За здравното осигуряване

• 46 606
  • 575
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря Peace

# 346
не е май за тук въпроса, но да, така е, 30 дена важат всички направления

А аз до колкото знам направленията важат 45 дни.При алерголог във Варна ни важеше 45,и при доцент в Добрич.Незнам може да има направления и направления newsm78

# 347
  • София по рождение
а мога ли просто да си платя вноските и да не подавам такава декларация, кой ще разбере дали ссъм подала и тя за какво е изобщо?

# 348
  • София и там където не се пуши
не е май за тук въпроса, но да, така е, 30 дена важат всички направления

А аз до колкото знам направленията важат 45 дни.При алерголог във Варна ни важеше 45,и при доцент в Добрич.Незнам може да има направления и направления newsm78

Важат 30 дни, а след като се използуват първия път, важат още 45 дни от първия преглед за вторичен, ако се наложи, та дари и втори вторичен (не знаех че така се казва - скоро научих)

# 349
а мога ли просто да си платя вноските и да не подавам такава декларация, кой ще разбере дали ссъм подала и тя за какво е изобщо?
Има глоба 500лв.

# 350
  и тя за какво е изобщо?

Е и аз това не мога да разбера - плащаш, а плащането не важи без декларация  newsm78  Shocked

При това, ако има някакви неясноти с някой да си го извикат да им пусне декларация, нооо при години непрекъснати права, дори и без отклонение от месец - насила да правиш опашки  #Crazy - ум не ми го побира.   :

Има глоба 500лв.

За глобата май го отрекоха. Просто ти прекъсат правата. А защоооо  #Crazy

# 351
  • София по рождение
 Shocked а аз си плащам- а те ми прекъсват правата щото не съм подала декларация

ужас

# 352
Дали има номер на НАП, на който мога да попитам за дължими суми? Или е задължително да отида до там лично?

# 353
Пробвай този: 0700 18 700 - информационен телефон на НАП

# 354
Пробвай този: 0700 18 700 - информационен телефон на НАП
Благодаря ти. Дават информация за месеците, без дължими суми. Ще ги изчисля по таблицата, макар че се притеснявам, че лихвите са дадени до 31.12.

# 355
Здравейте, аз съм нова във форума и сега прочетох всичко относно здравното осигуряване. И аз мисля, че е правилно, че се гласува такъв закон, защото в крайна сметка е крайно време да има малко ред и закони в тази държава. Въпреки всичко горещо съветвам всички, които имат възможност и искат да се чувстват по-спокойни да си направят и допълнително здравно осигуряване. Особено, когато става въпрос за децата ни...

# 356
Лелее , нправо съм бясна.
През 2004 год. си платих неплатените здравни осегуровки за 2001 - 7 месеца и 2002- 5 месеца.
Днес като проверих ми излезе ,че за този период не е плащано.А преди всичко ми излизаше нормално.
Сега какво да правя?Къде да ходя да се разправям? Добре ,че си пазя всички документи и вносни бележки.

# 357
Никъде не ходи! Те нямат значение. Важни са последните 3 години, тия от 2001 и 2002 никой няма да ти ги търси.

# 358
Лелее , нправо съм бясна.
През 2004 год. си платих неплатените здравни осегуровки за 2001 - 7 месеца и 2002- 5 месеца.
Днес като проверих ми излезе ,че за този период не е плащано.А преди всичко ми излизаше нормално.
Сега какво да правя?Къде да ходя да се разправям? Добре ,че си пазя всички документи и вносни бележки.

Това съобщиха по телевизията - да не се палиме, а да изчакаме, пускате си декларацията и ако се наложи им давате копие от платените вноски - най-много да се провери на компютъра в НОИ - долу има два май. Нали някой е влязъл в системата. Като си си платила, ами нека си седат отбелязани, що ще пише, че не сме.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 17:33 от Dorothy

# 359
А аз да попитам, сега след като от януари имам подадена декларация номер 7, вноските за януари и февруари пак ли трябва да си платя в НАП или е възможно и на друго място?

Общи условия

Активация на акаунт