Здравословно хранене за децата - 3

  • 107 103
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 365
  • Мнения: 395
Напоследък правя тези бисквитки. Захарта обаче е много, аз слагам общо 90-100гр кафява захар, импровизирам със сушените плодове и накрая изливам сместа върху хартия за печене, като след изпичането изрязвам на квадрати.
Помоща на детето може да се изрази само в бъркане на сместа. Сега съм се разтърсила на дребни бисквитки за изрязване с формичка.

# 1 366
  • Мнения: 2 654
Напоследък правя тези бисквитки. Захарта обаче е много, аз слагам общо 90-100гр кафява захар, импровизирам със сушените плодове и накрая изливам сместа върху хартия за печене, като след изпичането изрязвам на квадрати.
Помоща на детето може да се изрази само в бъркане на сместа. Сега съм се разтърсила на дребни бисквитки за изрязване с формичка.

Много апетитни изглеждат. Ще ги пробвам. Сподели ако намериш такива за изрязване с фигурки моля  Praynig Hug

# 1 367
  • Мнения: 19 996
300 g    смлени лешници
90 g кафява захар
2     белтъка
2 ч.л.    мед

/80 g    мармалад,
  черен шоколад/


4 сл се отделят настрана от лешниците. Горните четири съставки се смесват в твърдо тесто. Ако е много меко се оставя в хладилника 1 час да се втвърди.
Разточва се на 0,5см слой и се изрязват фигурки. Плотът, на който се разточва се посипва с отделените в началото 4 сл лешници, за да не лепне тестото много. Може и брашно да се сложи отдолу.
Фурната се загрява предварително на 200градуса. Пекат се 5-6-7минути. Внимава се да не престояват дълго в печката, защото стават твърди.
Ако се пекат повече към 8-9 мин стават по-хрупкави всъщност. Белтъците ги разбивам със захар с миксер за 5мин.
Като изстинат, могат да се намажат с мармалад, да се слепят и а се потопят в шоколада.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 01:01 от Soleil*

# 1 368
  • Мнения: 7 669
 Soleil*,2 TL    мед ще рече 2 лъжици ли?

# 1 369
  • Мнения: 19 996
Две чаени лъжици мед. Аз и с повече съм експериментирала. Стават по-лепкави. Рецептата става и с орехи.

# 1 370
  • Мнения: 1 849
За формички най-лесно правя меденки: http://gotvarstvo.georgievi.net/a/medenki
или http://shareniika.blogspot.com/2010/09/blog-post_16.html
А и децата много ги обичат!  Simple Smile

# 1 371
  • Мнения: 2 654
Благодаря момичета за предложенията  Hug

снощи направих тези http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/tahini-cookies/

много се харесаха. Не знам колко от полезностите на тахан остават при печенето, за ензимите на меда знам...но поне нямат гадости в тях.

# 1 372
  • Мнения: 2 654
За формички най-лесно правя меденки: http://gotvarstvo.georgievi.net/a/medenki
или http://shareniika.blogspot.com/2010/09/blog-post_16.html
А и децата много ги обичат!  Simple Smile

Доста са различни двете. Коя ти става по добре?

# 1 373
  • Мнения: 2 132
100гр финни овесени ядки
100гр пълнозърнесто брашно
100гр масло - прави се на трохи с горните 2 съставки
4 с.л. сладко/мармалад (аз ползвам едно, което е само от сини сливи)
1 яйце

Прави се тесто. Ако е лепкаво се слага още брашно при разточването. Изрязваш формите и печеш около 15мин в загрята на 180 фурна.

# 1 374
  • Мнения: 2 829
С риск да ме пратите в готварския форум, ще питам  Simple Smile - кога е най-добре да се слагат подправките при готвене, за да им се запазят максимално полезните свойства - в края на готвеното или в началото ?  Blush

И коментирали ли сте продуктите на Harmonica organic foods?

# 1 375
  • Мнения: 7 803
аз ги слагам когато е вече готово ястието, при сервиране

# 1 376
  • Мнения: 3 869
Ако са сухи подправки, ги слагам така че да имат 10-тина минути на слаб огън, ако са пресни - след огъня Simple Smile

Хармоника нямат голямо разнообразие от био-продукти. Какво по-точно те интересува?

# 1 377
  • Мнения: 2 654
Ако са сухи подправки, ги слагам така че да имат 10-тина минути на слаб огън, ако са пресни - след огъня Simple Smile


И аз така  Peace

# 1 378
  • Мнения: 1 849
Нивеа, на мен втората ми допада повече.

Аз също слагам подправките към края - слагам ги, изключвам котлона и оставям на спрян котлон с капак - за 10-15 минути.

На Хармоника съм взимала само кисело мляко. Добро е.

# 1 379
  • Мнения: 2 654
А суровите десерти колко време може да се съхраняват в хладилник? Примерно тортата която правих в събота, днес вече леко накиселява...та и се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт