Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 519
  • 776
  •   1
Отговори
# 405
Не, не съм, карам на спомени.

Пак ти казвам - ако детето го приема - много добре, проблеми няма.

# 406
А би ли опитал моля? Много се чудя как всички, които навремето са пили рибено масло са единодушни, че е отврат. А аз сега като го опитам........ ми не бих го описала така. Или вкусът ми е  Mr. Green или технологиятя на производство е променена.

# 407
А аз сега като го опитам........ ми не бих го описала така. Или вкусът ми е  Mr. Green или технологиятя на производство е променена.

Залагам на технологията  Hug

# 408
  • В сънния Люлин, прибулен...

veihaivei - в млекото има това, което има в маслото. Нищо друго. Няма откъде да дойде.

Винаги търси неочакваното. Като например малко трансмазнини за разкош - бонус от производителя. Wink
Добре де, а къде ги има въпросните средноверижни триглицериди, защото всичкото ми търсене все стига до пусто кокосово малко.

# 409
  • Тука, под липите стари...
А има ли промяна в цената на Ескимо Кидс?

# 410

ами честно казано не обърнах внимание колко струва, защото пазарувах и други неща  Embarassed но ми се върти нещо 13 или 14 и нещо  Thinking

# 411

Аз го купих за 13.97 лв. И в тази връзка исках да попитам нещо- останах с впечатлението, че Ескимо кидс е само рибено масло. Изненадах се, когато видях, че съдържа и омега 6, вит. Е и Д. Да няма няколко вида Ескимо кидс?

# 412

Аз го купих за 13.97 лв. И в тази връзка исках да попитам нещо- останах с впечатлението, че Ескимо кидс е само рибено масло. Изненадах се, когато видях, че съдържа и омега 6, вит. Е и Д. Да няма няколко вида Ескимо кидс?
и аз това  питам newsm78

# 413

и аз това  питам newsm78
Това е Ескимото. Повечето препарати за деца са и с Омега 6, защото децата имат нужда и от двете.

# 414
  • Тука, под липите стари...
Такова си беше и преди.
Последно купих от немското рибено масло  на ДМ дрогериите. Сега се чудя дали да не продължа с него, малката го харесва на вкус, а и е по евтино. Или пък да заложа на уж по-доброто качество на Ескимото?  Thinking

# 415
Изненадах се, когато видях, че съдържа и омега 6, вит. Е и Д. Да няма няколко вида Ескимо кидс?

До 3,5 - 4 г възраст децата имат нужда и от Омега-6. Затова се препоръчва Ескимото.
Омега-6 има в олиото, има и в месото, затова няма смисъл да ги приемаме като добавка. Организмът може да превърне Омега-3 в Омега-9, така че тя също не е необходима под формата на добавка. Най-необходима се оказва Омега-3. Не я приемаме с храната в достатъчно количество, а организмът не може да я синтезира.
С една дума за по-големите деца Ескимото не е подходящо, затова препоръчваме продукти само с Омега-3. За по-малките може и от двата вида продукти.

Аз поне така разбрах от всичко изчетено тук досега. Ако нещо не е така, моля Пинки да ме поправи!

# 416

До 3,5 - 4 г възраст децата имат нужда и от Омега-6. Затова се препоръчва Ескимото.
Омега-6 има в олиото, има и в месото, затова няма смисъл да ги приемаме като добавка. Организмът може да превърне Омега-3 в Омега-9, така че тя също не е необходима под формата на добавка. Най-необходима се оказва Омега-3. Не я приемаме с храната в достатъчно количество, а организмът не може да я синтезира.
С една дума за по-големите деца Ескимото не е подходящо, затова препоръчваме продукти само с Омега-3. За по-малките може и от двата вида продукти.

Аз поне така разбрах от всичко изчетено тук досега. Ако нещо не е така, моля Пинки да ме поправи!

значи за големия ми син на 4 и половина Ескимо не е подходящо?  Thinking сега ме хвърлихте в размисъл...
сега погледнах, на опаковката пише "за деца от 1 до 12 г."  Thinking

# 417
ray може да го пие сина ти, но ако пие и мултивитамини може би трябва да се внимава да не се предозират вит. Е и Д.

Рибеното масло от DM чисто ли е т.е само омега 3 ли е?

# 418
Нѣкои корекции(сѫображения): (ще ви го обясня по-подробно, дано не се наложи да го повтарям)

Изграждането на мозъка изисква големи дози DHA и арахидонова киселина АА. В съотношение 1:2 до 1:4. Затова в бебешка възраст е нужно да се дава както омега-3, така и омега-6. Всички клетки в организма са изгратени така, че клетъчната стена представлява двуслойна структура, оформена от мазнини. В мозъка това се осъществява от т.н. фосфоролипиди, на базата на DHA и АА.

След оформането на мозъка, АА повече не е нужна, даже вреди, предизвиквайки системно възпаленение. Ние я приемаме щем не щем с месото и други източници. За да я компенсираме, трябва да приемаме рибено масло. И да ограничим олиото и карантията.

Мастните киселини в стената на мозъчните клетки се подменят за около две години. Добре е отошението 1:4 да се спазва.

Животинските видове (не растенията) не могат да местят мястото на първата двойна връзка (омега-3 > омега-6 > омега-9). Но както сме учили през първия семестър: олиото е 71 % омега-6, а зехтинът - 73 % омега-9.

Изводи: Децата до към 4 годишна възраст трябва да получават както омега-3, така и омега-6 мазнини.(Вижте някоя кутия от хуманизирано мляко за бебета какво съдържа).

След тази възраст трябва да се наблегне на омега-3 мазнините и да се стремим да намаляваме неизбежните омега-6 мазнини, за да намалим хроничното системно възпаление, водещо до алергии, обриви , астма и други неприятни състояния в детска възраст.

Границата около тези 4 години е ориентировъчна. И под нея може да се дава чисто рибено масло, стига да сме сигурни, че детето получава омега-6 по друг начин.

Омега-9 мазнините са много важни за здравето на човека, но нямат отношение към изграждането на мозъка.

При нарушения в пропорциите мазнини (най-вече липса на омега-3) се наблюдава леко забавяне в интелектуалното развитие и смущения в поведението като хиперактивност/дефицит на внимание.

Моля ви , прочетете го още веднъж, за да не го дъвчем пак този въпрос. А той е важен.

Избягвайте изрази "подходящо-неподходящо", а прилагайте знанията си творчески. Вие не подозирате колко много знаете по въпроса!

Р.S. Витамините Е и Д практически не могат да се предозират! Опасен е само вит.А от предозране.

Надписите по шишетата не служат за указание, а за връзване гащите на производителя. Да не би някой да ги съди...

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 11:45 от PinkPanther

# 419
Нѣкои корекции(сѫображения): (ще ви го обясня по-подробно, дано не се наложи да го повтарям)

Пинки, смили се, ходим на работа, готвим, чистим, деца гледаме, проблеми решаваме...
Сигурно пак ще се наложи и да повтаряш и да разясняваш, да систематизираме и обобщаваме.
Важното е, че се стараем да научим нещата, по-бавно или по-бързо  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт