Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои нездравословни храни трябва да се избягват?
Как можем да гарантираме, че децата се хранят балансирано и здравословно?
Как да изсуша плодове у дома?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои нездравословни храни трябва да се избягват?
Някои нездравословни храни, които трябва да се избягват, включват дъвчащи бонбони, чипс, сладки газирани напитки, шоколадови десертчета, кренвирши и салами на скара, мазно месо, майонеза , юфка за бързо приготвяне, сол , алкохол , зърнени закуски с добавени захари или изкуствени подсладители, дъвчащи десерти, кисело мляко с добавени парченца плодове, хляб и сандвичи от бял хляб или със съставки с високо съдържание на натрий или захар.
-
Как можем да гарантираме, че децата се хранят балансирано и здравословно?
За да осигурят балансирана и здравословна диета за децата, родителите трябва да следват принципа на дъгата, като включват плодове и зеленчуци с различни цветове, пълнозърнести храни, постни протеини като пилешко, тофу или леща и хляб или зърнени храни. Освен това е важно да избягвате нездравословни храни и да предпочитате органични или домашни продукти.
-
Как да изсуша плодове у дома?
-
Как мога да получа дехидратор?
-
Какви са някои здравословни алтернативи за закуска?
Който идва на море в Бургас или наминава оттук, да не забрави да ми се обади да се видим, да се запознаем и реално, де. Ако ви се очертава такава вероятност пишете на ЛС да разменим телефоните. И за "чужденките" се отнася. Вери, вие, зная, сте тукашни, ще ми е приятно да се разходим по летния шумен Богороди. Не само през лятото ще се радвам да се видим, разбира се.
Само веднъж след като донесох вкъщи една ползвана дреха и малко след това засякох една хлебарка в банята, убих я веднага, естествено, и силно се надявам, че "гостенката" е била сама. Иначе тия, другите, малките кафевите, които много лесно плъзват по каналите - от тях е трудно отърването. Никога не съм имала "късмета" да живея с тях - те обичат парното, а аз не съм живяла на парно. Но и големите, черните, се разпространяват по каналите, мисля. От 5 години живеем тук, ако се появят, ще ревна за съвети и аз. Но да се върна на гъгриците - много неприятно миришат пръстите след допир. В аграрната аптека ми казаха, че се завъждат от зърнените и ми дадоха препарат за пръскане, но аз така и не намерих начин да изведа детето за 1 цял ден, че да може да се проветри хубаво след пръскането. Също трябваше да изхвърля всичките храни за всеки случай - досвидя ми се. Страх ме е да се "похваля" пак, че в последно време, веднага ме спохожда точно обратното на това, което съм споделила, но отдавна не съм ги виждала тия гъгрици. По някое време също се появиха някакви черни, по-големи, с по-дълги крайници, летящи, много се ядосвах и те пък от къде, понеже в интерес на истината нямам в храните, които ползвам нищо (но може би в някое по-старо брашно или грис, галета, както и да е, изхвърлих ги тях, но пак останаха гадините - поне не ми пречеха много, те бягат (летят) бързо
Молците са неприятни, понеже имат и фаза червеи (бели) - но открие ли се източникът и се изхвърли - и те изчезват. Лично аз не съм пробвала, но зная, че лавандулата ги гони (етерично масло, чай също). Най-упорити, обаче, са едни мънички летящи, виневки, мисля, се наричат - събират се над отпадъци от плодове и зеленчуци и др. Не съм ги намирала в шкафове и сред продукти. Зимата рядко "се вясват", но понякога лятото са повече. Не ми пречат много чак. Много по-неприяни биха били, примерно, мравките - не зная защо, но когато ги видя в къща, сякаш ги усещам да ми лазят по гърба. Просто са от гадините, които и през теб ще минат и затова и тази асоциация. Имала съм у дома веднъж - на 5-я етаж сме, но дойдоха отвън - от китайската ми роза, която беше на терасата - беше завъдила листни въшки, а мравките се хранят с тях. Голям късмет, че това ми го казаха в аграрната аптека и като напръсках въшките, мравките изчезнаха като с магия (май насипах и прах против мравки, но те са упорити и ако не се премахне това, което ги привлича, няма отърване).
Всичко в шкафовете е в буркани или кутии, мюслито е в хладилника, че един път бяха прояли пакета
,интересното е ,че те живеят вътре в зърнените...оффф как ще изхвърля всичко,целия шкаф е пълен -3-4 вида ориз та и повече,2-3 пакета брашно,ръж,пшенца,овес,просо,кинуа,елда,лимец,спагети,макарони и какво ли ощв не...и всички бобови са ми там