Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Привет и от нас!

Използвам момента, че Бибата спи да се включа и аз по темичките.

Жълтък/яйце и ние не сме давали още. По преценка на педиатъра ще е след ваксината на 13 м. - морбили, паротит и рубеола. Тя се водила жива ваксина, която се прави на основата на кокоши ембрион (билозите да ме поправят, че това ми е един от най-слабите предмети). Та ако случайно се направи реакция към жълтъка/яйцето после тази ваксина нямало как да се слага...

И ние от няколко дни сме със сериозен проблем с яденето на обед - зеленчуковите и месно-зеленчуковите пюрета... Хапва една две лъжички с охота - видимо гладна е и след това се започва мъката - стиска устни и само върти глава... Понякога отварям и от малките пюренце "тиква, "тиква с картоф" и "тиква с ябълка", за да хапне все пак нещо, но и тях почти ги отказва.. Днес съм я молила повече от час, за да ми изяде има няма 3-4 лъжици от три вида пюре.... После издавах близо половин филия хляб на трошички и накрая й направих и млекце - 100 гр. Изпи си го, а май можеше и още да пийне.... С другите яденета нямам проблем - попарата сутрин ни е любима (чудех се дали не давам по-голямо количество и да не огладнява след това.... ама май не е, защото намалих и пак е така) Кашите и плодовите десерти и пюрета също си ги хапва с охота... Другото, което намали е количеството мляко, което пие сутрин рано. Преди пиеше около 220 гр., а сега около 120-140 гр...  Може би скоро ще минава ме на четирикратно хранене...
Ако някой се сети да сподели нещо по въпроса с прояждането на обед ще съм много благодарна.

За ушичките исках да споделя, че преди време и ние имахме доста ушна кал, сякаш й течеше ушенцето. Та ходихме и на УНГ по това време - съвпадна с предното ни боледуване в края на септември - един много симпатичен доцент ни обясни, че е съвсем нормално при дечицата и ми препоръча профилактично/периодично, ако сметна за нужно да слагам от капките, които педи вече ни беше изписала - Отипакс. Каза че били безвредни и много облекчавали. Така че, може да пробвате. Сега нямаме такива секрети, а чистим ушичките всяка вечер след баня.

За срещите - и за националната и за клубчето сме мераклии да присъстваме. За удачен месец и аз си мислех май или юни, ако се сетя някое хубаво местенце ще споделя, но то зависи и колко хора ще сме newsm78

Честито зъбче на Калинко (за протокола - нашето първо излезе на 11 месеца без 1 ден Wink )
Честити месечинки и на големия отбор сладури от фаталните петъци Wink

# 391
newsm78 newsm78 newsm78 Само моята линийка ли брои грешно  newsm78 newsm78 newsm78

Що да е грешно? И моята показва същото, ама те нали децата са ни на един и същи ден?

И Рая спи без възглавница...така е по-удобно и на мен, докато се кърмим и на нея.

Тони, благородно ти завидях за съня на Рая. Много добро детенце си имаш, щом и по време на пътя е била послушна. Дано откриете подходящ дом, без много обикаляне и бързо да се установите.
Това, защото беше изморена от пътя - ела да я видиш днес - за 3 мин. на едно място не иска да стои, а е спала само един път на обяд, ама тя стана и късно де, та нощес се надявам пак да заспи рано, но пък утре сигурно ще цъфне събудена в 8 ч.

Киви още не е яла, ама съм и взела на пюре...тези дни ще опита.

Танче, дано обедното неядене на Бибата да е период. И Рая често ми прилага този номер, а друг път пък яде хубаво..
Ей, вчера и днес мъчихме 1 пюре, ама пък днес яде и плодов десет и един дует. Та дано и при вас да е момент само.

Честито на всички месечинковци днес - и на 10-месечните и на 11-месечните... Живи, здрави и щастливи. Hug

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 17:48 от Tony_st

# 392
Тони - успех и от мен в търсенето на нов временен дом! Дано намерите всичко, каквото ви е нужно и това да стане бързо!  Peace Верно няма такива цени в София..  newsm78 Ето ти още един плюс Wink

Вероники - къде се вижда дали доставят дадения продукт до БГ?  newsm78

И ние не сме въвели жълтъка.  Peace Нямаме нужда.

Отивам да правя пюре..

# 393
Здравейте Hug
Честити месечинки на бебоците от днешната дата.
Аз вчера нищо не направих - ех ама тия хора са големи...незнам - за да изкараш 3 трябва да решиш 2/3 от изпита...ми не мисля че е честно. Отказах се и си излезнах, добре че имам още един шанс. Благодаря ви за стиснатите палци.
И се прибрах в Плевен. На 22 ще сме в Сф с Алек, но не мисля че ще можем да се предвижим, пък и кой ще учи докато съм на купон Rolling Eyes
Зеленко радвам се че Калинчо вече е по-добре, честито ви зъбче Hug
Жълтък съм въвела, но давам от време на време, като се сетя Blush
Вчера Алек за първи път опита червена леща - много му хареса - слежих доматки, морковче и лук. За месцето - слегам по 2 от неговите лъжички Peace
Хайде неядящите от утре да са ящни Hug
Оставям ви, че мъжа ми ме посрещна с мъжко парти - събрали са се да гледат мач smile3516

# 394
Алекс-мама,за зъбчетата къде ни забрави нас  Mr. Green,нито венци са ни бели,нито нищо  Crossing Arms,само хапе като див звяр и хленчи жално  Crazy,само като чуя маммммм,маммааам,мамммм и ви казвам... а толкоз чаках тая думичка  Laughing,
Зеленко,ха честито и тук,да са здравикчи и белички  Hug
Ние не ползваме възглавничка  Peace
За жълтъка,аз давам рядко,по - малко от половината,не ги редувам месо -жълтък  Peace
Сирене,също редко давам,та се чудя май Зеленкото беше писала,колко е необходимо за тази възраст  newsm78,дали мога в месните пюрета да слагам малко или само в зеленчуковите  Thinking,попара не ще  Naughty Laughing
Шу,ако имате наблизо мадър кеър,виж там,аз онзи ден му взех намалени за 15 евро ,обувки-боти за прохождане,не че разбирам от обувки,но ми харесаха  Peace,пише специални първи обувки за бебето  Rolling Eyes
Айдеее,някой се събуди  ooooh!

# 395
Зеленко, честито ви озъбване! Сега като почне едно хапане... Митко откак се озъби голям хапльо е станал!

Тони, стискам палци за къщата!

Сиренце какво давате - каква марка и колко дълго го киснете? Колко често давате?
Киви някой да е давал?  newsm78

Сиренето е козе на Маджаров и го кисна поне 24 часа преди да дам (а и после го държа във вода в хладилника). Кикоикрис, аз го давам директно на парченца или в картофеното пюре. Киви без семките дадох веднъж - педи го препоръча при запек (ходеше като козлена топчета) и от тогава забравям. Embarassed А доста го хареса! А да го видите авокадо как яде! Направо ушите му плющят! Напоследък и той намали обдните порции, хем умишлено изместих обяда в 1, че да огладнява и за това въведох авокадото, че е по-калорично. Днес изяде четвърт.

Жълтък/яйце и ние не сме давали още. По преценка на педиатъра ще е след ваксината на 13 м. - морбили, паротит и рубеола. Тя се водила жива ваксина, която се прави на основата на кокоши ембрион (билозите да ме поправят, че това ми е един от най-слабите предмети). Та ако случайно се направи реакция към жълтъка/яйцето после тази ваксина нямало как да се слага...

И аз сега ще въвеждам жълтъка. Тази логика на педиатърката,обаче, ми се вижда странна - по-добре ли е да направи реакция при ваксинирането? Аз си мисля, че е по-добре да дам жълтъка предварително, за да знам дали е алергичен или не. А и във ваксината май присъства белтък ояйцето, не жълтък, но не съм много сигурна.

И да се отчета - след вчерашното падане днес по обяд открих лека синина на едното краче (в основата на палеца),коетообяснява защо цял ден е като щъркелче със свито краче и си играхме само седнал в мен или до мен. Дано до утре да не го боли вече и да си стъпва нормално!

# 396
Хайде мамчета, това е темата за Националната среща.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=462329.new#new

От мен лека и мека

# 397
  • София
Аз като съм шеметна и съм забравила Crazy вие защо не ме подсетихте да пусна линк? Те за това не ставам да организирам разни събития  Embarassed Добре, че ~Elg~ следи  Hug
Не честитя вече, да не взема да пропусна някой  Rolling Eyes
Яйце съм заявила на доки, че ще дам след годинка. Не се притеснявам от реакция, просто не го считам за жизнено важен продукт.
Сирене/краве на Маджаров/ давам всеки ден, изкиснато от предишния.
Много време ви се чудя що си сменяте количките и сега се престраших да питам?
Моята е Плико П3 на Пег перего и за 2кг по-лека не виждам смисъл да я сменям  Thinking По скоро мисля нещо такова http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.ca02.17.04.01/1404328 да вземем.

# 398
Момичета преди малко видях двете чертички!Стискайте едни палчета всичко да е наред  Praynig  Hug !

# 399
Момичета преди малко видях двете чертички!Стискайте едни палчета всичко да е наред  Praynig  Hug !
newsm44 Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 400
браво Даниелка  Hug newsm44 newsm44 newsm44 fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
всичко ще бъде наред  Hug

# 401
Браво!!!!!  bouquet

# 402

Поздравления, миличка!!!!! Hug
Всичко ще е наред - сигурна съм. Много стиснати палци от нас! Praynig

# 403
  • Стара Загора
Даниелка стискам палци и се моля за теб!!!!!  Hug Praynig

# 404
  • София
Момичета преди малко видях двете чертички!Стискайте едни палчета всичко да е наред  Praynig  Hug !
fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт