Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 512
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
1. Искрено благодаря на Голямо дете, че ми помага, като поема някои от коментарите.

За рибеното масло да бъдем на ясно - не е важно колко масло пиете днес, важно е колко ви се събира за последните 6 месеца!

Това да имунитета. А за мозъка - през последните 26 месеца!!!

Разбира се, най-добре е да го пиете равномерно.

Почивки (циклиране) се прави за хормони (без тироидните и инсулина) и за невротрансмитери.
За да не стане жлезата мързелива. Само че рибена жлеза нямаме. Пийте и давайте на децата си рибено масло непекъснато и дори повече от определеното. от това ще имате само полза.

И не слушайте хора, които знаят по въпроса по-малко от вас. Тук говорим вече седми месец по този въпрос.

Деси, става въпрос за палмово масло от костилка - Palm Kernel Oil. То е червеникаво и тук го няма.(що ли не го потърся в интернет...)

В къщи сега сме изцяло на зехтин. Жена ми отхвърли палмовото масло, понеже се залоява, аз махнах с ръка и сега се готви със зехтин от тенекия. Имаме и Екстра върджин за салата. Някои неща - кисели краставички ги полива със сусамово масло - много ни харесва и има полезните качества на тахана.

Деси, рибеното масло силно подтиска системното възпаление и така вдига имунитета. Но що се касае до строежа на мозъка, балансът се постига след 26 месеца и то усреднено за целия период. Клетките в другите тъкани се обменят на около 6 месеца, но с мозъка не е така.

Затова руснаците казват: "Если человек идиот, то это на долго..."

Понятно?

P.S. Bobbka е на ски, та аз ще ти кажа - всяка пратка е сама за себе си, не се сумират.

P.P.S. Масло от палмова костилка изгодно не намерих, но кокосово 15 долара литъра от айХерб - да. Сигурно е хубаво, но твърде ароматично...

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Extra-Virgin-Coconut-Oil-32 … z-908-g/7227?at=0

Помислете...

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 15:07 от PinkPanther

# 436
  • София
Аз от скоро купувам оризово олио,Пинки имаш ли наблюдения?Дали ще им достави на децета омега 6?

# 437
Отбивам се да ви кажа ,че в дрогериите на dm w Ст. Загора има намаление на течното рибено масло от 14лв. на 4лв.  newsm44 newsm44Срока на годност му е до 05.2010 и предполагам заради това.Аз си купих 2 шишета от по 150 мл. и се надвам до тогава да ги свършим.Дано съм била полезна на някого.

# 438
Тази вечер си купих Ескимо кидс.Реших да го сменя с онова ,което давам в момента ,защото детето ми е под 3 годинки и има нужда и от Омега 6 , а това което бях взела е само с Омега 3.Ще го дам на каката да го изпие в по -големи дози Wink

# 439
Течно рибено масло от айХерб - вижте тук:

http://www.iherb.com/Fish-Oil-Liquid

Богат избор.

# 440
Погледнах тези от половин литър и това ми се стори най-евтиното:
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Liquid-Omega-3-Deep-Sea-Fis … -480-ml/7908?at=0
И пак е доста по-скъпо от обикновените масла за готвене - слънчогледово, рапично, зехтин и т.н. Затова, Пинки, се чудя все още за това, че си така спокоен, че рибеното масло не го смесват с по-евтини масла. Не зная коя точно част от технологията при приготвянето на крайния продукт, добавката от рибено масло, го оскъпява, но цените не лъжат - факт е, че е по-скъпо в крайна сметка от другите масла. То за хора като мен в доста лошо финансово състояние, не че има избор, но все пак не мога да си заровя главата в пясъка.

# 441
обърках се и писах за кокосовото масло при ензимите Cry тук намерих едно по-евтино http://www.mountainroseherbs.com/bulkoil/a-c.html Кажете за разликата м/ду рафинирано и нерафинирано Praynig

# 442
Днес е петък. Струпват се всички задачи. Докта съм зает...

Ива&СиЕ - всяко олио от семена има много омега-6. В твоят случай - над 50 % Възрастните трябва да минете на зехтин.

Korat - за цената, добре. Ако е добре затворено и дано е стояло на тъмно - става.

desi_sunshine -рибеното масло като суровина е на цената на свинската мас. Само че от риба. След преработка - капсуловане или ароматизиране - става скъпо. Даже нарочно скъпо.

Като се вълнуваш - сложи го във фризера (ако имаш). Под -30° С само рибените масла остават течни. И ако ти трудно ще го провериш "органите" нямат проблем.

Затова съм спокоен.

Избягвай големи шишета - до месец отворено трябва да се изпие. (течното) И стъклени - тежат.

photelov - отлично попадение! Само тези галони (3.58 л) ме затрудняват. Най ми хареса - Borage Seed Oil - течно. Идеално за хора с кожни проблеми.  

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 15:25 от PinkPanther

# 443
  • София
Мерси Пинки,веднъж и аз да оцеля  Embarassed.Мисля че ще ми издържи организма още една година на омега 6,после ще мина заедно с децата на зехтин  Joy

# 444
Аз търсих тук олио от нискостеблена иглика и видях, че струва 14 евро за някакво малко шишенце  Shocked
В България такива ли са цените, някой знае ли?

# 445

Кажете за разликата м/ду рафинирано и нерафинирано Praynig

Скоро нищехме тази тема в Алтернативния форум. Ето една полезна публикация: Рафинираните мазнини - фини или опасни?

# 446
  • София
...
Бобка, да те питам - ако поръчките са направени много близко една след друга и ги получиш и двете в пощата/митницата, като отделни ли ги таксуват все пак, знаеш ли, случвало ли ти се е?
........
Случи ми се веднъж да получа и двете на митницата и за малко да ги таксуват заедно , но се оказа, че ако са заедно пак не минаваха лимита , за да им сложата мито и за това се отказаха, а аз бях готова да се карам, защото това са все пак две отделни пратки...според мен е въпрос на лична преценка на митничаря .

# 447
Mi to май по-добре е да не е рафинирано newsm78

# 448
Пинки не за кожните проблеми.Нали се търсеше кокосово масло (дето изгаря мазнините и се отслабва) Wink Peace

# 449
  • София
обърках се и писах за кокосовото масло при ензимите Cry тук намерих едно по-евтино http://www.mountainroseherbs.com/bulkoil/a-c.html Кажете за разликата м/ду рафинирано и нерафинирано Praynig
photelov, pri prowerka колко ще излезе доставката излезе 58 долара, не знам тогава дали ще е евтино  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт