Здравословно хранене за децата - 3

• 107 668
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 275
ООО и аз не знаех за тези фурнети. Изключително рядко сме купували, но се е случвало когато пътуваме. Вече няма да купувам фурнети.

# 1 276
Царевица супер, купувах един път и я яде, но питах във веганската тема и ми казаха, че била гмо.  На Бондюел гледам, че продават в кутийка, но не съм вземала.

Става въпрос за царевица на кочан, не за тази наронената от количките в моловете. Наронената наистина е американска, т.е. ГМО, но царевицата на кочан е тукашна, друг е въпросът дали и тя не е ГМО въпреки забраните....

# 1 277
Ок, разбрах. Аз на кочан съм вземала.

А последно Бондюела нали не е ГМО? Не знам къде го нях чела, че са заявили, че продуктите им не са гмо. Вярно ли е това?

# 1 278
Бях питала май точно в тази тема за Бондуел и ми пуснаха сертификати, че не са ГМО. Аз взимам не от консервите, а замразена от фризера, няма добавена захар  Simple Smile
Иначе питах един познат за царевицата на кочан по количките и той ми каза, че тяхната била от Турция. А там кой я е произвел!?

За закуска взимам банан или ябълка, купувам сухари, сурови ядки, някои диет. бисквити или барчета. Вече има диетични щандове и в малките магазини даже и е голямо улеснение.

# 1 279
Момичета, близко семейство вчера ми разказаха, че при пътуване на север от Варна са видяли полета засадени с гмо култури, като пред всеки парцел имало табела, на която пишело подробно какви са семената, че са гмо и още някаква информация. Добре де, нали бяха забранени окончателно в БГ?!...

# 1 280
И ние бяхме на море на 25 км от Варна и ги видях тези посеви покрай пътя, полета с царевица и им пише на всеки ред каква култура е, с номерче и кога е садена. Иаз се шашнах и питах хазяина, той каза, че това било експериментално поле за нови видове към някакъв агроинститут  newsm78
Отчитали от съответния вид, какъв е добива и как върви. Каза, че не мисли че е ГМО.

# 1 281
М?ник, мерси много за инфото! А какви са тези бисквити и барчета? Имаш ли  някоя снимка под ръка Embarassed

# 1 282
От диетичните щандове ли купувате? Аз пък все си мислех, че подсладителите които използват са дори по вредни от бялата захар.

# 1 283
От диетичните щандове ли купувате? Аз пък все си мислех, че подсладителите които използват са дори по вредни от бялата захар.
На диетичните щандове има доста неща - някои не са подходящи по споменатите от теб причини, при други обаче липсва напълно подсладител или той е мед или глюкоза...

# 1 284
по въпроса за подсладителите аз съм мнооого объркана  Sad  и ,ако някой има синтезирано инфо,моля да сподели  Praynig
има моменти,в които дори се чудя дали да не предпочета захар  Embarassed ,защото малтитола например,разстройва моите момичета

# 1 285
Аз преди две-три години бях преглеждала доста от  сладкишите на диетичния щанд в Била и Пикадили и  не открих нито един читав откъм изкуствени подлсадители и хидрогенирани мазнини. Сигурно нещата са се променили. Затова ако сте доволни от конкретни марки, моля споделяйте.

Има едни овесени бисквити, които открих и ги има навсякъде. Казват се Мюсли. По състав ми се виждат ок за от време на време. Вие давали ли сте от тях?

Какво е това малтитол?

# 1 286
  • Пловдив
Аз купувам на Престиж с мюсли и овесени ядки: http://prestige96.bg/content/pages/bg/produktova-gama/biskviti.php
Децата много ги харесват, а и като цена са добре.

# 1 287
във всички диетични бисквити,шоколади за диабетици,както и в някои био съм го срещала малтитола-заместител на бялата захар е,подсладител
слагат го наред със сорбитола

# 1 288
Посетих накрая ДМ магазин и накупих освен пълнозърнести спагети, екструдирана царевица, барчета от амарант и овесени крекери и фурми без костилки. Всички една марка която започваше с А Embarassed спомням си че я бяхте коментирали като добра.

# 1 289
Бенджи, точно тези са бисквитите! И мен по съдържанието ми се сториха много добре и ги има дори в павилионит епо парковете. Досега съм огледала поне 30 вида бисквити и само тези ми се видяха читави.

Mamagemelar, не съм го виждала в биото, но аз гледам да пише кафява захар, мед или сушени плодове. Евентуално глюкозен сироп. Всичко друго отминавам.
Ти защо на него си се спряла? Заради зъби?
За сорбитола бях чела тук във форума, че е ок и особено за зъбите бил много полезен. Дали е потвърдено инфо, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт