Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, момичета!
Не мога да сваря да чета, лелее...
Честит имен ден на Таня, Татяна и всички други празнуващи!
Вили, какво стана с изпита?
Тони, радвам се, че сте пристигнали успешно!Късмет оттук нататък!
От няколко страници пишете за заспиването - при нас е без играчки и ритуали освен приказка или две и слагане в кошарата. Преди беше на гърдата, но вече не. Не стана от само себе си, приучихме се и имаше много недоволства.
Прочетох,че и други мами страдат от болки в гърба. Значи не съм единствената. Не мога да спя. По цяла нощ си търся място в леглото, ужас! Комбинацията от бременност, толкова месеци кърмене и растящо на кг бебе направо ми съсипаха гръбнака. Някоя от вас да е намерила облекчение от нещо?
Браво на оздравяващите бебета!!!

# 331
Аз забравих да честитя имения ден на всички Тани и Татяни!   bouquet
Зелено човече, браво на Калинчо, че се подобрява толкова бързо
Мелинда, аз имах този проблем - болки в гърба. Ами лятото ходих на серия от масажи Сайонджи. Да си призная много съм доволна, усещам страхотна разлика, гръбнака ми направо се беше изкривил. Болките бяха непрекъснати, а сега съм доста по-добре. НО трябва да се направят поне 10-ина , за да се получи някакъв ефект и после периодично да се ходи. Лошото е, че излизат скъпички, но ефекта си е страхотен. НА мен рехабилитаторката като ми видя гърба с ужас ми каза, че не е виждала такъв изкривен гръбнак, към края на курса резултата беше видим, ама масажа е болезнен.

# 332
Ех не мога да ви изчета  Laughing

ЧЕСТИТИ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЦИТЕ ДНЕС!   bouquet

И съответно вече забравих половината неща, за които трябваше да пиша  Crazy

Тони, честито пристигане в крайната точка  Hug Бързо установяване и свикване с обстановката и за тримата  Grinning А да те питам ти шофираш ли? Защото от разказа ти за пътната обстановка и кой как карал си мисля, че май не  Mr. Green В Германия се кара така попринцип. Там на магистралите нямат горно ограничение на скоростта. Там имат минимална скорост  Laughing Да не си видяла знака за нея  Laughing Мъж им има роднина в Германия, която си има няколко глоби за каране под минималната скорост на магистрала  Mr. Green Ама тя кара най-много с 60-70.

chickadee, според мен най-добре отиди да я види ортопед  Peace Хем и ти ще си по-спокойна. Аз от Драганов съм супер разочарована. Водих каката там на първата контрола като бебе и повече не стъпих  Naughty След това и двете ги водих в Горна Баня  Peace

Тази статия за митницата ме заинтригува от вашите коментари. Но сега нямам време да чета и нея. Аз съм ходила само веднъж да получавам една пратка от САЩ и всичко мина много лесно и бързо  Peace А това за митото над 15Е е супер гаден номер  Crossing Arms Сега вече със сигурност ще трябва да ползваме фирма-посредник. Там поне вече са си включени митата и таксите.

Какво стана наистина за срещата 21-22  newsm78 Клубчето май беше Патетата 2, но така и не се уточни коя от двете дати ще е и в колко часа. А ще трябва и пари да се събират и да се носи капаро или ще ходим така  Rolling Eyes
За националната среща и аз си мисля, че ще е по-добре ад се постопли. Мисля, че към края на май ще е вече хубаво времето  Grinning

Леле, колко много мерки и теглилки. Браво на порасналите деца  Grinning За ръста, то от сега не може да се каже кое колко ще порасне. Аз само се надявам да стигнат и двете моите заветни 170см  Laughing Винаги съм искала да съм толкова висока /165см съм/ Надявам се да вземат малко сантиметри от таткото, който е 185см и да си сложат по още 5см над моите  Crazy

Аз да си кажа, някой беше питал -  мисля Бухта, ама ако не е тя, сори. И аз съм така - след раждането бях свалила доста килца, но последните два-три месеца май си качвам, и то доста усилено... Sad Не знам защо така, така се радвах, че бавно и славно си свалям килцата, а сега пак вървят нагоре. Не почвам диета, защото още се кърмим и знам, че не е никак хубаво заради токсините, но ми е гадно да се гледам вече - на нищо не приличам. Веси, мисля ти беше писала, ама ако можеш пак да споделиш - ако имам съмнения, че е нещо хормонално, на какви изследвания да отида първо? На какъв специалист? Много благодаря предварително за отговорите, че тези неща са ми тъмна Индия...

Ти, ако си мислиш, че на мен ми е по-светла Индията много се лъжеш  Laughing Мен ме насочи АГ-то ми. Тя прецени, че може би има проблем и ми назначи изследвания  Peace Така, че по-добре се консултирай и ти с твоя гинеколог. Аз пратих и сестра ми при моята и на нея й назначи първо хормоните, а после изследването на инсулина. На мен прецени първо да започнем с инсулина. Така, че явно си зависи и лекарите си преценяват на къде да се насочат  Peace

22, и аз съм чувала добри отзиви за Хаук  Peace Сега ги заглеждам новите им модели комбинирани колички по улиците и изглеждат доста добре някои. Но точно на този техен летен модел не съм им фен  Rolling Eyes Имах няколко познати с този модел, а и съм го гледала по улиците. Малко е паянтова. Колелата са много малки, ниска е. Има голям багажник, но малките единични задни колела не могат да издържат тежестта му + тежестта на детето. Доста от тях съм ги виждала леко изкривени точно в тази задна ос. Ей тези мисля, че са по-добри:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8482
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8489
Ако те притесняват парите, горещо препоръчвам да си избереш свястна количка от Продавалника вместо да взимаш нещо евтино и паянтово  Peace Аз този вариант го препоръчах още, като си избирахме първите колички за бебетата, ама повечето в последствие го оцениха  Laughing

# 333
Аз от толкова писане и забравих да питам нещо  Crazy Някой знае ли нещо за почистване на под /не прахосмукачка/, което да става за малки боклучета  Rolling Eyes Вчера минах с прахосукачка и днес исках да мина с парцала, но сътветно пак има трохи и други дребни насъбрали се боклучета. Не ми се бори с тази прахосмукачка всеки ден  Crossing Arms Искам нещо леко, с което да мога набързо да обера нещата  Rolling Eyes

сиа, този масаж звучи много добре. И аз имам болки в гърба. Не са постоянни, но от време на време се появяват и се позастояват  Rolling Eyes Ти къде ходиш? Защото знам, че е много важно масажът да ти го прави човек, който ис разбираот работата. А аз искам да подхвана и антицелулинти масажи. И за тях знам, че са скъпички и болезнени и се започва със серия от 10-15 през няколко дни  Confused Но положението след втората бременност по бричовете е просто трагично  Tired

# 334

Я да питам Веси, че сега с нетърпение чакам да мине февруари и да купим ЛЕКА количка: харесала съм на HAUCK тези от по 6/6.5кг, дето са до 150лв. Какво ти е мнението за тях? Предварително благодаря за консултацията!  Mr. Green Hug
http://eshop.hauck.bg/file.php?f=60
http://eshop.hauck.bg/file.php?f=239

И аз да кажа без да съм питана - нещата на Хаук са здрави - на добри цени
Следи в mytoys, като че ли са още по добри цените Simple Smile

http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.br01.27.01/

Веселина sp, в Метро има ей такива механични метли
http://www.leifheit.de/de/leifheit/produkte/produktdetails/kateg … a.html?no_cache=1, а иначе имам и една прахосмукачка ръчна на батерия и за малко трохи - това ползвам!

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 20:19 от Rila

# 335
Привет!

Четох на диагонал...
Честит имен ден на Танчетата.

А сега ви моля за мислени стиснати палци.
От вчера ми се възпали ухото и доста боли, имам и температура. Ако не съм ок до четвъртък следва антибиотик, който бил несъвместим с кърменето.
Не съм готова да отбивам, не мога да цедя, Сашун АМ не пие.

И така сега трбява да съм ок до четвъртък.

# 336
  • София
Момичета влизам набързо, че хич ми го няма настроението, та да не развалям и вашето...

След повече от час и половина висене пред кабинета на педиатъра ни се върнахме с предписан антибиотик.... ooooh!
Този път е Оспамокс, заедно със сироп Флудитек и витамин Ц. Много ми е тъпо. Хубавото е че гърдите са ни чисти - пак ги преслуша, както и вчера на ДК, ушите са добре, но гърлото било сочно и наистина кашля лошо нашата мома. Аз и затова настоях да отида отново да ни види и чуе. Опасява се да не направи нещо по-сериозно... Иначе е жизнена и няма висока температура... Чудя се каква да я върша - все си мисля, че пусти зъби са много мъчни при нас.... май ще изчакам до утре сутринта да видим как ще премине нощта и тогава ще действаме...

За ОДЗ - ходих до двете най-близки до нас (81-во и 50-то) Видях се само с директорката на 81-во. Та като цяло няма много смисъл, освен ако човек не иска да придобие някаква бегла представа за вътрешността на ДГ (не помня от кога не съм влизала на такова място и честно казано миризмата на манджа ме блъсна от врата...) Но ми остана едно свито на душата усещане. Иначе директорката ме прие учито и ми отдели време и внимание, но за общи приказки. Най-ценната информация, кяото получих беше, че всъщност във въпросното ОДЗ имат само една яслена група. От сайта не се разбира така - там се споменват яслена 1 и яслена 2..... Но всички деца на яслена възраст са в една група, което не било много удачно (според директорката, че разликите са осезателни) Та общо взето това ОДЗ ще го слагам на по-задна позиция. Оказа се, че и в 1-во ОДЗ било същото положение 9една яслена група). Та така де, останах си още по-объркана

Рила чуден сайт си дала с френските детски песнички  Hug

Аз не празнувам днес Wink но от толкова честитки.... да почерпя по едно за наше здраве

heli heli - Имаш ги силно стиснати от мен  Peace

# 337
Зеленко, статията за митницата ми напомни моя сблъсък с нея преди години (когато още се работеше с марки и долари). Трябваше да освободя една пратка за Биологическия факултет, че при първите съкращения бяха отгърмели тези от администрацията, които се занимаваха точно с това, а посредническите фирми бяха малко и не освобождаваха от ДДС (по това време учебните заведениябяха освободени от такси и ДДС, сега ни ги начисляват). В общи линии преди да отида до митницата, трябваше да извадя един куп документи - че Софийския университет е учебно заведение (с подпис на министъра на образованието), че ректора е ръководител на учебно заведение (пак от министерството), че нашата лаборатория е учебна и материалите са заучебни цели (с подпис и печат от половината администрация в Ректората) и куп такива глупости. Тъкмо бях събрала почти целия куп и от Ректората меизстрелват напожарда си вземапоследния документ и да тичам към митницата, че от утре сменят валутния курс и трябва да се събира всичко отново (във всички документи е отбелязана сумата на покупката). Хуквам аз първо към ректората, а после и към митницата, където се оказва, че трябва и митническа декларация да попълвам и да си изчисля какви мита и такси няма да платя. Това го разбирам след 2часа чаканена"грандиозна"опашка от ... двама човека. В самата митница не предлагат декларации и няма издание с митнически тарифи и за това трябва да се обърнакъм частна фирма с офис срещу митницата (още два часа издирване на позициите на всяка от стоките, за да се разбере, че няма такива и всичко минава като друго лабораторно оборудване. Искаха да пишат съдовете за отглеждане на клетки като парти-чинийки Laughing). Накрая с чувство на добре свършена работа се втурвам в митницата и ме пращат на гише, за освобождаване на пратки, на което няма никой,освен един вестник набюрото. По едновреме ми писна и си взех вестникада го чета, което предизвика доста учудени погледи, но никой не посмя да ми каже нищо. В края на работното време се появява един весел служител, който ми заяви, че пощата вече е затворила и да дойда утре!!! Че като си отворих устата.... А вестника го върнах на въпросния служител и той беше много впечатлен, че съм го взела и вика "ама вие и кафето ми ще изпиете!" Казвам -"Не можах да го стигна!" На следващия ден ме обслужиха в обедната почивка и митницата работеше само за мен.
Та така!

Ушите бърша само по мидата, защото ушен лекар ми е казвал изобщо да не бъркам вътре. Аз самата имам проблеми и периодично правя възпаления, но от бебе много обичамда ми бършат ушите с клечка и сега понякога не се въздържам.

ТаняР, дано да е за последно този антибиотик и да здравявате!

Тръгвам, че дребния и баща му реват в един глас!

# 338
ТаняР, и при нас яслените групи са смесени  Rolling Eyes Има 2, но и в двете половината са от по-малкия набор, другата половина са по-голями. Ние си имахме проблеми с Маги заради това в началото на втората година. Тя беше вече от по-голямия набор, а като тръгна на ясла след лятото в нейната група бяха дошли само малките. И те всичките бяха нови и беше един рееев сутрин. Като влезнехме в антрето с гардеробчетата нищо не се чува от реване  ooooh! И Маги и тя почваше да реве и не искаше да ходи при "ревящите бебета"  Whistling Ама то и аз не бих искала да влизам вътре. Лелките казваха, че само в началото на деня е така, като водят децата. После се успокоявали. След 2-3 месеца се нормализираха нещата, като започнаха да идват и децата от набора на Маги. Пък и малките свикнаха и не бяха такива драми сутрин.
Та аз тогава говорих с директорката не може ли да я преместим в другата яслена група. Тя тогава ми обясни, че и в двете децата са разпределени еднакво по набори - 50/50. Просто в тази на Маги по-голямите започнаха да ги водят към ноември. Каза, че се разпределяли така, защото мед.сестрите и лелките не могли да се оправят с една група сямо с бебета и една група само с по-голями. При първата група няма да им смогнат на грижите за всичките. При втората група няма да могат да ги озъптяват толкова много пощръкляли попораснали деца. Та така е при нас  Rolling Eyes Явно не само при нас.

да кажа и за ушите, че забравих предния път  Laughing Аз ги бърша не след всяка баня. Бърша мидата и правя една "врътка" и вътре доколкото ми позволява ограничителя на тапмончетата  Peace

# 339
  • София
 Честит имен ден на Танчетата! Живи и здрави да са и много обичани!
 На мен днес ми върви на простотии. Забравих да отида на един имен ден, а ме покани жената преди два дни. Чувствам се толкова оглупяла... Вече за втори път го правя това от Коледа насам. Направо не съм аз.
 А-а-а, май съм заблудила аудиторията относно слизането на Илийчо. Въобще не съм сигурна, че го е направил умишлено. По-скоро пак е правил кълбета, но вече като скочи явно не се шашка толкова и не чака да отида да го вдигна, ами се спасява сам. Та, далеч сме от постиженията на Билянката.

# 340
Танче Р, пийте си антибиотика щом са ви го предписали! То ако е само за гърло, нашата частна педиатърка много предписва биберона да се топи в сода - поне по 20 пъти на ден - остъргвал полипите - при Мартинко много помага (досега няколко пъти е имал червено гърло и е помагало), а мама навремето направо си топяла пръста и ги обърсвала с нишадър и много пъти ме е спасявала от ангина и АБ (но си е гадничко).
Стискам палци и на heli heli да не се стига до АБ!
Изобщо се пазете, че напоследък много познати с бронхопневмония се оказаха - нашият счетоводител на 30г - здрав, прав и един друг - с малко покашляне, съвсем ниска температура и после изведнъж дихателна недостатъчност - то ужас това! Та - честичко да се чекват и дечицата при болест да не стане някой сакътлък!

Както се похвалих, че Марти при мен си заспива - такъв вой и уговаряне и приспиване беше тази вечер  ooooh! - та аз най-добре да си трайкам  Crazy!

# 341
Веси, Рила, благодаря за инфото. В myToys колко беше доставката? Освен да се включа в някоя обща поръчка.. Иначе май си излиза същата цена като в BG.  newsm78

Значи, търсим с двойни задни колела в продавалника. То и аз това правя вчера и днес, и се надявам нещо добро да излезе до месец-два.  Peace

# 342
... Искаха да пишат съдовете за отглеждане на клетки като парти-чинийки Laughing).

rotfImbo newsm62

Веселина, за съжаление Сайонджито го правих лятото в провинцията, мацката ми беше позната и ми взе половин цена, а и като ме видя колко съм зле беше доста мотивирана да покаже какво може. За съжаление тук и аз не знам някой добър и не мога да съм от помощ с подробна информация.
Rila , явнао тази вечер нещо им става на диванетата защото и моето уж заспиващо само, сега ме подлуди от викове
heli heli, стискам палци бързо да се оправяш, както и на всички болнички

# 343
Минавам само да ви почерпя за 10-тия месец на Митанко Сладуранко!

В My Toys аз пък си харесах това http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.br01.27.01/1779039
или http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.br01.27.01/1779050  разликата е 2 килограма;Аз пък гледам и висока да е дръъжката-поне 105 см.,че аз съм 190;
Така че,ако правите поръчка ще се включа задължително!

Честито и на Наборчетата!
Честит имен ден и на празнуващите /незнаех,че днес празнуват Таня и Татяна/

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 22:19 от mama_bebcho

# 344
на 26 имам рожден ден после идва 8 март  :35
А такааа, вие с моя Коко сте на една дата, а не даваш Симонка за снаха. Що така бе Слънце, виж ще си празнувате с Коко заедно рождените дни, зет като мед Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт