В помощ на кандидат-осиновителя

• 295 452
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравей polito_87

По първия въпрос: На мен ми бяха много полезни и бележката за доходите от гражданския договор и уверението от университета.Така че ако можеш да ги извадиш ще е добре  Simple Smile
По втория въпрос: Вадят свидетелството за съдимост веднага, но не се лъжи да ходиш в Районния съд, отдавна свидетелствата ги преместиха на Попа.

Успех   bouquet

# 601
  • София
polito_87,  cveti_ne  ти е дала точно инфо и по двата въпроса - вземи си уверение от Университета, че си студентка и приложи Служебна бележка за приходите, които имаш по гражданския договор. По втория ти въпрос - свидетелството за съдимост се вади за 5 минути от стария Нотариат на Попа и Граф Игнатиев ( входът от към Патриарх Евтимий), струва 5-6 лева. Това при условие, че сте раждани в София. Ако рожденото място е някъде другаде се чака 3-5 дни. И без оригиналния акт за раждане никакво свидетелство няма да ти издадат! Хайде, на финала си, стискам ти палци!  Simple Smile Hug

# 602
Момичета, още два въпрос, защото утре ще вадя медицинските свидетелства.

1. Бланката на медицинското като тази при започване на работа ли е или е нещо по-специфично?

2. Мога ли да взема аз и това на мъжа ми или трябва той да отиде лично, за да му се направят някакви прегледи?

Благодаря ви предварително   bouquet

# 603
  • София
polito, медицинските можеш да ги вземеш сама от личния лекар, не е необходимо да сте и двамата. Миналата година нямаха претенции на каква бланка ще бъдат, личната ми го написа на някаква нейна бланка, май беше зелена. Носи си резултатите от спин, сифилис, хепатит и кръвната картина.
Успешен ден!  bouquet

# 604
Момичета, днес ни излезе и последният необходим документ. Утре по път към Закрила на детето ще го вземем. Приготвила съм и ксерокопия на всички оригинални документи. Моля ви за много силно стиснати палци да не ни върнат за нещо  Praynig

В случай, че всичко с документите е наред, утре ще публикувам списъка с необходимите неща конкретно за отдел Възраждане и ще дам информация колко време ни отне издаването на всеки един от документите.

# 605
Здравейте  Grinning

Бързам да се похваля - приеха ни документите без да ни върнат за нищо. Направихме каквото зависеше от нас и сега ще чакаме да ни назначат социален работник.

Сега искам и аз да дам своя малък принос за тези, на които им предстои събирането на документи. Към днешна дата документите, които се изискват от отдела във Възраждане, са:

1. Заявление по образец - дадоха ни го днес, при подаването на останалите документи.
2. Документ, удостоверяващ, че лицето не е лишавано от родителски права - от общината по постоянен адрес - моят документ го издадоха веднага, а документът от общината на съпруга ми беше готов на четвъртия ден.
3. Документ от тубдиспансера - издадоха ни го веднага - 10лв.
4. Епикриза от областния диспансер за психични заболявания - ние отидохме малко преди 9 и нямаше никакви хора. Събеседването с доктора продължи около 15мин. - 40лв.
5. Изследвания за СПИН и Васерман - резултатите бяха готови на следващия ден - 23лв.
6. Медицинско свидетелство - отива се при личния лекар с документите от 3 до 5 + медицинско като това, което се иска при започване на работа - 15лв.
7. Документ, удостоверяващ, че срещу лицето не е образувано наказателно производство, умишлено престъпление от общ характер - Национална следствена служба, бул. "Г.. М. Димитров" - в Интернет пишеше, че започват работа в 8.30, но в действителност започват в 9. Когато разбраха, че документът е за осиновяване, ми го издадоха веднага - 2лв.
8. Свидетелство за съдимост - Нотариат - свидетелството ми беше издадено за 5 мин. Отива се задължително с оригинал от акта за раждан и лична карта.
9. Документи за доходи и имотно състояние (декларация, удостоверение, служебна бележка от работодател и др.).
10. Две препоръки за кандидат - осиновителите.
11. Копие от лични карти.
12. Копие на удостоверение за сключен граждански брак.
13. Фотокопие на всеки един от посочените документи.

И едно огромно благодаря за помощта на момичетата тук   bouquet

# 606
Здравейте  Grinning
....................................
Сега искам и аз да дам своя малък принос за тези, на които им предстои събирането на документи. Към днешна дата документите, които се изискват от отдела във Възраждане, са:

...............................................

Във всички отдели изискват едни и същи документи.  Peace

# 607
На нас ни изискваха и документ от НАП - удостоверение че не дължим данъци и такси (от общината по постоянен адрес)...

# 608
здравейте!може би има отговор на моя въпрос,но поне аз не го видях.може ли някой да ми каже при родители без брак осиновеното дете имената на майката ли ще носи?ако бащата иска да припознае детето как ще стане.благодаря

# 609
  • София
Здравей eli_etomova,
при двойка без брак само единият осиновява, но проучват и двамата, а ако мъжът иска да припознае детето трябва да се оженят!Успех  Simple Smile

# 610
  • В градината...
Не е необходимо да се женят. Няма пречка детето да бъде припознато.

# 611
благодаря за отговорите.щом трябва ще се оженят Simple Smile

# 612
  • София
здравейте!може би има отговор на моя въпрос,но поне аз не го видях.може ли някой да ми каже при родители без брак осиновеното дете имената на майката ли ще носи?ако бащата иска да припознае детето как ще стане.благодаря
Нашият случай беше такъв, първоначално аз осинових дъщеря ми, носеше мойте имена, впоследствие се оженихме и баща и я осинови. Иначе ни проучваха и двамата.

# 613
Здравейте!
И ние започнахме събирането на документи и за сега нямаме особени затруднения....освен, че не знаем как точно да формулираме отговора си за произхода на детето....от който зависи тооолкова много чакането ....В смисъл такъв - ние нямаме претенции детето да е български произход....но какво да напишем - смесен илиии ....без значение но с по-светла кожа....или другата крайност - дали в българските домове има негърчета или мулатчета Thinking и как е правилно да се формулира такъв отговор? Искаме да впишем повече варианти....като изключим ромски, макар че така най-вероятно ще ни се обадят веднага....някак не ми е баш.....Какво сте писали вие?

# 614
Може да напишете, че произхода е без значение. По време на проучването ще имате възможност да говорите по-обстойно по този въпрос и да изясните точната си позиция.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт