аз като Алекс мама наполедък нямам много време и все съм назад и избягвам да се включвам неподготвена.
 Но днес Влади има месечинка и ми се иска да ви почеря, макар и виртуално за негово здраве Simple Smile

Тони, радвам се, че сте пристигнали благополучно Hug
 Васида, правилен избор Wink
 Честит имен ден на Танчетата!!!
 Болничките да оздравяват!
 При нас няма ново, само някои нови двигателни умения Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 10:29 от *Elle*

# 349
Ама вие още изчакайте - тепърва ще има готини намаления на mytoys и може да излезне съвсем изгодно - някъде края на февруари мисля, че ще са най-добри цените!
Честита десета месечинка на Митанко и на Влади  bouquet !

Това, което съм показала като механична метла го нямам, но само му се овъртам и облизвам!

Лека нощ от нас!

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 15:59 от Rila

# 350
Леле,колко сте изписали,направо очите ми станаха ей,такива Shocked.
Тони,мила радвам се че сте добре.Надявам се бързо да свикнете с новостите.Браво на Рая че е издържала на дългия път.
Радостина има бенка на дясния крак отгоре където и аз имам.Появи се още на 4 месеца.
Ели,скъпа малката може да стане манекенка.С тези данни.Аз искам Радост да евисока поне като баща си,а не като мен(миньонче).
Поздрав на всички празнуващи.  bouquet
Болничките бързо да оздравяват.На мен нещо ми се е възпалил синузита ooooh! дано не се усложни,че като се сетя за предния път какво беше....
Днес бяхме на болницата с нашия тати за да му оправят медицинското,че аз вчера неможах да го оправя без него,че не се води само любител.Утре ще ходи в Сф в КАТ да ги подава.
Вече незнам дали нещо важно непропуснах newsm78 да пиша,че толкоз много прочетох че сигурно съм забравила,моля да ме извините.
Лека вечер Hug

# 351
Честито на именниците!    bouquet
Честито на месечинковците и специално на Влади на Ел! smile3525
За приспиването си е наистина индивидуално, но и много зависи от родителите  ...Марти си заспиваше самичък, после пък бабите го приучиха на ръце и известно време се налагаше и аз да го правя, но бащата взе нещата в свои ръце и след разработени стратегии взе, че успя и от няколко дни Марти си заспива сам. Но открихме, че важното е да го слагаме по едно и също време тоест спрямо режима, има си определен час на заспиване, да е спокойно...папкало наскоро това доста ги унася и успокоява, сега проумях колко важно е да се вглеждаме в децата си и сигналите които ни дават и да се опитваме да наблюдаваме и извличаме нужното ни, но не винаги се получава особено когато човек е преуморен, в паника, недоспал, изнервен и прочие...не, че се съм била такава или може би само първите 20 дни от раждането на Мартин.  Та мъж ми си има цял ритуал по заспиването, приглушава осветлението, погушка го, доколкото е възможно незабележимо облича спалното чувалче да не се усети малкия Wink, говори му тихо, спокойно, погледат малко телевизия и хоп в леглото, е не винаги се получава, но с малко мрънкане около  5 минути или даване на  играчка и става, а напоследък и по често, просто си привикна към новия режим момчето.
А за гледането на телевизия какво да кажа, думи нямам, моя ще е телеман  ooooh!. А за рекламите леле майко, като препариран е, каквото и да прави щом ги чуе само и с гръб да е веднага е забил жаден поглед в екрана. Вчера даже ми спря да яде мляко за да си ги изгледа, а пък като яде пюре на стола винаги го слагам с гръб ...е не знам как се усуква и гърчи но пак успява да зяпа и се разсейва и аз авторитетно натискам копчето и изключвам...но той е хитрец дори,  като е на повивалника извива глава и гледа...Незнам има нещо странно в тези реклами, защо въдействат на малките човеци така, започвам да мисля, че повечето имат 25 кадър. Вече сериозно се притеснявам за малкия и телевизията, като пристрастено е това дете, пак лошо влияние от бабите щото и сериали заглежда вече, ама тв ни е в стаята където се гледаме и просто е на такова стратегическо място, че отвсякъде има видимост.
Веси имаше някаква реклама по телешоп ли ...на такъв уред за дребните боклучета, но имам блед спомен а може и да пробваш и с мини портативна прахосмукачка...и на мен ми е на сърце тоз въпрос та и аз го мисля...
Новата мама welcome
Е хайде лека и усмихната нощ!  Wink
newsm78

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 23:50 от dobro_nastroenie

# 352
Здравейте,

Честити месечинки от вчера и днес.
 И ние сме месечинковци, ама не ми се пускат картинки.

Хели-  Hug Praynig дано не е за АБ
Вероники- аз ще слагам същите ваксини на Елия като стане не 2г. Не са много скъпи.
Веси Петровска- хич не ми се иска да става мИникенка. Аз имах такъв период като тийн и не си е работа.

За нац среща- аз ще я организирам, за да почвам от сега? През март имаме РД, май месец ми е натоварен откъм празници, а смятам юни да се кръщаваме. Така че ще ми трябва време и решавайте.

# 353
  • Варна
Добро утро!
Да ви дам една идея за закуска, може и да сте я правили, но аз сега ще я забърквам и реших да споделя - пасирани овесени ядки с кисело мляко и банан (ако направите двойна доза, ще има и за вас, и за бебето).
Бухта, да не си объркала килограмите на Ния? На мен ми се струва доста по-пухкава от Симонените 7600 newsm78
За подочистачките - и аз ще следя, макар Симона доста добре да се справя с тая роля - търкаля се по паркета, забърсва го с дрехите си и лапа по-големите боклучета, а понякога дори го ближе с език Mr. Green На мама чистницата!
Влизам да се къпя, че трябва да издебна момента, докато Симона е в добро настроение и се заиграва, защото с миенето на косата и обезкосмителните процедури, това ще ми отнеме повече време от ежедневния душ.

# 354
Добро утро мами! Hug
Един бърз въпрос-слагате ли вече възглавничка в кошарката?
Ще сменям чаршавчето и се чудя дали да вадя възглавница... newsm78

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 09:52 от Нинчето

# 355
  • Костинброд
Добро утро.
Честита последна месечинка преди годинка на Яна-сладурана  bouquet
Честити месечинки на Дариян,Елия,Марта и Александър  bouquet
Рила,благодаря за линка с песничките-Алекс гледа с кеф.
Хели-хели бързо да се оправяш.
Билянка,Ади и Калинчо-всичко да е наред fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Изчезвам че имам гладни мъже.Хубав и усмихнат ден на всички.

# 356
 Нинче, за възглавничката - аз до скоро не слагах, но вече реших да слагам.
 Все още не съм пожелала на Тони бързо да се адаптират към новия живот в Белгия!
Като се сетя, че и на нас това ни предстои. Мъжът заминава края на март, а ние - юли. Очаквам го със смесени чувства. newsm78
За срещата на 22 бройте и мен, само не разбрах за колко часа става въпрос.
22, и аз съм хвърлила око на една количка от MyToys, ако решиш може да спретнем обща поръчка.
За височината на децата гледам говорите - и аз се надявам Кали да стигне поне 1,70  Grinning. Аз съм висока толкова, баща й също. От неговата страна са по-нисички, и той за мъж не е особено висок (въпреки че аз си го харесвам, разбира се), та дано в това  отношение се метне на нашата рода. Mr. Green Докато са малки бебетата едва ли може да преценим колко ще са високи, мисля си, че най-много дръпват в пубертета. Същото важи и за килограмите. Ми аз като бебе съм била супер дебела  Mr. Green, родила съм се над 4 килограма и като си гледам снимки съм била доста пухкава, после като станах на 5-6 годинки пък бях злояда, нищо не ядях , бях кожа и кости ,в пубертета придобих по-женствени форми и сега съм си нормална на тегло.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 10:00 от stasi8510

# 357
  • София
Здравейте и от нас. Калин е видимо по-добре, макар да има още лоша кашлица, температура и хрема. Още веднъж благодаря на всички, които ми помогнаха в ситуацията и искам да се извиня, че тези дни четох малко "през просото", но...

