В помощ на кандидат-осиновителя

• 295 406
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 405
  • В градината...
И аз се записвам тук. Започнах да си подготвям документи - удостоверение от  окръжна и районна прокуратура, свидетелство за съдимост. Чудя се това за хив/спин, хепатит - дали няма да ми подпечатат направо? Винаги досега така е ставало - даваш 5лв и си готов  newsm78

# 406
  • Някъде в България
Ми не знам...дали е редно изобщо да се постъпва така, а Thinking
Ако ти предложат дете, за което са дали 5 лв да му издадат документ, че е здраво, а то всъщност има спин, сифилис или хепатит - как ще се почустваш Crossing Arms

# 407
  • В градината...
Айде сега да не преувеличаваме.

# 408
На мен изобщо не ми звучи преувеличено мнението на elitto. Очакваме към нас да се отнасят коректно и етично в целия процес на осиновяването и не само, би следвало и ние да постъпваме по същия начин. Резултатите от изследванията за СПИН, сифилис и хепатит са задължителни и не знам коя лаборатория би дала такива без да са фактически направени. А и лично аз не бих рискувала да дам недействителни документи, особено когато се стигне до съдебната част. Ако мотивът ти е цената за мен по-безумни и безсмислени бяха 40-те лв., които дадох за удостоверението от психото, но това са бели кахъри. По-добре си запази силите и енергията за съществените неща. Желая ти успех  Wink

# 409
  • В градината...
Да, в момента съм на кръгла нула.

# 410
  • Колибите
Мен ме дупчиха по всички правила, изследваха ме по всички правила. И така трябва да бъде.

# 411
  • В градината...
Явно е така. Оказа се, че тези документи излизат доста скъпичко. Започнах да ги подготвям. Не ми стигнаха за медицинското и сега отлагам нещата.

# 412
  • Колибите
Боже, при мен бяха някакви си петдесетина лева общо, с държавните такси за данъчни декларации и справки..

Колко ти искат на теб Shocked?

# 413
  • В градината...
За удостоверенията от прокуратура и свидетелство за съдимост - 10лв. общо. За васерман, хепатит, спин - около 43лв. Още не съм ходила в общината, тубдисансера, психо и накарая джипи.

# 414
здравеите,колко доход трябва да се докаже за да се осинови детенце?
какви за тези поръчители?
и да попитам как става избора на детенце,преди няколко дена наши приятели си подадаха документите и им обяснили че могат да си избират детенце от които град искат,да ходят и да се запознават докато си изберат

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 00:50 от pepsi77

# 415
  • Някъде в България
здравеите,колко доход трябва да се докаже за да се осинови детенце?
какви за тези поръчители?
и да попитам как става избора на детенце,преди няколко дена наши приятели си подадаха документите и им обяснили че могат да си избират детенце от които град искат,да ходят и да се запознават докато си изберат

Това са пълни глупости!!! Децата да не би да са стока, която може да се избира. Те не са изложени като експонати в музей ooooh!
Може би са им казали да си изберат РДСП-тата, с които да работят. А избора става - като те избере комисията към даденото РДСП за родител на дадено дете. Тогава те уведомяват писмено и ти в срок от 1 м трябва да отидеш да го видиш. Ако това е твоето дете -подаваш документи за осиновяване, ако не си подготвен да го вземеш - пишеш отказ, за да го предложат на друг и да не чака цял месец. Все още няма комуникация между отделните РДСП, затова може да ти предложат едновременно 2 или 3 деца, но това се случва изключително рядко.
Доходът трябва да е такъв, че да можете да се издържате ти и детето.
Препоръките са от двама твои приятели в свободен текст. Хубаво е единият да е от работното ти място. В някои РДСП-та искали едното да е от роднина, но това е доста тъпо/само според мен/, защото едва ли роднина би написал примерно,че си бохем Simple Smile  То не че приятел би написал нещо подобно, но все пак...
Надявам се да съм ти била полезна! Успех! :hug

# 416
елито благодаря ти,ама не са глупости така са им казали,те даже заминаха за гърция и ще се върнат когато трябва,мисълта ми беше че имаме дъщеричка ,трима сме в семеиството а аз не работя,предполагам трябва да има определена сума за член на семеиството.
много ми е напрегнато и взех да се плаша,задавам си въпроси от рода на, как ще реагират роднините ни,дали ще го приемат като свое внуче бабите и дядовците,живеем в малък град и дъщеря ми се притеснява че ще я подиграват в училище,повярваите ми по лесно е ако си нямал до сега друго дете.
и както и да го мисля не може да се прикрие и да се престоря на бременна

# 417
  • Вън от пространство и време
Пепси, извинявай, но наистина са глупости.  Peace

Твоите приятели са ти казали или нещо невярно, или ти не си разбрала. Няма начин да си подадат документите и да заминат за Гърция, пък да се върнат "когато трябва". Те трябва да живеят тук по време на периода на проучване, коъто е около три месеца. Има срещи със социален работник, посещение в жилището, в което се предполага че ще се отглежда детето, изготвяне на доклад и подписването му. След включването в регистъра се получават писма от дирекциите. Те обикновено са препоръчани и се получават лично. Никой не ходи да си избира детенце, а му се предлага конкретно дете, за което семейството е одобрено от Съвет по осиновяване в съответната РДСП.

Иди и поговори с някого в отдел "Закрила на детето" по местожителство - там ще ти обяснят най-добре процедурата. Няма регламентирано изискване за минимален доход на член от семейството.

# 418
  • В градината...
Имам едно питане. При нас обучението на кандидат-осиновители трае 3 дни, като продължава през целия ден. Което е направо.... Та, бихте ли ми описали в какво долу-горе се състои това обучение.

# 419
Пепси, в другата тема ти разясних подробно процедурата. Ако мислиш, че тук си измисляме, първо защо изобщо питаш и второ ти лично ходила ли си в РДСП да се интересуваш какъв е реда? Там са хората, които ще проведат процедурата, тях питай.
Щом са ти толкова много въпросите, първо си отговори на тях, пък после се захващай с осиновяването. Това с прикриването на бремеността не съм чувала скоро някой да го практикува. Това да не е сапунен сериал.

Общи условия

Активация на акаунт