За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема-3

• 44 192
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте..
Моля ви за коментар - какво имате на первазите под прозорците?  Praynig
Чувала съм за два варианта - плочки (не ми допада) и нещо като плоскост от камък, който прилича на мрамор. Вие знаете ли някакви други варианти?

# 601
  • Варна
Первази от врачански камък - много хубаво изглеждат.

# 602
Первази от врачански камък - много хубаво изглеждат.
А има ли право за избор на цветове? Колко време е нужно за изработването и колко пари струва горе долу? Може ли да покажеш снимка? Praynig

# 603
Здравейте..

За отвън ли питаш newsm78?

# 604
Здравейте..

За отвън ли питаш newsm78?
Не, вътре в стаята. Майсторите казаха, че е хубаво да се сложи нещо, защото иначе щяло да има стичане на вода (като се чистят прозорците например) и картинката нямало да бъде хубава.

# 605
  • Варна
Цветът е само един - светло бежово. За съжаление нямам свестни снимки, ето две от нета, не са на вътрешни первази, но да се ориентираш за цвета и вида:
http://www.bitak.net/uf/obiavi/332536-obiavi-Picture6.jpg
http://predloji.com/adpics/4b688f52a6ff98871d15ed6f0.jpg

Доколкото си спомням за седмица или малко повече изработиха нашите, обаче цената просто ми се губи.

# 606
За вътре може и дърво-масив,ако не държиш цветя върху тях и се разлива вода постоянно.Дори може дъска от ламинат - най-евтино, с лайстна на ръба.Но мрамор или гранит  е най-трайно и красиво.

# 607
  • Варна
Проблемът с дървени/ от ламинат первази е, че ако има конденз през зимата ще станат на нищо.

# 608
  • София
Отвън сме сложили гранит май , мъж ми се занимава с това. Отвътре вчера говорихме да сложим дърво, защото дограмата ни е дървена  Peace
Има и от ламинат плоскости който също стават.

# 609
  • Морска приказка
Ние сме с ПВЦ дограма и сложихме същия перваз от вътре и няма проблем. Има цветове в дървесен мотив или бял .За размер 150 см/ 25 ширина  ни взеха около 50 лв.

# 610
  • Варна
Да, но ПВЦ первазите се слагат заедно с дограмата, няма как при вече монтирани прозорци да се направят такива.

# 611
  • Морска приказка
Напротив. Нашия первз го монтирахме след като сложихме дограмата, защото фирмата нямаше в съшия цвят и го поръчахме от друга фирма. Принципно си права, че ги монтират под самата дограма, но ние вече 2-ра година не сме имали проблем с така монтирания перваз  Peace

# 612
Да, но ПВЦ первазите се слагат заедно с дограмата, няма как при вече монтирани прозорци да се направят такива.

Не е вярно. Нашите точно след дограмата ги слагахме допълнително на първите прозорци, защото не бяхме съобразили това. Аз затова попитах за отвън или отвътре, за да препоръчам същият материал. Но не разбрах на хората дограмата каква е.

# 613
  • Варна
Значи по принцип нищо не пречи да се сложи след това, но не е желателно. Дограмата трябва да настъпва перваза, за да се предотврати изтичане на влага зад него. На мен поне винаги са ми отговаряли така, затова си сложихме каменни первази.

# 614
Значи по принцип нищо не пречи да се сложи след това, но не е желателно. Дограмата трябва да настъпва перваза, за да се предотврати изтичане на влага зад него. На мен поне винаги са ми отговаряли така, затова си сложихме каменни первази.

Разбира се, че е така, но ето вече няколко години нямаме никакви проблеми. Стига да случите на читави майстори. А като цяло те гледат да се презастраховат.

Общи условия

Активация на акаунт