Относно статията за митницата, в края й Еленко Еленков е написал как смята да се справя с проблема и според мен е възможно, стига другата страна да се съгласи  Peace

За срещата другата седмица, ако е на 21-ви, ние може да не дойдем, че Калин е на лекар! Вероники, "пишем" се за среща на 22-ри  Peace

днес исках да мина с парцала, но сътветно пак има трохи и други дребни насъбрали се боклучета. Не ми се бори с тази прахосмукачка всеки ден  Crossing Arms Искам нещо леко, с което да мога набързо да обера нещата  Rolling Eyes

Ако е нещо скромно, става с тиксо, напр. трохи от ядене на едно място под масата  Mr. Green

Хели–хели, стискам най-големите палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed 

ТаняР, влизам ти в положението, аз в нашата ситуация просто реших, че щом сигурен човек ми е казал,ч е се доверява на тази лекарка, затварям очи и скачам в дълбокото, т.е. давам лекарствата. Другата седмица ще се консултирам с нашата педиатърка, но, естествено, без да се види конкретното положение, не е ясно какво може да се прецени...
А за ОДЗ-тата, благодаря, че повдигна темата, щях и аз да питам, ама забравих. Ходих тук аз, Тома Неверни, в едно ОДЗ, да питам как е положението с приема и между другото се спомена, че яслената група е за деца от 1 до 3 години. Предвид моята неяснота с работата тук и обсъденото в темата, вече съвсем се изтормозих какво ще правим с тези ясли. Но в същност исках да питам мамите с опит, нормално ли е групата да си е така "смесена", не е ли по набори  newsm78 newsm78 newsm78 Хммм, тя weselina_s_p написала, ама да видим и другаде как е...

ТаняТ
, направо ме разби с твоя разказ за митническите учреждения. Аз не съм имала пряко вземане-даване с таквоз чудо, но от работата си знам, че всяка митница (офис, бюро...) си е отделна държава. Връщали са ни гаранции, защото, видиш ли, името на подписалия гаранцията (шефа на отдела!) било напечатано, пък техния офис имали изискване да е изписано на ръка.... и за по-малко даже...

За ТВ, у дома винаги е включен ТВ. Това ми е вреден навик от живота в общежитие толкова години. Там не само помирисваш дезодоранта, когато в коридора на съседната стая някой се пръска, ами се чува всичко през стените.... и така винаги съм си "правела" фон... Калин се зазяпва понякога, особено на реклами, особено с деца  Mr. Green Както и на някои "шапки"

Ел, аз си го следя Влади поради пуст хемоглобин, как сте с яденето, изследвания правят ли ви още или откак спряхте лекарствата - не...

Нинчето, Калин все още спи без възглавница.

# 358
Честити месечинки на малките сладури!

Нинче, аз слагам възглавничка от около два месеца, но е една плоска, дунапренена и цялата на дупки (води се против задушаване и я взехме от Джъмбо).

И аз имам навик телевизора да е пуснат непрекъснато. Преди така беше с радиото, но имаше доста дълъг период, в който бях без радио вкъщи и телевизорът някак неусетно го замести. Митко също се втренчва в рекламите, дори когато съм изключила звука (да не би наистина да има 25-ти кадър?), а на тази с бебетата издава гальовни звуци. Само дето не съм сигурна на бебетата ли се радва или на мамите  Laughing

За яслените групи и аз съм изненадана, но има логика в това да се разпределят малките на по-малобройни групи, че иначе учителките ще луднат. Все пак по-скоро трябва самите групи да са по-малобройни, а не смесени.

Ние от вчерашните падания нямаме видими поражения, но отказва да си стъпи на дясното краче. Дано да е само от стреса! Педиатърката (по телефона) предположи, че има контузия на меки тъкани и предписа масаж и панадол, но засега смятам да пропусна последното.

# 359
Честити месечинки на всички!   bouquet Днес сте се събрали голям отбор  Mr. Green
Нинче: ние ползваме от 3-4месец някъде една голяма, но сплескана възглавница за Миро. Той много обича да се сгушва в нея и си я мачка. Така много лесно се приспива сам. Малката не можеше да покрие тези "нужди".  Mr. Green

Стаси - като гледам ще се съберем 5-6 човека за поръчката, така, че само да излезе нещо подходящо и пускаме. Май февруари имат по-големи намаления, та ще изчакаме. А нали няма да е проблем, че ще е "тежка" поръчката? В смисъл, че явно няколко колички ще се поръчват.  newsm78 Аз евентуално ще направя нов акаунт и ще спестим 10Е, така, че ще излезе без пари дето се вика доставката.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт