Не иска да суче

• 370
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
много съм притеснена - детенце от 8 дни не е акало, а педито казва, че не си дояжда и няма какво да ака. Днес ходих на пробно кърмене и уж беше много гладен, а изцока 15 грама. След това се изцедих - едва успях 80грама да изцедя, но и тях не искаше да изяде. След това на следващото хранене изцока около 20 грама и след 15 мин. повърна на фонтан. Само на кърма сме и незнам какво да правя, мами. Помагайте моля ви

# 1
Здравей! Ако е възможно да ми отговориш на няколко въпроса, които на първо четене ми се ще да задам:
Как храниш бебчето, на поискване или под час? Колко е наддало за последния месец? Колко напишкани памперса има за денонощие и даваш ли вода? Един кантар ли бе използван за двете тегления, защото е възможно да дава разлики, ако не е един и същ? Пробвала ли си да хапнеш разхлабващи храни и да правиш масаж на коремчето и гимнастика при всяка смяна на памперса?
Аз не вярвам много на пробните тегления, предвид факта, че ако едно дете е кърмено на поискване, то си изсуква необходимото за момента количество, което може да е и много малко, особено ако суче по-начесто. Ако трябва да се прави пробно теглене, за да даде точни резултати трябва да е за 24 часа, като се следят и мокрите памперси за този период и се притеглят и те. Това, което си изцедила не е гаранция, че всъщност толкова кърма имаш. Освен, че помпата не стимулира потичането като едно бебе, трябва да знаеш, че кърма се произвежда и докато то суче. А това, че не е поискало да изяде изцеденото мляко може да говори за две неща - или не е било гладно или не иска шише (предполагам, че по този начин си го предложила).
Повръщането на фонтан е проблем, ако се случва често и количеството е голямо. Тоест, петното е с големината на мъжка длан. При твоето детенце по-скоро прецедент ли е, или практика?
Бих те успоколила, че кърмата просто се усвоява, но първо ще изчакам отговора ти.  Simple Smile

# 2
  • София
Наистина е притеснително толкова малко бебе да не ака толкова много време!
Щом си успяла да изцедиш 80 гр.- (не е никак малко за цедене) значи си имаш кърма,но защо бебето изжда по толкова малко,а и това с повръщането ...Откога е този проблем?Как наддава досега?Хранено ли е с шише или досега е сукало само от гърдата?

# 3
Моята дъщеря също не акаше редовно на тази възраст, оставяла съм я така за около 4 дни, после й правех клизма, колкото й гадно да е, защото се мъчеше. Не че го препоръчвам, напротив, според мен е драстична мярка. Но тя тогава беше на смесено хранене. Което пък означава, че не е от неядене и недохранване. Според кантара, който имам вкъщи, ядеше по макс 80-100, а понякога само 40 грама. Непрестанно я мерех, защото се страхувах, че гладува. Но не беше така. Давах й водорасли - бифидус и ацидуфилус, биогая, хомеопатката също изписа лекарство и лека-полека нещата се нормализираха. И сега, почти на 7 месеца е, има дни в които не ака, и не й е комфортно. Но не мисля, че е от недохранване, просто сточахчето й е такова. И също си суква по малко - понякога, понякога повече. Вече не меря, защото наистина не е показател. Тя и досега явно хапва по малко и понякога има по десет и повече кърмения на денонощие. А теглото й не е хич малко. Така че с повече търпение сукане ще се нормализират нещата. И както са ти написали момичетата, следи памперсите колко са мокри. Кантарът определено не е стопроцента меродавен, бебетата сучат различно, още повече че на тъй наречените пробни кърмения и майките са в стрес, а децата пък се разсейват. колкото до шишето, до ден днешен тя не го признава. Не пие нито кърма, нито вода от него.

Общи условия

Активация на акаунт