За здравното осигуряване

• 46 593
  • 575
  •   1
Отговори
# 135
Писмен отговор нямам, но служителките във варненската НАП бяха категорични днес, че датата е хх.хххх!

# 136
Да и аз ходих днес, пише се датата хх.хххх

# 137
Аз трябва да платя някои вноски за 2007 на мъжа ми.Може ли да ми кажете къде да погледна кодовете по които да платя здравните и лихвите?

# 138
Здравейте момичета,гледам че сте доста наясно по въпроса със здравните осигуровки,та да ви питам нещо:днес личната ми се обади и ми каза че за да съм здравно осигурена,трябва да са ми платени последните 3 години осигуровките вярно ли е.?Аз имам неплатени само няколко месеца за 2008-а.Работя си по трудов договор и за тези задни месеци трябва ли ми тази декларация 7?Намерих банковите кодове за плащането на осигуровките през ТБ Инвестбанк,с други думи мога ли да отида до тази банка да си платя старите месеци без да чакам в НАП Варна?
Благодаря ви.  bouquet

# 139
Аз трябва да платя някои вноски за 2007 на мъжа ми.Може ли да ми кажете къде да погледна кодовете по които да платя здравните и лихвите?

560405 – за осигурителни вноски
562806 – за дължими лихви

pina и karina-klara, благодаря ви момичета  Hug

Днес ходих, но от НАП ми казаха, че не знаят и да пиша каквато си дата искам. Чудя се дали да пиша 2005г/след университета/  или 12.2008 /първият месец, след последния месец на работа /. Обясних го ужасно  ooooh! Моля, ако някой знае, да помогне  Embarassed

Да питам и нещо друго - имат ли давност, неплатени здравни осигуровки и какъв е срока? И какви са слуховете, че щели да връщат от границата  Shocked

# 140
Г-жа Шуши, аз имам 2 месеца неплатен вноски от 2005, след като завърших гимназия и преди да започна университета, но тях не ги платих. Попитах специално, казаха ми, че след като са минали 3 години - няма смисъл.

# 141
Аз имам една  Embarassed 2001 г. - месец 10  Embarassed

# 142
Аз доколкото разбрах, проверяват за 3 години назад, така че няма защо да се притесняваш за 1 месец и то още през 2001  Wink

# 143
  • София
И аз имам 3 месеца неплатени от 2005-а.

# 144
  • Варна
В крайна сметка, всички самоосигуряващи се ли трябва да подават декл.7 или само безработните такива? Ще ме прощавате...  Embarassed

# 145
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Bluebell O'Smallheaven ,

Декларация образец № 7 се подава от лицата по чл. 40, ал. 5 от Закона за здравното осигуряване.
Лицата, осигурени по реда на чл. 40, ал. 5 от Закона за здравното осигуряване, са тези които внасят здравноосигурителните си вноски изцяло за своя сметка и не са:
 -  упражняващи свободна професия и/или занаятчийска дейност по регистрация;
 - еднолични търговци, собственици или съдружници в търговски дружества и физическите лица - членове на неперсонифицирани дружества;
 -  регистрирани земеделски производители или тютюнопроизводители;
 - морски лица.

Peace

# 146

560405 – за осигурителни вноски
562806 – за дължими лихви

Много благодаря!

# 147
До колкото схващам, във всеки Нап се е взело някакво решение, каква да бъде тази дата и в различните градове се различава. В крайна сметка всичко ще бъде доста объркано.

Това, че няма да пускат неплатилите здравните си осигуровки да напускат страната, беше предложение, което не се прие. Докато имаш паспорт, можеш да пътуваш. Ако няма да те пускат, първо ще ти вземат паспорта.

Аз имам неплатени около и над 10 вноски, но всички са от 2004г и по- рано, та до колкото разбрах, вече не ги дължа - има давност 3 години.

# 148
  • Варна
В НАП Варна казаха, че тези декларации трябвало да се подадат само от безработните. За самоосигуряващи се нямало нужда.

# 149
Ако наистина се гледа 3 години назад,аз имам неплатени за 2008-ма няколко осигуровки,до кога е крайният срок за плащане?
Имам ли време,дата до която да ги платя?

Общи условия

Активация на акаунт