Здравословно хранене за децата - 3

  • 106 203
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 511
Момичета, имате ли представа как се готви амаранта и дали мога да го давам суров, даречем накиснат в кисело мляко?

# 346
  • Мнения: 5 714
Норчи, на 10-та стр, 135 мнение:

Честно казано не се вглеждам чак толкова в нещата. Ленено семе и олио давам, когато се сетя. Лен по-скоро ползваме в някоя рецепта- крекер, пица, бисквити. В закуските слагам по-рядко и максимум 1ч.л. Олиото го слагам към ястие или салата. Пак когато се сетя и пак по 1ч.л.

За супер храните- трябва да отделя повечко време за някои, а в момента ми е кът. За други- годжи бери и коноп, примерно, вече е писано.

Азалеа, амаранта го готвя като киноата. В сурово състояние го ядем леко покълнал. Накиснат в кисело мялко не съм пробвала, за да ти кажа дали ще стане.

# 347
  • Мнения: 1 048
Мерси Вери и Жени(да свиркаш ,ако видиш коноп някъде тук,ааа и намерили ли Омегата на Грановита)  bouquet
Да ви питам смесвате ли да речем зърнени с бобови(много обичаме леща с ориз) и глутенови с без глутенови...аз гледам да се съобразявам,но на последък май само плодовете гледам да не смесвам.
А какви подправки давате на децата(по-малките Simple Smile) и какво количество горе-долу,смисъл избягвате ли някакви или използвате ли ги в много малки количества?Аз например не мога да се престраша да дам сол,като знам аз как съм привникнала и не мога да ям безсолно,а за баща му да не говорим-яденето побелява Sick...

# 348
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Искам да ви следя.
Проблем ни е яденето и  ми се ще да прочета тази тема  Hug

# 349
  • Мнения: 129

А какви подправки давате на децата(по-малките Simple Smile) и какво количество горе-долу,смисъл избягвате ли някакви или използвате ли ги в много малки количества?Аз например не мога да се престраша да дам сол,като знам аз как съм привникнала и не мога да ям безсолно,а за баща му да не говорим-яденето побелява Sick...

Норчи, специално за подправките използвам българските "тревички" като чубрица, джоджен, риган, босилек плюс червен, черен пипер и сол в по-малки количества напоследък. Но за яденето на много сол моят опит с дъщеря ми показа, че не беше въпрос колко сол ще яде като малка, а какво вижда от нас на масата. Докато беше по-малка докъм 4-5 годишна ядеше ястията с малкото сол от готвенето. Но, когато започна да осъзнава ние с баща й какво правим, често се налага да я възпирам от досоляването.  Така че вярвам първо вие е необходимо да свикнете с по-безсолно, ако искаш детето да бъде така.

# 350
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
За подправките и аз използвам изброените от Milush, но като че ли Макси предпочита по безсолно или не му прави особено впечатление дали въобще е солено яденето.

# 351
  • Мнения: 5 714
Подправки ползваме много и различни. На децата не давам люто, а аз обичам пикантно. Черен пипер спряхме да ползваме. Солта значително сме я намалили. Често ядем и без сол.

# 352
  • Мнения: 483
не мога да се престраша да дам сол...

Ауу,недей така, много е важно да се консумира сол.
Минете всички на качествена морска сол или още по-добре хималайска.
Забравете завинаги за бялата трапезна сол.

Интересна статия по въпросът:
http://badetezdravi.com/products/details/18

# 353
  • Мнения: 2 132
не мога да се престраша да дам сол...

Ауу,недей така, много е важно да се консумира сол.
Минете всички на качествена морска сол или още по-добре хималайска.
Забравете завинаги за бялата трапезна сол.

Интересна статия по въпросът:
http://badetezdravi.com/products/details/18
И цените са им интересни  Shocked При положение, че може да се намери за 8лв- 500гр Simple Smile
А защо е важно да се консумира сол?

# 354
  • Мнения: 5 714
Сол има и в зеленчуците. Стръковете целина например са толкова солени...Simple Smile
Тази седмица четохме за солта- защо била важна за организма, но честно казано в момента ми е каша в главата.

# 355
  • Мнения: 7 803
точно така, сол има в зеленчуците и не е необходимо да се добавя в храните. аз лично не ползвам сол, никаква

# 356
  • Мнения: 19 993
Солта регулира водата в организма ни, помага за изхвърляне на излишната киселинност с урината и редица други неща. Говорим обаче за нерафинирана  морска сол или Хималайска. Трапезната сол няма никакви минерали, може да съдържа и алуминиев силикат, добавян за поддържане на праховидната й кокнсистенция. Алуминият е токсичен.
Водата в тялото ни всъщност е солен р-р. Ако пием много вода, тогава имаме нужда и от повече сол (ок. 3г на 10чаши вода). Излишната се изхвърля с водата, а лятото и с потта.

А тук има и една друга сол Ursalz се казва. Някои има ли престава каква е разликата с другите?

Последна редакция: сб, 20 фев 2010, 12:03 от Soleil*

# 357
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Аз ползвам сол, наистина намалили сме я , но не сме се лишили от нея. Купувам минерална и морска и я смиламе с мелничка за сол.
Може би оттам и идва намаленото количество на консумацията  Thinking

# 358
  • Мнения: 1 048
Аз купувам морска сол,но не знам трябва ли да е някаква специална,мисля че е най-обикновена йодирана морска сол,дали е ок или трябва да я сменя и с каква?
А да ви попитами за съвет-аз ям по 2 пъти плодове на ден и гледам и на бебо да давам(той е винаги с мен на масата),много държа на тях,но нещо не мога да си наредя добре менюто,с обадя,вечерята ,2-те порции плодове и овесените ядки стават 5 ядения за деня ,и отделно си се кърмим.По принцип плодове ядем м/у храненията,тоест м/у закуска и обяд и обяд и вечеря,но наполседък излизаме след закуска и се пребираме за обяд,тоест няма време за плодове и се чудя дали да не яде плодове след съня към 3-4 часа и после пак в 5-6 часа за да са 2 пъти,или едните да дойдат за закуска ,а оесените ядки и втората порция плодове да са следобед.Тоест се чудя дали може да закуси само с плодве, а овесените ядки и другите плодове да са след обед,или е по-добре да закусва овесени ядки,а 2 порции плодове да са след обед.дано ме разбрахте Simple Smile

# 359
  • Мнения: 7 650
аз така съм ги нагласила-сутрин плодове,следобед-плодове,т.е.първата и междинната /следобедна/ закуска са плодове.

Общи условия

Активация на акаунт