Здравословно хранене за децата - 3

• 106 932
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 390
За пръв път чувам за витамин Б17. Сигурна ли си в цифрите? Simple Smile Може ли повече инфо за какво служи?

Иначе назад имаше май рецепти и за другите видове ядкови млека. Аз правих от коноп, но детето съвсем малко пи.

# 391
Аз досега не съм давала мляко на детето от небелени бадеми. Напоследък покрай генните кампании и нещо съм се ошашкала на тема вредности и конспирация. Иначе ги накисвам вечерта и сутринта или на обяд ги беля.  Не са ми вкисвали, но и не виждам някаква разлика с по-малко киснене. Сигурно има значение вида на бадема. Аз за мляко вземам небио и подозирам, че всички са от Щатите и са облъчвани, така че кисненето е по-скоро, за да мога да ги обеля. Всъщност биото имат нужда от много по-малко киснене, за да се обелят. Не знам какво да правя пулпата от млякото и често я хвърлям. Не ми е вкусна на пулпа, а всеки ден не ми се ядат ядки, хумус или крем, а и голямо количество остава. Жалко, че при нас не съм виждала да продават бадемово мляко .

# 392
Това ли имаш в предвид: http://www.purenature.de/shop/a2191/mandelmilch-bio-laktosefrei.html
Виж в Мюлер , Алнатура или Реформхаус има доста неща  Hug

# 393
Вери, не зная какви бадеми използваш.
Но ако са истински, сурови и необработвани, има разлика.

JeniB, да сигурна съм за вит. Б17
Ето едно елементарно търсене в Google na английски:
http://www.google.com/#hl=en&source=hp&q=vitamin+b17& … p=f15a301262521d7

и на български:
http://www.google.com/#hl=en&source=hp&q=%D0%B2%D0%B8%D1 … p=f15a301262521d7

Има противоречива информация, но аз клоня към алтернативната медицина, която твърди, че работи.
Защо не направиш на детето от бадеми, млякото е по-сладко, много ароматно и меко. Мисля, че ще му хареса, особено ако прибавиш и фурмите.

Soleil*, ако взимаш био бадеми правиш супер. Такива трябва да са.
Не бели кората виж предишният ми пост. Не, че е някаква огромна грешка, но определено повече ще спечелиш ако я оставяш.
Пулпата както казах можеш да я слагаш във всички тестени, ако правиш такива, а може и да даваш на приятели/съседи.

От миналата година всички бадеми в Америка, се пастьоризират (био) или облъчват (нормалните).
Истински био, сурови може да се купи единствено директно от ферма.
Не само това ами си спечелиха и правото пак да ги наричат сурови. Гадове!

# 394
Това ли имаш в предвид: http://www.purenature.de/shop/a2191/mandelmilch-bio-laktosefrei.html

Тези млека са пастьоризирани, няма никаква причина да са по-добри от това което сам си правиш, а вкусът е 10 пъти по-зле.

# 395

Странно, в нашата Алнатура и Реформхаус много пъти съм търсила и не съм намирала. Мислех, че  ги няма тук, но явно бъркам. Мерси за линка !

Люлякови нощи, останалите млека също ли са пастьоризирани? Например оризовото, овесено и соево?
А всъщност ако тук купуваме облъчени бадеми от Щатите (защото в Германия повечето бадеми се внасят от Щатите) има ли някаква полза от домашното бадемово мляко?

# 396
Според мен ако бадемът покълне, значи си е суров.
Нашите са от Щатите, био, от ферма.

# 397
Малко хелп, плийс! Praynig В това клипче за зелен сок, на 2:10 мин. някъде, казват една дума - but the darker the green, the more ....?.... it would be, so be warned. Предполагам, че има предвид, че ще е по-наситен/силен вкуса, затова да е по-малко количество? Както и следващото изречение - нещо за спанака и смутитата по принцип ли казва, не съм сигурна.
И още една думичка ми се губи (е, то има и други, но не ми се струват така важни): това е за зелено смути, около 3:29 мин. - ако не харесвате спанак, може да използвате ....?...., маруля и т.н. всякакви видове тъмнозелени листни зеленчуци.

Soleil* , с какво по-точно ги облъчват бадемите в Щатите? Shocked Не съм запозната. Blush Не зная тези на нашия пазар тук дали са бг или внос. Confused

Искам да ви питам - лошо ли е да използвам водата, в която съм киснала сушените плодове? По-специално от сушени сливи я слагам в закуската на детето, против запек уж, а и по принцип съм чувала, че водата от кисненето на сушени плодове е полезна, но като пишете сега за разните добавени препарати и консерванти... Confused  Аз по принцип ги кисна и за да омекнат хубаво, въпреки че пасирам за детето. Само фурмите не кисна, защото са си мекички, тези, които ползвам, а само ги поизплаквам.

Джени, пак да те питам - конопа от ибей (английския) ли го купуваш?

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 03:49 от desi_sunshine

# 398
вчера и аз открих бадемово мляко за пръв път в реформхаус. имаме 2 в града и го има само в единя  Crazy

# 399
Деси, нищо не се чува, върнахме го 100 пъти. Следващото е, че спанакът е подходящ за различни видове сокове и смутита.. А според мъжа ми тя казва:

The darker the greens, the most comonly obey...

Бадемите ги облъчват с гама лъчи.

За водата от сушените плодове- срещала съм в много рецепти да пише, че може да се запази: да се изпие или да се ползва в готвенето. Аз не я пазя.

# 400
Люлякови нощи аз още вчера проверих гугъла, но общо взето само за б17 и рак пише.
Иначе аз мляко от бадеми не правя, защото по принцип накисвам бадеми(5) за през нощта в овесените ядки и после пасирам всичко. Така, че предполагам , че това пак си е бадемово мляко. Само дето не махам частичките ами ги изяжда и тях.

Вери а как да позная дали са покълнали бадемите?

# 401
Жени, връхчето се разпуква и от там трябва да се покаже кълн. Като при слънчогледа.

# 402
Как действате срещу пролетната умора?
Ние не спазваме специални диети, но се ядат много плодове и зеленчуци в къщи, купувам качествени стоки и пълозърнести продукти и какво ли не правя , но от 1 седмица ми се моткат умърлушени физиономии из къщата  Sad Времето варрно е кофти с тези ниски облаци, дъждове и пр ... . Вие правите ли нещо специално пролет срещу пролетните настроения?

# 403
Това бадемово мляко ще го пробвам. Дано да се хареса на детето.

# 404
Жени, връхчето се разпуква и от там трябва да се покаже кълн. Като при слънчогледа.
Това само за 6 часа ли става? Аз дори и от биото като че ли не съм виждала кълн. Възможно ли е да са пастьоризирани и да не са сурови всъщност?

В БГ съм купувала кашу и беше покълнало само, защото го бях забравила дълго време в шкафа и явно е било леко влажно.

Жабке, за умората не знам какво да те посъветвам. Може би наблегнете на зеленолистните зеленчуци и много слънце за вит. Д. Аз давам понякога на малката рибено масло, което има вит. Д3(холекациферол) вътре.
При нас зимата е много мека, но пък е все облачно. Чак напоследък започна да се показва слънцето.

Ей, ама такива глупости прочетох за храната в една друга тема Tired Хем не съм крайна и пак се ядосвам като прочета такива работи.

Общи условия

Активация на акаунт