Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 535
  • 776
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Bobka, може ли да споделиш какво кокосово масло в бурканче си поръчала, то много видове. Аз отдавна се каня да си търся, но се чудя дали ще му понеса кокосовата миризма, че не си падам много по нея. Рецепти за шоколад с кокосово масло имаше в сайта Земя на заем, например това:
http://www.zemianazaem.com/archives/category/recipe/%d0%b4%d0%b5 … d1%80%d1%82%d0%b8

А, и още нещо, Bobka, не си се похвалила как и къде пристигат поръчките от iherb.

# 376
Bobka - през есента, малко самонадеяно започнах една тема за напълняване и отслабване.  И още в началото, докато уточнявах принцепните положения, се вдигна такава олелия (и от свои и от чужди - злопаметен съм), дето искаха да ме дават под съд или поне да ме наврат на кучето в мишата дупка... Така не можахме да стигнем да никъде и темата пропадна.

Принципът, който искам с големи букви да акцентирам:

Отклоненията в телесното тегло (от генетично заложеното) са невъзможни без хронично системно възпаление!

Ако вие сега, към днешна дата, се постараете да сведете хроничното системно възпаление до минимум, с описаните средства, аз ви обещавам до лятото да можете да влезете ако не в абитуриентската си рокля, то поне в булчинската! bowuu Бавно, неусетно, без усилия.

Защото това ще доведе до ускоряване на метаболизма (през щитовидната жлеза) и естествено намаляване на апетита, без да изпитвате глад.

И още нещо - за въглехидратите: увеличения инсулин се намесва лошо в горната схема с мастните киселини, като изтегля уравнението в посока на арахидоновата к-на!  Ето защо трябва да се намалят продуктите със захар и да се сетим пак за обругания в "оная" тема метформин. Той, впрочем, намалява инсулина. И чувството за глад.

Всички средства за отслабване или вдигат метаболизма, или намаляват резорбцията, или чувството за глад. Но натрупаната тлъстина задължително трябва да се изгори, не може да се изпикае!

Описаното по-горе е едно от многото помощни средства. Но основното е системното възпаление. Не го забравяйте!

P.S. В една статия изрично се подчертаваше, че приемането на протеолитични ензими води до премахването на целулита. Можете да проверите и да кажете дали е така.

desi_sunshine - основни източници но арахидоновата к-на са
1.карантията
2.месото
3.яица и млечни продукти

Ако задраскаме само първия ред в менюто е достатъчно. Останлото ще го компенсираме с рибено масло + GLA.

Не забравяй, че арахидоновата к-на е необходима за развитето на мозъка на деца до 4 години. През следващите 80 - вреди.

За доставката от САЩ съм писал в другата тема.

Аз съм си избрал рибено масло (по-назад), поръчал съм го и ще споделя впечатления като дойде (900 капс. омега-3 + GLA за 20,65 долара). Надявам се да дойде по пощата.

Bobka - хиалуроновата киселина е нашумял продукт с добър ефект върху кожата и ставите. Много лошо се резорбира като хапчета - по-добре търсете кремове или я прибавяйте в кремове.

Има и недостатък - подпомага образуването на тумори. Внимавайте!

(после ще ви прегледам продуктите)

# 377
И аз наскоро се рових за повече инф. за хиалуроновата киселина и за колагена. Мерси за предупреждението Пантера. А нещо за колагена може ли да кажеш ( било то от петльови гребени било то от рибешки хрущяли)

# 378
ray - една закачка: Но твоя аватар седиш върху една гъба под една момина сълза. Да те предупредя - гъбата е безобидна (челадинка е) но момината сълза отгоре е силно отровна! newsm78

desi_sunshine - абе пробвай ги тези масла и си кажи впечатленията. Онова от скаридите може да е хубаво, но е безумно скъпо. Не виждам какво повече може да съдържа.

Ninia - белтък с пептидна верига, типично присъстващ в ставите и кожата.

При поглъщане се разпада на аминокселини. После може де се синтезира отново.
През кожата не премнава:

Because proteins are broken down into amino acids before absorption, there is no reason for orally ingested collagen to affect connective tissue in the body.

Although it cannot be absorbed through the skin, collagen is now being used as a main ingredient for some cosmetic makeup

Това е положението - много по скъпо, отколкото полезно.

Против бръчки и пигментация по кожата - търсете крем с DMAE (ди метил амино етанол)

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 14:05 от PinkPanther

# 379
Пинки това става ли?Аз имам супер пегментирана кожа(образува ми се по време на втората бременност-наричат я "маска на бременността")това кремче ще ми помогне ли?
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Skin-Eternal-Hyaluronic-Ser … 1-fl-oz/1318?at=0

# 380
Хора, имайте милост.Една година няма да ми стигне да изчета линковете , които давате постоянно. А трябва толкова друга работа да върша. Май най-добре е да ме баннат от форума, че е голяма краста. Twisted Evil

# 381
  • София
Bobka, може ли да споделиш какво кокосово масло в бурканче си поръчала, то много видове. Аз отдавна се каня да си търся, но се чудя дали ще му понеса кокосовата миризма, че не си падам много по нея. Рецепти за шоколад с кокосово масло имаше в сайта Земя на заем, например това:
http://www.zemianazaem.com/archives/category/recipe/%d0%b4%d0%b5 … d1%80%d1%82%d0%b8

А, и още нещо, Bobka, не си се похвалила как и къде пристигат поръчките от iherb.

hot pepper
, поръчах си най-евтиното , за сега само за проба-за готвене:
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Coconut-Oil-Expeller-Pressed-16-oz/2506?at=0
За разлика от теб аз обожавам аромата на Кокос, но съм виждала на много етикети пише:Neutral Taste, Neutral Flavor т.е без аромат на Кокос.
Като гледам засега се заселих трайно в ихерб, честно казано много ми идва ходенето по митниците и засега залагам на сигурно, поръчвам от и-херб по 1-2 неща, доставката е достатъчно евтина -4долара до кило и нещо и между другото пристигат почти светкавично в пощенския клон.
Пинко, отново даваш много полезна информация, за съжаление вече си поръчах хилуроновата киселина, смятам да я пия преди някой повод , за да изглеждам подмладена  Simple Smile  Wink и до толкова, надявам се от едно флаконче нищо да не ми стане.
Това DMAE ми стана интересно и сигурно ще си поръчам такъв крем

# 382
feyaa - надхвърляш възможностите ми, не съм толкова компетентен. DMAE трябва да е в крема около 2.5-3.5 % за да избелва и затяга кожата безопасно. Твоят проблем не го знам, но от количеството на серума личи, че е само за лице.

Аз ще ти потърся подходящ крем. Впрочем, напиши в И-бей DMAE и виж какво ще излезе.

# 383
  • Пловдив
Bobka, благодаря за отговора, радвам се, че iherb е добро попадение.
Как смяташ да готвиш с кокосовото масло? На мен ми се струва, че само за сладкиши ще стане. Е, може и лицето да си мажем отвреме навреме. Аз преминах почти изцяло на зехтин, но понякога съгрешвам и с олио, какво да се прави, явно не ми стига въображението или времето.

# 384
Така и не си поръчах нито рибено масло нито ензими. Първо намаше налични в БГ, второ не умея да поръчвам през интернет от САЩ и трето но не последно явно немърливост.
От поста на Пинки за отклонението от телесното тегло отново става ясно за ефекта от приема им.
Моля, като предварително се извинявам, че питам като първолак, но искам някой да ми посочи качествен продукт от БГ и в какви дозе да го вземам. Явно немога да се справя сама

# 385
  • Пловдив
1. Рибено масло - Омега 3 на Fortex, 1000 мг, 90 капсули - от аптеките - 3 пъти по 1 на ден.
2. Ензими - Бодифлекс супер (съдържа Серапептаза) - 60 капсули от магазини Лечител - 3 пъти по 2 на ден( аз пия и 3по1, че много напрегната се чувствам понякога).

То кой знае какъв избор няма в България.

# 386
  • София
feyaa - надхвърляш възможностите ми, не съм толкова компетентен. DMAE трябва да е в крема около 2.5-3.5 % за да избелва и затяга кожата безопасно. Твоят проблем не го знам, но от количеството на серума личи, че е само за лице.

Аз ще ти потърся подходящ крем. Впрочем, напиши в И-бей DMAE и виж какво ще излезе.
Пинко, оказва се, че и ДМАЕ-то не  е много безобидно:
Кремът срещу бръчки може да бъде много опасен

Канадски учени са стигнали до извода, че веществото, което широко се употребява при производството на кремове против бръчки и други козметични средства предизвиква патологични процеси в клетките на кожата.

Съединението, за което става дума, се нарича 2-диметиламиноетанол (DMAE). То влиза в състав на козметичните кремове, червилата, шампоаните, сапуните и детските лосиони.

Смята се, че под действието на DMAE клетките на кожната пкривка, фибробласти, увеличават размерите си за сметка на вътрешноклетъчните кухини – вакуоли. Именно на това свойство на DMAE, по твърдение на разработчиците на козметични средства, е основан ефектът за изглаждане на бръчките и опъване на кожата.

В хода на експериментите in vitro, проведени от изследователи от Университета в Лавал под ръководството на доктор Франсуа Марсо, станало ясно, че DMAE действително води до временно увеличение на фибробластите, но неговото действие не се ограничава само с това. В течение на следващите няколко часа учените установили рязко забавяне на метаболизма и скоростта на делене на фибробластите, а след това и погиване на голяма част от тях.

При концентрации на DMAE, аналогични на концентрациите на това вещество при нанасяне върху кожата на козметични кремове, в течение на първите 24 часа в изследваната култура загивали 25% от клетките.

По думите на доктор Марсо, дискредитацията на популярните козметични средства не е влизала в задачите на неговия изследователски екип. «Ние не твърдим, че DMAE е вреден за потребителите, но получените от нас данни потвържават, че е време по-сериозно да се изследват неговите ». – казва той.

Много химични съединения, които се използват в индустриите, свързани с красотата, са не по-малко сложни от лекарства, и, като тях, са способни да проникват в кръвта, да циркулират в кръвоносната система и да се натрупват в клетките на различните тъкани на организма, в това число и черния дроб. Още повече, че свойствата на тези съединения не се контролират толкова строго, колкото свойствата на лекарствените препарати, отбелязва Марсо.

Май ще си ходим сбръчкани   Sad Sad

hot pepper, определено смятам да се цапотя с кокосовото масло от бурканче, мисля да го ползвам за лице и коса, а лятото е добре да се слага преди плаж за хубав тен Wink

# 387
Цитат
1. Рибено масло - Омега 3 на Fortex, 1000 мг, 90 капсули - от аптеките - 3 пъти по 1 на ден.
2. Ензими - Бодифлекс супер (съдържа Серапептаза) - 60 капсули от магазини Лечител - 3 пъти по 2 на ден( аз пия и 3по1, че много напрегната се чувствам понякога).

То кой знае какъв избор няма в България.
Сега видях в сайта на ню фоодс, че има опаковки 200бр за 35 - това дали е по на сметка / ще се моля на сина ми да ми поръча и те предлагат ли сераптеза

# 388
Bobka против бръчки ни остана май като най-безобидно средство колаген от желатин. Преди време една позната ме светна за едно средство срещу косопад - кофичка кисело мляко + един желатин. Така с един удар два заека, хем косата, хем кожата,костите ...

# 389
  • София
Ниниа, не се мъчи да ядеш желати,н има го на капсули при хранителните добавки, потърси в аптеките, а относно кремчето ще го потърся...ти знаеш ли нещо конкретно?... нещо ми росветва, че съм чела за някакъв полски крем  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт