За здравното осигуряване

• 46 600
  • 575
  •   1
Отговори
# 150
Ами, утре ако ти се наложи да ползваш лекар, утре трябва да ги платиш или още днес. Докато не ги платиш, здравноосигурителните ти права са прекъснати. В момента, в който ги платиш ти се възстановяват.

# 151
То това е ясно,питам защото личната ми каза че,трябвало да ги платя до 21.01. иначе глобите били от 50 до 200 лв.
Дали наистина дотогава трябва да ги платя,до този ден?

# 152
То това е ясно,питам защото личната ми каза че,трябвало да ги платя до 21.01. иначе глобите били от 50 до 200 лв.

До края на януари си с непрекъснати права.Това трябва да излиза при проверка,но ако не ги платиш от 01.02 ще ти ги прекъснат

# 153
Безплатно ли е здравеопазването в България? 

# 154
Явно е безплатно, щом дворовете на болниците и родилните домове са пълни с цигани. Те плащат ли?

# 155
За тях е безплатно, за нас не е.

# 156
Дата за попълване е от тогава, откогато си внасяте здравните осигуровки сами! Не е от 01.01.2010г.! Категорични бяха служителките и всички така ги подаваха, имах време да разпитам, докато чаках.
Е, добре де,като не помня от кога си ги внасям сама?Това са поне 5 г.?? Tired Каква дата да пиша тогава,като и за това(ако не е точно) са измислили наказание?!

# 157
Месеца си спомни!
Аз също имам някакъв, макар и малък (около 5%) процент съмнение, че си спомнян точно..., но това написах. Все ще е по- вярно, отколкото, ако се посочи 1.1. 2010, а дата е от преди 3-5 години...
Ако искат да ме осъдят, писна ми вече, бездруго.

# 158
Очаквам следващото да е : Който не си плати всички вноски и лихви, в 30 дневен срок, глоба 1000лв /давност, разбира се няма/ Tired

# 159
  • Варна
Дата за попълване е от тогава, откогато си внасяте здравните осигуровки сами! Не е от 01.01.2010г.! Категорични бяха служителките и всички така ги подаваха, имах време да разпитам, докато чаках.
Е, добре де,като не помня от кога си ги внасям сама?Това са поне 5 г.?? Tired Каква дата да пиша тогава,като и за това(ако не е точно) са измислили наказание?!
и аз не си спомням от кога точно ги внасям сама  Tired
как мога да разбера  Confused

# 160
  • Варна
В НАП Варна казаха, че тези декларации трябвало да се подадат само от безработните. За самоосигуряващи се нямало нужда.
Сега се очаква след като изтече срокът, да кажат, че всички самоосигуряващи се е трябвало да подават и хората да изгърмят с по 1000лв глоба, нали трябва да се кърпи бюджета...
Ако още някой има сигурна информация, моля да сподели.

# 161

Цитат от новинарските сайтове.
"Здравноосигурителният статус се обновява всеки месец до 25-о число, така че, ако до 25 януари се внесат дължимите вноски, няма да има нарушаване на здравните права.

От тази година самоосигуряващите се трябва задължително да подадат нова декларация по образец "7". Тя трябва да се подаде до края на месеца, последващ месеца, в който е възникнало задължението хората сами да плащат здравноосигурителните си вноски.

Глобата за неподаване на декларация по образец "7" е от 500 лв. до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 1000 лв. до 3000 лв."

Въобще, вече всички ще бъдат глобявани без значение дали са временно или трайно безработни!
Важното е да дължиш и плащащ глоби, дори и да нямаш никакви доходи.

В НАП Варна казаха, че тези декларации трябвало да се подадат само от безработните. За самоосигуряващи се нямало нужда.

Целта е да направят всички трайно безработни - самоосигуряващи се!
С попълването на декларация образец 7, се задължаваш да плащаш глобите, ако не си в състояние да си плащаш осигуровките!
Това е и смисълът на еднократното й попълване.
А, веднъж като се хванеш на хорото - ...

Аз пък искам да ги питам - къде са ми правата?
От както съм завършила образованието си, нямам нито един неработен ден!
Затова ли нямам човешки права и право на избор за здравно осигуряване?

Не желая да им плащам осигуровките.
Искам да си плащам лечението, след реално и качествено извършена здравна услуга.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 07:52 от KrIvOnDeLa

# 162
  • Deutschland
Аз пък се питам защо трябва се плащат осигуровките 3 години назад след като не съм им ползвала здравната услуга през него период от време.Аз живея в Германия и тук започнах да си плащам здравната застраховка но никой не ми е искал да плащам назад  newsm78
И най странното което чух е че за тези които живеят в чужбина и си плащат там осигуровките а не в България щели да ги спират на границата и нямало да ги пускат да излизат извън България докато не си платят  осигуровките  #Crazy

# 163
И най странното което чух е че за тези които живеят в чужбина и си плащат там осигуровките а не в България щели да ги спират на границата и нямало да ги пускат да излизат извън България докато не си платят  осигуровките.
Това е абсурдно и няма начин да стане.

# 164
имам един въпрос към самоосигуряващите се. някой спомня ли си каква е била вноската за 2008 и за 2009г?  защото разбрах че се променят през годините

Общи условия

Активация на акаунт