В помощ на кандидат-осиновителя

• 295 329
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 855
 Alleks,мерси Hug
При нас ще има среща.
До сега беше спокойствие и любов,но като наближи деня и паниката я завладия.Дори си мисля,че тази нощ сън няма да я лови Grinning

# 856
  • София
искам да споделя, че при нас имаше среща и с двамата поръчители, поканиха ги в отдела на място, не в наше присъствие. моята пирятелка е доста контактен човек и разговора е преминал доста добре и емоционално, накрая са я накарали да попълни нещо като анкетна карта, в която е имало въпроси относно дали ставаме за родители, как бихме се грижили за децата, какво е тяхното отношение към нашто осиновяване ей такива неща. на други яден бяха извикъли поръчителя на мъжа ми- негов приятел от детинство, и той понеже е по свит беше много притеснен, но срещата също е преминала доста добре, но за по кратичко и накрая и на него са му дали да попълни същата анкетна карта.
 това мога да споделя само от личен опит.
не се притеснявай тун , успокой приятелката си и се заредете с положителни мисли, в
все пак ни чакат хубави неща Mr. Green

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 12:23 от meme2

# 857
  • В градината...
Зависи явно от града. При нас не са се срещали, нито са се обаждали на лицата, дали препоръките.

# 858
Здравейте на всички  Hug записвам се и аз при вас дами  Wink но тъй като все още съм в етапа с разучаването и тепърва започвам със събирането на документите искам да ви попитам нещо, за да се успокоя. Понеже аз съм на 22 години и живея в къща с родителите си дали ще бъде това един голям минус към бързото развие на нещата?  newsm78 Другият "минус" може би ще бъде и че нямам мъж до себе си, искам да го осиновя сама, естествено родителите ми са "ЗА" това мое решение и ще помагат до колкото могат. Иначе си имам собствен етаж от къщата и с бебчо ще си бъдем отделно  Simple Smile

# 859
  • София
dilqna33, ако ще те успокои, аз бях на 27 години, без мъж, живееща в къщата на родителите ми, но на самостоятелен етаж Grinning.Цялата процедура при мен продължи 6 месеца от подаване на документите, така че действай смело Hug

# 860
cveti_ne благодаря ти за бързия отговор  Hug и да това определено ме успокои   Simple Smile

# 861
  • София
Здравейте, момичета! С  някои  се познаваме от други теми  Hug

Моля кажете ми кои са първите стъпки за подаване на документи - какви, къде и т.н. грам идея си нямам.  Rolling Eyes

(тази информация може да я сложим в началото на следващата тема   bouquet)

# 862

Моля кажете ми кои са първите стъпки за подаване на документи - какви, къде и т.н. грам идея си нямам.  Rolling Eyes

За кой град става дума?

Отивате в дирекция "Социално подпомагане", отдел "Закрила на детето" във Вашия град и се срещате със социален работник, на когото казвате, че искате да подадете документи за осиновяване на дете. Той Ви обяснява какви документи да подготвите и Ви дава списък. След като съберете всичко необходимо отивате пак там и подавате документите. Дават ви входящ номер (ако не Ви дадат, си искате входящ номер) и определят кой да бъде Вашия социален работник.

# 863
  • София
За София става въпрос. Някой не е ли подавал документи в София?

# 864
София е разделена на няколко района, които са различни от общините. Документи се подават в зависимост от това, къде живееш.
http://stopech.sacp.government.bg/?sid=child_bg&pid=3-000000 … p;selectRegion=22

1. Копие от лична карта. Единият от съпрузите задължително трябва да се води по постоянен адрес (адресът, вписан в личната карта) в района на дирекцията. За другия съпруг не е задължително, но поне трябва да има временна регистрация в района на дирекцията - това са едни бланки, които се попълват в общината и единия екземпляр остава за вас. В този случай се подава и копие от тази бланка.
1-а. Копие от удостоверение за раждане.
2. Медицинско удостоверение от личен лекар за здравният Ви статус, на което да пише, че е за осиновяване на дете.
3. Медицинска бележка от градски диспансер за белодробни болести, че не боледувате от белодробни болести. На нея да пише, че е за осиновяване на дете. Адрес: гр. София, ул. "Кирил и Методий" № 78. Имаше дни за различните райони.
4. Служебна бележка от Национална следствена служба, че не се води наказателно дело срещу Вас. Да пише, че е за осиновяване на дете. Бул "Г. М. Димитров", 42.
5. Служебна бележка от съответната община по местоживеене от отдел "АПОН", че нямате правно ограничение (старото име е, че не сте лишавани от родителски права).
6. Областен психо-диспансер, медицинска бележка, че не се водите на отчет. Някъде искат и преглед от психиатър.
7. Свидетелство за съдимост.
8. Копие от нотариален акт за жилището, ако имате собствено. Не е проблем, ако живеете при родители или под наем.
9. Копие от удостоверение за граждански брак, ако сте семейни.
10. 2 препоръки от приятели, желателно е да не са роднини.
11. Изследвания за СПИН и Васерман и хепатит B.
12. Служебна бележка за доходите Ви за предходните шест месеца.
13. Попълнено заявление (те дават образец).
14. Някъде искат снимки на желаещите да осиновят.
15. Копия на всичко изброено (без снимките), т.е. копие на целия комплект документи.

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 20:46 от poems

# 865
  • София
  bouquet Благодаря ти!

# 866
Кашмирче, радвам се да те видя и тук Simple Smile аз подадох наскоро документи в София.  Ако искаш мога да ти изпратя файла, в който съм си дъбирала информация.

# 867
  • София
 Hug Шиколадке, много ще съм ти благодарна. Тия препоръки напчатани или на ръка трябва да са или няма значение? Rolling Eyes

# 868
За препоръките няма значение как са написани.Един оригинал и едно копие.

# 869
  • София
Мерси!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт