***Сняг вали по испански земи***

• 41 816
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Добро ви утро момичета, kaffeetrmker_2 оставих си детето в градината, но малко ми е притеснено понеже днес сутринта се събуди с разстойство, вчера почти не е яла, днес сутринта също ooooh! казах на професорите да я сложат на диета днес, дано да се почувства по добре следобед като я взема. Та така всеки с проблема си, моя е че ми липсва детето ми, почти цяла седмица ходи на градина, то е така като сме заедно с нея по 24 часа, сега ми идва нанагорно и си поплаквам отвреме на време да ми олекне.
Наде  Никол за сега се справя според мен добре, първия ден не усети че я оставям, но следобед плачеше като я взех, втория ден не искаше да ме пусне и се тръшкаше не искаше да си тръгвам, но пък си я взех спокойна и започна да ми разказва за любимия и мики, на третия ден също плачеше, но днес ходихме без количката, а и вчера и купих раничка с мики, днес въобще не понече да се качи да я возя, ами искаше да си дърпа раничката, и ходихме до градината, влезнахме, тя си остави раничката учителката и каза да види колко деца има вътре, тя влезе но ревяйки, питах учителките как се отнася ники с децата опитва ли се да играе с тях и тя ми каза че в момента наблюдава, опитва се да играе с тях. Колкото до това че не можеш да седнеш на компа те разбирам напълно, щото и ние сме на същия хал, в отпуска ли е абсурд да седна да погледна нещо. исках да те питам нормално ли е Никол да отказва да яде в градината? Знам че е нужно време, за да може да свикне, нормална реакция ли е?
Карчи честита работа  bouquet, дано и аз скоро да си намеря, че вкъщи ще полудея сама, не че няма къщна работа то винаги ще си я има.
Вал честито за покупките, как сте вие с Алекс?
I.Hr прави са момичетата, системата на обучение в испания е много по различна от тази в бг, търпение се иска.

# 91
Здравейте,момичета
mimky добре завърнала се в испанскокато те чета за първите дни на Никол в детската градина, все едно аз съм го писала  Grinning аз също доста си поплаквах,когато го оставях ми беше много тежко,но с времето нещата се промениха,сега дори не реве сутрин като го водя,харесва му да си играе там  Grinning дърпа си раничката сам /нашата е с Pocoyo/ когато се прибираме и ми обяснява с какво си е играл в градината  Grinning и Ники ще свикне,имай търпение  Peaceаз засега го оставям до обяд,но мисля от другия месец вече да е за по цял ден,понеже ще ги обучават на неща,които той няма да може да усвои,ако ходи само за по 4 часа
Кари_ честита ти работа и от мен   bouquet

Взех ви ькьла нали Joy..
със сигурност  Laughing вече съм в стартова позиция,правя списък и в събота атакуваме  Party
сега да ви разкажа една смешна случка от вчера: влизам с малкия в магазинче за цигари и едната продавачка ме глеееееда,глееда,после разгледа и малкия и накрая заключи:El padre guapo! Thinkingстана ми смешно,и и казах да не мисли на глас,че се чува  Laughing жената се стъписа и започна да се извинява,а аз се разсмях  Mr. Green после разказах това на гуапото падре а той ми казва:"ми може и да прилича малко на мен детето" прилича,да,взел му е цвета на очите  Mr. Greenе,и някои други неща, но няма да влизам в подробности  Wink
това за сега от мен,хубав ден на всички  Hug  bouquet

# 92
Привет момичета,
стискайте палци намерихме идеалния апартамент евтин обзаведен и ни плащат разходите ако са до 150 евро  Laughing много съм щастлива и чакам с нетърпение да отидем да го видим и ако отговаря на снимките както казва хазайката  newsm44 ще го вземем на 100 процента,затова май ще пропусна ребахасите но здраве да е нали на пролет ще има пак /незнам де ама дано/.
Приятен ден на всички .

# 93
 bobito89 палците са вече стиснати fingerscrossed,хайде,дано се настаните скоро

# 94
  • Ispania
Вал обади се когато идваш към Мадрид  Grinning
HugОхоооо,не си казала Wink

bobito89 ,дано вземете апартамента  Peace,4ак ти завидях на ентусиазма Laughing.Стискам палци и аз Peace.Какви ребахаси,какво 4удо Naughty,аз ако можех да сменя моят апартамент с по хубав ,щях да пропусна не само ребахасите сега ами и лятото Wink.

elibg ,представи си тогава ,вси4ко което си мислят хората без да разбираш Joy.
Да кажеш какво си си взела от намаленията hahaha,4е аз ве4е спрях с покупките ,и сега надниквам в "4антите "на другите hahaha.

Мимки,време ви е ве4е за второ Party,щом малката трьгна на детска градина,сега ти е кофти.....засилвайте се кьм второ Laughing,така пак ще имаш 24 4аса в денонощието поне едно до теб Wink.Брат4е Laughing.
Няма страшно,когато Алекс трьгна на градина и аз си поплаквах редовно Embarassed,а като я завьрши,им сложиха едни@оксфордски@ шапки и тогава ве4е майка му не спря да пла4е през цялото време ooooh!

# 95
Ели в нашата градина минималното време за което плащаме е от 9 сутринта до 3 следобяд, което мен лично ме устройва и за първо време да намеря за 4 часа работа.
Бобито fingerscrossed дано да стане с апартамента.
Вал да не те е хванала бебешката вълна нещо, все за бебета говориш? Wink Няма ли и ти да помислиш за второ? Алекс сигурно много ще се радва да има братче или сестриче. По въпроса за бебета не го повдигай пред мъжа ми, че ми е надул главата още от миналата година че било време за второ дете, да де то лесно е да се направи, ами после трябва да се износи, да се роди и да се отгледа. Naughty Общо взето товара си пада на мен изцялооо. ooooh! Аз сега се озъбвам с Ники, а и още едно на главата ще е пълна лудница. #Crazy

# 96
  • Murcia, Spain/Ruse
Леле,само тая тема не ми повдигайте за бебета че и ние у нас се разправяме за това JoyАко сега ми дойде недай боже до главата Ще вляза в лудница,вярвате ли ми?Мимки и моя така,то лесно да се направи ,а от там насетне Thinking?
Боби Praynig
Вал,и аз мисля че ти е време за номер 2 Hug

# 97
Мимки съвсем нормално е да отказва храна,но този момент ще отмине ,както са ти казали учителките в момента "наблюдава" какво се случва около нея,и когато се отпусне ще започне да общува с децата и естествено да яде понеже няма да е единствената. Peace
Момичета при нас е точно обратното,аз искам вече второ дете а мъжлето се дърпа ......
Бобито и от мен  fingerscrossed го имаш

# 98
Ели и ние сме на вълна Покойо  Peace
ще ги обучават на неща,които той няма да може да усвои,ако ходи само за по 4 часа
На какво точно ги обучават?Разкажи малко повече Praynig

# 99
 добро ви утро Hug kaffeetrmker_2 оставих мъника, и пак плачеше, и днес не искаше да закусва, и снощи почти нищо не хапна, започвам да се притеснявам сериозно за нея.
Наде знам че минават такъв период да отказват всичко, но проблема е че вече месец Ники не яде както трябва все по малко, стърже със зъби вече месец притеснявам се да няма глисти, за това реших да отида да и взема сита за педито и да я прегледа може да няма нищо, но поне да съм наясно дали са зъби или глисти и какво трябва да правя в такива моменти. Да ти кажа сега на почит е баща и, понеже и угажда и не я води на градина пуска и мики маус, аз в момента съм лошата. Sad Днес от мен е кафето

# 100
Момичета угасна ми радоста за апартамента,все си мислех че е нереално и наистина се оказа така.
Наема беше 550 евро с включени всички разходи дори и интернет,охранителна система,беше много луксозен и много се зарадвах че жената иска само 1 фианса и ще прати ключовете на фирма защото тя си живее в Италия.Но снощи писа че е намерила фирма Ебай компани която ще се свърже с нас и преди да ни покажат апартамента ще трябва да и платим 1 фианса която те после и я дават на нея и после ни го показват и ако не ни хареса ни връщали парите.Бе понамирисва цялата история и се отказахме и сега пак сме в търсене,харесали сме още 2 3 апартаментчета и дано имаме късмет.
mimky незнам дали ще те успокоя но аз от малка дори са ми разказвали не съм яла в градина и дори съм била вече ученичка /1 -2 клас/ и баща ми ме е хранил с лъжичка много неща не съм обичала и не съм и опитвала,а днес ям почти от всичко с досто изключения де но все пак.Като пример мога да ти дам че като малка не ядях чушки,а сега да ме видиш какво права.Мисля че Никол ще ги израсте тези неща и ще и се върне апетита не се отчаивай.А и мерси за кафенцето.
 Hug на всички.

# 101
  • Italia
Момичета угасна ми радоста за апартамента,все си мислех че е нереално и наистина се оказа така.
Наема беше 550 евро с включени всички разходи дори и интернет,охранителна система,беше много луксозен и много се зарадвах че жената иска само 1 фианса и ще прати ключовете на фирма защото тя си живее в Италия.Но снощи писа че е намерила фирма Ебай компани която ще се свърже с нас и преди да ни покажат апартамента ще трябва да и платим 1 фианса която те после и я дават на нея и после ни го показват и ако не ни хареса ни връщали парите.Бе понамирисва цялата история и се отказахме и сега пак сме в търсене,харесали сме още 2 3 апартаментчета и дано имаме късмет.

bobito89, само да те предупредя да не се лъжете с такива. Аз като търсех апартамент, също попаднах на един подобен, който обаче искаше парите по уестърн юниън и щял да ми прати ключа с DHL. След това ми пращаше някакви побъркани имейли, искал да знае нещо повече за мен - като се почна от дали съм семейна, мина се през каква религия изповядвам, но когато ме попита дали съм се прераждала (Are you reborn?) вече сериозно се уплаших. Добре, че само по мейла контактувах  ooooh!
После имах още една среща от третия вид - на уговорката дойде един хем се представяше за собственик, хем искаше процент за него, на всичкото отгоре не искаше да казва адреса на апартамента, а само - ела, ела, ей тука зад ъгъла е. На всичкото отгоре беше негър, не че съм расистка, ама нещо не ми вдъхна доверие. Добре, че се бяхме уговорили в едно кафене на центъра, че му казах или да се омита или викам полиция.
С малкия бебок едва ли имаш възможност да обикаляш много, но можеш да опиташ да направиш една разходка в района, където искаш и да поогледаш за обяви или да питаш някого. Тука обикновено провесват през треасите или прозорците Se Vende/Alquila. Въпреки всичко агенцията си остава най-сигурно и най-скъпо, естествено. Късмет и скорошно намиране на ново жилище Simple Smile

# 102
Здравейте,момичета  wavey
Надя,в понеделник ми дадоха програмата им за следващия триместър,ще ти я препиша тук направо на испански за да не оплескам нещо с превода:

Identidad y autonomia personal:
*desarrоllar la capacidad motriz y la habilidad oculo-manual;
*crear e imitar posturas corporales;
*reconocer partes del cuerpo;
*dar las gracias;
*comer solo;comer de todo;
*respetar las normas de convivencia;
*colaborar y relacionarse con otros niños.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Medio fisico y social:
*dejar y compartir los jugetes con los demas;
*respetar el turno en los juegos;
*nombrar jugetes;jugar con ellos y cuidarlos;
*identificar caracteristicas del invierno;
*nombra y utiliza objetos relacionados con la alimentacion y la higiene;
*identificacion de diferentes alimentos;
*adquisicion de habitos saludables de higiene,alimentacion y descanso;
*valorar la importancia de acciones favorables para la salud.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Comunicacion y representacion:
*imitar la linea vertical;
*reconocer tamaños (grande,pequeño);
*reconocer y experimentar situaciones especiales:abierto-cerrado,muchos-pocos,arriba-abajo,encima-debajo;
*discriminar color azul y rojo;reconocerlos en objetos;
*expresion plastica:hacer bolitas de papel de seda,pegarlas,ensartar,colorear,picar,dibujo libre,con pinceles,rodillos etc.;
*desarrollar la expresion verbal;escuchar y manejar cuentos;
*audiciones musicales;
*escuchar y cantar canciones entonadas por el educador;acompañar de gestos;
*escuchar sonidos e identificar alguno;
*reconocer y explorar objetos redondos;
*clasificar materiales por el color y la forma.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
освен това му купихме и комплекта Pin y Tito за деца на 2 годинки,в градината работят и с този комлект  Simple Smile
bobito89 наистина сериозно си намирисва цялата тази работа около въпросния апартамент newsm12 добре,че сте се отказали,успех в намирането на подходящото жилище  Peace
mimkyмерси за кафенцето  Hugпри нас стърженето със зъбките придружено с нехранене,се оказа зачервено гърло  Rolling Eyes но като я заведеш на лекар,ще си наясно за твое успокоение,дано не е нищо сериозно  Peaceи при нас тати е на почит  smile3516понеже не го води на градина,не му дава лекарства когато е болен и т.н.,това прави само лошата мама  Mr. Green
малко дълго стана,извинявам се за което,хубав ден на всички  smile3525

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 13:11 от elibg

# 103
Точно такива през терасите сме записали 5 6 номера и довечера ще званим,все пак чакахме да видим дали е измамничка тази госпожа. Аз лично никога няма да дам пари напред без да съм видяла поне апартамента както искаше тя,така че трудно ще стане да ме изиграят.Пиша всичко това тук защото доста често срещам толкова изгодни обяви и след 2 дена вече ги няма,но офертите наистина са супер и да не се подлъже някоя от вас.

# 104
Боби хубаво че не сте се подлъгали, като започна кризата се навъдиха повече измамници, не че и преди ги е нямало но сега са доста. Успех с търсенето, Hug нашия апартамент си го намерихме чрез агенция,но наистина идва доста три наема наведнъж един за агенцията, една фианса и наема отделно. ooooh!
Ели какъв е този комплект Пин и Тито? Питам защото снощи Ники като си лягахме ми вика Кито кито та не знам може и да е същия. newsm78 Но като не разбрах какво ми казва детето. Embarassed  Взех и час за лекаря в понеделник да видим какво ще ми каже той. newsm78
Е да ви се похваля вчера ми дадоха клавето за да мога да си гледам детето какво прави в градината, там имат видеокамери ама нещо трябва да конфигурираме камерата ни та да можем да я гледаме,   typeuu и си оставям и взимам детето с пръстов отпечатък.  newsm78  Директорката ми каза че така следяли кой взима детето и кой го оставя в колко часа и т.н. До сега не бях чувала за такова нещо, но пък тогава за 6 часа и парите дето даваме си мисля че си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт