В помощ на кандидат-осиновителя

• 295 427
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 690
Нашето медицинско направихме на бланка за сключване на граждански брак. Така ни посъветваха тогава... Simple Smile В заключението накрая бяха вписани датите от направените изследвания за СПИН, Васерман, манту и прочее, както и  резултатите - б.о., като съответно имаше и изречение нещо от рода на: "Лицето е клинично здраво, липсват хроничнични и заразни болести"... Спомням си, обаче, че за осиновителното дело съдията (в старозагорски съд) настояваше в медицинското да е вписано конкретно заключение от лекар: "Лицето е клинично здраво и годно да стане осиновител"

Успех! Simple Smile

# 691
Здравейте момичета от много време чета и най после реших и аз да се регистрирам и да пиша.След многото  инвитро процедури и ние се решихме най сетне да осиновим дете подадохме документите на 28.02.2014г. в отдел Закрила на детето.От там ни казаха че до една седмица ще ни посетят в къщи но от тогава никой не е идвал нито са ме търсили по телефона не знам какво да правя!

# 692
Спокойно ще ви потърсят! Все пак срока им за доклада е 3 месеца. Важно е да сте с ясна позиция относно желанията си при срещата и да не се притеснявате! Не помня дали са писали момичетата, но в общи линии се налага да разкажете за цялата си рода-майки ,бащи, братя ,сестри и техните деца. С две думи за кратко си ставате близки. Дано имате късмет с ведър човек от службата.

# 693
И съответно започвам първа. Аз съм от Пловдив, така че ако успея  да помогна на поне един мой съгражданин ще съм много доволна. Та първата крачка е да се отиде в Агенция за закрила на детето, която се намира на ул. Неофит Бозвели 4. Това се намира в близост до Понеделник пазара, за повече уточнения може да ми пишете на лични. Там се срещате с дежурния социален работник, който към мен специално беше страшно любезен и той ви обяснява в общи линии за какво точно става въпрос, как протича процеса на осиновяване и т.н. и ви дава един списък с неща, които трябва да изпълните.
Първите две неща от списъка са две декларации, които ви дават от там и трябва да се попълнят. До тук добре
Сега мога да объркам малко последователността, защото в момента списъка не е в мен, но това не е фатално - в последствие мога да го коригирам.
Трето - отивате в общината по район където живеете за да ви издадат една бележка, че не сте лишавани от родителски права - и това е лесно - става за минутки.
Четвърто - трябва да отидете в психодиспансера за да ви издадат уверение, че не се водите на учет и също да ви бъде проведен преглед от психиатър, че сте добре с нервите. Това става също бързо, НО!!! за пловдивчани - психодиспансера не е вече на бул.Руски и това е едното от нещата, които открих след доста мотане. Вече се намира в двора на Хирургиите на Пещерско шосе - влизайки откъм светофара посока Хирургиите завивате веднага в ляво и пътя ви води право там  Wink Ето първото, с което ще съм от полза.
Пето - трябва ви медицинско като прегледите са същите като за започване на работа, но накрая джи пито ви пише заключението на една зелена бланка.Това също се преминава бързо, но много зависи от джи пито - подробности отново на лични. Трябва ви също изследване за СПИН,васерман и хепатит В - и тук едно улеснение - тези изследвания не се правят както преди в кожно-венерическия диспансер, а във всяка лаборатория и стават за ден, а не се чака както преди по 3-4 дни. И сега най-гадното от тази точка - трябва ви удостоверение, че не сте болни от туберколоза. Такаааа. Това става като отидете в тубдиспансера - за тези, като мен, които не знаят къде се намира точно - на бул.Мария Луиза, посока Скобелева майка, след последния светофар се завива веднага на дясно и после на ляво се влиза в едно локално и то ви води пред вратата на диспансера, но тук пак едно ОГРОМНО  НО!!! Регистратурата работи само до 14,30, което беше първата ми неприятна изненада. След второто ми ходене втора неприятна изненада - изследването за туберколоза / манту / се прави само в понеделник, вторник, петък до 13,30!! И утре ми предстои трето ходене до там  Rolling Eyes  - подробности за това после - и за резултатите от изследването се чака 72 часа.
Шесто - свидетелство за съдимост - това както знаете от съда, НО!!!!
Седмо - уверение от окръжна и районна прокуратура, че не сте подсъдими. Тези прокуратури се намират в една сграда, която се намира на площад Съединение / бившата проектантска / и пак за тези като мен, които не им говори нищо това - това е високата сграда от ляво на площада, ако застанете с лице към него. И тук включвам обяснение за предното голямо НО!!! - рискувате доста разкарване и чакане ако направите като мен и отидете първо за свидетелството и после за удостоверенията, защото тук е вмъкната една огромна глупост. Както знаете за всяко едно такова нещо се плаща, но принципно в институцията, но не и тук!! Тук първо чакате на опашчицата поне 10-ина минутки за да ви даде девойката две листчета с които листчета да отидете да платите таксите за съответните удостоверения, като едната такса за едното удостоверение се плаща в Райфайзен банк, която се намира до бившето второ райнно или от другата страна на булеварда, а  другата такса за второто удостоверение са плаща в съда. Та ако направите моята грешка първо ще минете проверката на вратата на съда, после ще отидете до прокуратурата, после пак ще се върнете до съда, където отново ще минете проверка на вратата и после пак до прокуратурата, където отново ще чакате на същата опашка от поне 10-ина минути за да ви дадат да попълните едни молбички и отново за трети път ще чакате пак на тази същата опашка за да ви ги вземат и да ви кажат, че след седмица ще са готови. И ето тук се надявам да спестя разкарването на хората след мен и много ще се радвам ако съм успяла.
И последното което трябва да направите е да си вземете една бележка от работодателя за доходите ви и с вече събраните документи да отидете да се срещнете със социалният работник, който евентуално ще ви поеме.
Аз съм стигнала до тук.
Нека хората от другите градове да последват моя пример и да помогнем на тези, които ще тръгнат по този бюрократичен път да им е поне мъничко по-леко.
 Hug от мен

# 694
Нашето медицинско направихме на бланка за сключване на граждански брак. Така ни посъветваха тогава... Simple Smile В заключението накрая бяха вписани датите от направените изследвания за СПИН, Васерман, манту и прочее, както и  резултатите - б.о., като съответно имаше и изречение нещо от рода на: "Лицето е клинично здраво, липсват хроничнични и заразни болести"... Спомням си, обаче, че за осиновителното дело съдията (в старозагорски съд) настояваше в медицинското да е вписано конкретно заключение от лекар: "Лицето е клинично здраво и годно да стане осиновител"

Успех! Simple Smile
6te me osinovite li kazvam se martin
И съответно започвам първа. Аз съм от Пловдив, така че ако успея  да помогна на поне един мой съгражданин ще съм много доволна. Та първата крачка е да се отиде в Агенция за закрила на детето, която се намира на ул. Неофит Бозвели 4. Това се намира в близост до Понеделник пазара, за повече уточнения може да ми пишете на лични. Там се срещате с дежурния социален работник, който към мен специално беше страшно любезен и той ви обяснява в общи линии за какво точно става въпрос, как протича процеса на осиновяване и т.н. и ви дава един списък с неща, които трябва да изпълните.
Първите две неща от списъка са две декларации, които ви дават от там и трябва да се попълнят. До тук добре
Сега мога да объркам малко последователността, защото в момента списъка не е в мен, но това не е фатално - в последствие мога да го коригирам.
Трето - отивате в общината по район където живеете за да ви издадат една бележка, че не сте лишавани от родителски права - и това е лесно - става за минутки.
Четвърто - трябва да отидете в психодиспансера за да ви издадат уверение, че не се водите на учет и също да ви бъде проведен преглед от психиатър, че сте добре с нервите. Това става също бързо, НО!!! за пловдивчани - психодиспансера не е вече на бул.Руски и това е едното от нещата, които открих след доста мотане. Вече се намира в двора на Хирургиите на Пещерско шосе - влизайки откъм светофара посока Хирургиите завивате веднага в ляво и пътя ви води право там  Wink Ето първото, с което ще съм от полза.
Пето - трябва ви медицинско като прегледите са същите като за започване на работа, но накрая джи пито ви пише заключението на една зелена бланка.Това също се преминава бързо, но много зависи от джи пито - подробности отново на лични. Трябва ви също изследване за СПИН,васерман и хепатит В - и тук едно улеснение - тези изследвания не се правят както преди в кожно-венерическия диспансер, а във всяка лаборатория и стават за ден, а не се чака както преди по 3-4 дни. И сега най-гадното от тази точка - трябва ви удостоверение, че не сте болни от туберколоза. Такаааа. Това става като отидете в тубдиспансера - за тези, като мен, които не знаят къде се намира точно - на бул.Мария Луиза, посока Скобелева майка, след последния светофар се завива веднага на дясно и после на ляво се влиза в едно локално и то ви води пред вратата на диспансера, но тук пак едно ОГРОМНО  НО!!! Регистратурата работи само до 14,30, което беше първата ми неприятна изненада. След второто ми ходене втора неприятна изненада - изследването за туберколоза / манту / се прави само в понеделник, вторник, петък до 13,30!! И утре ми предстои трето ходене до там  Rolling Eyes  - подробности за това после - и за резултатите от изследването се чака 72 часа.
Шесто - свидетелство за съдимост - това както знаете от съда, НО!!!!
Седмо - уверение от окръжна и районна прокуратура, че не сте подсъдими. Тези прокуратури се намират в една сграда, която се намира на площад Съединение / бившата проектантска / и пак за тези като мен, които не им говори нищо това - това е високата сграда от ляво на площада, ако застанете с лице към него. И тук включвам обяснение за предното голямо НО!!! - рискувате доста разкарване и чакане ако направите като мен и отидете първо за свидетелството и после за удостоверенията, защото тук е вмъкната една огромна глупост. Както знаете за всяко едно такова нещо се плаща, но принципно в институцията, но не и тук!! Тук първо чакате на опашчицата поне 10-ина минутки за да ви даде девойката две листчета с които листчета да отидете да платите таксите за съответните удостоверения, като едната такса за едното удостоверение се плаща в Райфайзен банк, която се намира до бившето второ райнно или от другата страна на булеварда, а  другата такса за второто удостоверение са плаща в съда. Та ако направите моята грешка първо ще минете проверката на вратата на съда, после ще отидете до прокуратурата, после пак ще се върнете до съда, където отново ще минете проверка на вратата и после пак до прокуратурата, където отново ще чакате на същата опашка от поне 10-ина минути за да ви дадат да попълните едни молбички и отново за трети път ще чакате пак на тази същата опашка за да ви ги вземат и да ви кажат, че след седмица ще са готови. И ето тук се надявам да спестя разкарването на хората след мен и много ще се радвам ако съм успяла.
И последното което трябва да направите е да си вземете една бележка от работодателя за доходите ви и с вече събраните документи да отидете да се срещнете със социалният работник, който евентуално ще ви поеме.
Аз съм стигнала до тук.
Нека хората от другите градове да последват моя пример и да помогнем на тези, които ще тръгнат по този бюрократичен път да им е поне мъничко по-леко.
 Hug от мен

# 695
Здравейте,
едно приятелско датско семейство иска да осинови българче (не циганче и да е здраво). Свестни са, имат пари и са готови да платят. Датската процедура по осиновяване е много сложна и са се отказали. Ама не знаят, че и българската е такава. Намерих по нета упътване за осиновяване на българче от чужденци ама нищо не разбрах от него. Дали е също толкова сложно осиновяването от чужденци както и от българи. И дали няма съкратена процедура ако човек си плати.

# 696
Може и да намерят някое такова на 15 -ина години. За да бъде осиновено в чужбина, от едно дете трябва да има 3 отказа от български семейства, а тук никой не отказва здраво българче. А това с плащането е незаконно и на мен лично ми звучи доста неморално и отвратително - тук не е пазар, а и децата не са стока, че да си ги купуваме.

# 697
Да, съгласна съм че е неморално. Но хората явно много са отчаяни. А това за 3 отказа от български семейства не го знаех. Значи явно, че по легалната процедура няма да се сдобият със свестно дете дори и да се навият да я минат цялата

# 698
  • София
Значи явно, че по легалната процедура няма да се сдобият със свестно дете дори и да се навият да я минат цялата

Моля, внимателно с квалификациите, няма "свестни" и "не-свестни" деца. Сигурна съм, че не си го написала умишлено  Peace

# 699
Така е, сори. Имах предвид здраво

# 700
Мисля, че независимо от коя страна искат да си осиновят дете, трябва да си подадат документите по постоянен адрес на местожителство, т.е. трябва да си минат процедурата в Дания. Няма как да дойдат тук, да си подготвят всичките документи и изследвания, да им направят социалните проучване и доклад. И извинявай, ама като майка, не мога да ги разбера колко много да са отчаяни, че да не могат да си минат по законния ред  newsm78 да си минат проучванията и да си изчакат колкото време е необходимо. Винаги съм била толерантна към кандидат-осиновителите, които имат определени претенции, всеки си преценява какво може да поеме, с какво може да се справи. Но това не пречи, винаги да уточнявам, че децата са си деца, а какви ще бъдат като личности когато пораснат - зависи от социалната среда в която растат и възпитанието което им дават родителите. Виж - дали са мургави или бледолики - това е въпрос на гени. За здравето - това не го коментирам.

А това с плащането е незаконно и на мен лично ми звучи доста неморално и отвратително - тук не е пазар, а и децата не са стока, че да си ги купуваме.

И на мен също ми звучи ГАДНО

# 701
  • Варна
Да, съгласна съм че е неморално. Но хората явно много са отчаяни.

И ние сме отчаяни, ама кат нямаме пари да си платим...  ooooh!

# 702
Хората направо са си го признали без да крият , ползвали са връзки   
Скрит текст:
Здравейте момичета ние в понеделник живи и здрави ще си вземем бебето гледам,че обсъждате голямото чакане да се изкажа и аз по въроса в регистъра сме вписани от август миналата година критериите ни бяха без значение произход ромски,турски смесен с лечими заболявания.Започна се великото чакане повярвайте ми всеки ден влизах тук във форума само за да разбера коя от вас колко време е чакала преди да осинови според мен не се избират по хронологичен ред защото на курса за осиновители бяхме три двойки едната двойка която също като нас чака от края на август и даже сме при една и съща социална работничка и от един квартал което разбрахме на курса получиха желаното писмо след само един месец чакане аз като видях те колко малко чакаха започнах да се питам всеки ден а аз защо не получавам постоянно се надявах един ден звъннах на някой от рдспетата и от Варна ми отговориха,че ми разглеждали досието на няколко съвета по основявания но не сме отговаряли за интересите на никое дете и то ми беше намекнато защото моят мъж е от Пакистан аз се почуствах много зле реших,че няма да стане колкото и да си чакам майка ми започна да търси връзки тоя обещава оня обещава и нищо накрая точно намерихме една връзка да ми гледат досието след една седмица в един град и то какво стана звъннаха ми от РДСП София за моето момче а на тях въобще не бях звъняла нито един път.По отчаяна от мен,че няма да стане едва ли има защото съпруг чужденец в документите бяхме писали религия Ислям за което после съжалихме защото мислехме,че това е пречката пък то като има да става си става не губете надежда всичко е Божа работа На курса за осиновители бяхме 3 двойки две осиновихме едната още чака дано да успеят скоро а са млади и образовани хора но аз незнам по какъв критерии ни избират за нас разбрах,че директорката на Семейната къща  в която гледат моето момче и социалната са ни избрали нас за това дете тъй като са видяли прилика между него и моят мъж дано да бях полезна с информацията. Hug Hug Hug Аз тайно си мечтаех за много малко бебе като знаех че няма да ме огрее а то като ми го предложиха беше на 3 месеца съдба на който каквото му е писано.Детето ми беше показано за първи път на 11 февруари рожденият ден на баба ми която почина преди 3 години знае ли човек може и някой отгоре да ни помага.Вярвайте ще стане защото аз не вярвах и 1% а пък то какво стана.Вижте едно видео тук гледат моето момче и още 5 бебета които ще бъдат дадени за осиновяване и на тяхно място ще дойдат други но винаги ще бъдат най много 6 http://novanews.bg/news/view/2014/03/07/69891/%D0%B4%D0%B0-%D0%B … 0%B0%D1%80%D1%82/
[/quote]

# 703
Здравейте!
Аз вече губя надежда, че някога ще си осиновим детенце. Чакаме вече една година и нямаме обаждане. На наши приятели пък следващия месец изтича двугодишния срок и започват подготовка на документите отново, а не са получили нито едно обаждане. Връзки ли трябва или друго вече не знам. А един доктор ни каза, че до вписване в регистъра стигат само ромчета.

# 704
Здравейте днес беше служител от Закрила на детето у дома,разгледа всички стаи и каза в четвъртък  да ги посетя за оформяне на документите.Това е за сега от мен.

Общи условия

Активация на акаунт