Здравословно хранене за децата - 3

• 106 200
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 360
Децата съм ги свикнала сутрин да ядат главно плодове. Следобед давам зърнена закуска, крем или нещо друго. Разбира се, понякога се случва следобед също да ядат плод, но пък сутринта след порцията плодове са хапнали нещо зърнено. Както дойде. Хранят се 4-5 пъти на ден.

Морската сол по принцип си е естествено йодирана.

# 361
Мерси момичета Hug,от темата за захранването всички твърдят ,че само плодове са малко за закуска newsm78
Верити какви кремчета правиш? За морската сол знам,но защо пишат йодирана,имам чувството ,че е добавено нещо...
А ако давам да речем овесени ядки след обед колко да ги кисна,свикнала съм да ги кисна от вечерта,но ако се ядат сутрин?
Да се похваля вече ядем няколко вида ядкли и семена Simple Smile,но съм много внимателна и ги кисна и меля в робота макар че са си пак едрички...Смятам да давам и сусамов тахан,съвет къде да го добавя и по колко горе-долу?
А за подправките значи сме на прав път ядем риган,копър,босилек,чубрица,джоджен,магданос,кориандър от скоро червен пипер,ние обичаме и лют,но на детето не давам,черен не ядем нито ние,ние детето,за солта ...може да му давам по малко но не нарочно,ще видим

# 362
сусамовият тахан е нещо страхотно. Ние тук много го обичаме, смесваме го с мед в съотношение 1 към 1, или 1 към 2 в полза на тахана. Малкият много го обича. Някой път сме добавяли и ядки.

# 363
сусамовият тахан е нещо страхотно. Ние тук много го обичаме, смесваме го с мед в съотношение 1 към 1, или 1 към 2 в полза на тахана. Малкият много го обича. Някой път сме добавяли и ядки.
съгласна съм и аз го обожавам,но малчо е доста малък и затова се притеснявам

# 364
Норчи, води се от детето. Моето само с плодове не се наяжда сутрин.

# 365
Момичета, какви зеленчуци използвате в момента (в БГ)? Имам чувството, че останаха единствено моркови, цвекло и ряпа. Нещо друго, което не се сещам да потърся, има ли?

Норчи, и аз съм привърженик на "само плодове за закуска", за себе си така процедирам и с дъщеря си се оптвам, макар и не винаги да се получава. Засега с Дарко също сутрин давам само плод, но не мога да ти кажа дали му е достатъчно, защото той още често си посуква.

# 366
  • София/Осло
При нас само плодове не е достатъчно на едно хранене Thinking

# 367
споко и ние сме така  Wink моите изяждат един пъпеш за десерт, познай колко плод им трябва за основно ядене  Joy

# 368
Жени не каза от къде купуваш коноп,тук около нас няма никъде...ааа и авокадо?
От Англия е конопа, а авокадо взимам каквото има в магазина.
Линк, плийс! Hug

Милуш, Вери и към другите, които ядат плодове като отделно хранене, макар и по-леко. След тази плодова закуска колко часа минават до второто хранене (обяда), който вече не съдържа плодове? А когато давате само плодове за закуска - по колко вида предлагате и има ли особености при смесването им? То иначе за грамажа няма да питам, че моята не е от ящните, така че и да искам ...

Дъмпер, тия бг линкове, които си дала, да не би случайно да предлагат чиа?

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 21:13 от desi_sunshine

# 369
Сол има и в зеленчуците. Стръковете целина например са толкова солени...Simple Smile
Тази седмица четохме за солта- защо била важна за организма, но честно казано в момента ми е каша в главата.

Тук си абсолютно права. Сол се съдържа в прясната храна и месото която ядем в достатъчно количество.
В идеалният вариант не би трябвало май изобщо да ядем сол Confused
Но варианта да се мине на бяла трапезна сол, вместо на качествена морска или хималайска е повече от грешно.
Аз не мога да махна солта, намалили сме количеството, но до пълно отказване ....май няма да докараме.
Сол в която е добавян йод не трябва да се консумира. Прибавят една изключително вредна форма на йод, която е евтина за производителя.

# 370
Деси, ние имаме задължително поне една следобедна закуска с плодове/около 15,30ч обикновено/,последвана от още една ,около час по-късно/но ,обикновено не е само плод,а има и ядки/,след което вечерят /към 18ч/-количествата са различни-от една ябълка,до 10портокала  Shocked
сутрин нямаме правило-понякога зърнените са първи,друг път плодовете,но общо взето е същата история...
води се по детето-според мен правила няма Peace

# 371
Сол в която е добавян йод не трябва да се консумира. Прибавят една изключително вредна форма на йод, която е евтина за производителя.

Значи йодираната морска сол, евтината, която има масово навсякъде, не е за препоръчване. Confused

Mamagemelar, ясно. И аз така си го представям. Максимум час да мине след ядене, което е само от плодове. Поне съдя по себе си. Аз не мога да издържа повече. Дори и преди кърмене и бременност, винаги съм си хапвала на често по малко. Е, когато имам възможност. За жалост, когато работя, няма как да ям първо плодове, да чакам и после закуската - доста по-рано трябва да стана, а това пари да ми дават, не се наемам Laughing  И ако ям плодове сутринта, по-късно трябва да си взема някоя купешка закуска. Едно време толкова се бях запалила да се пречиствам със свястна храна след антибиотици, които ми бяха предписали в повече, че си носех зърнените закуски в бурканчета. Но сега не зная дали бих го правила.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 10:11 от desi_sunshine

# 372
Милуш, Вери и към другите, които ядат плодове като отделно хранене, макар и по-леко. След тази плодова закуска колко часа минават до второто хранене (обяда), който вече не съдържа плодове? А когато давате само плодове за закуска - по колко вида предлагате и има ли особености при смесването им? То иначе за грамажа няма да питам, че моята не е от ящните, така че и да искам ...
Много си зависи от плода, ако яде детето банан, може да не яде друго до обяд, ако е ябълка (тя остъргва леко), поне 1,5-2 часа след това може и зърнени, или ядки, или крем.
Обикновено когато яде малчо зеленчуци (на обяд или вечер), хляб не иска. Яде ги самостоятелно или с ориз, елда, картофи или нещо млечно + задължително прясна салата. Горе-долу разделно си е направил режима.

Да ви питам опитвали ли сте да желирате с пектин? И как става, колко време му трябва? Жени не успя с агара, дали с пектина ще стане?

# 373
Вери, а при вас колко време след плодовата закуска е обяда? Малкия визирам основно. Simple Smile

# 374
  • София/Осло
И при нас, ако яде банан го държи 2-3 часа. Но ако е ябълка/2 бр./ то след час е гладен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт