Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 493
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
feyaa за вит.Д http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0;all
Но да си призная на мен хич не ми понесе 3 капки вигантол дневно. Започнах да получавам бодежи в ляво и в дясно на гърдите. Много се изплаших да не е сърцето, ходих и на кардиолог, правиха ми изследвания и слава на Бога всичко си беше наред. Около 3 седмици си правих експерименти с Вит. Д като ту го пиех, ту го спирах, за да мога категорично да заключа, че бодежите се появяваха само когато го пиех!  Stop
Благодаря ти Ninia Hug

# 466
Моля!  Grinning При мен така се получи, но това не означава, че ще има такъв ефект и при теб.

# 467
Аз съм с сърдечна невроза така (сложих си сама тази диагноза преди 14 години...бодежи, слабост в лявата ръка ,екстрасистули,абе то не е за разправяне и при мен ,а на кардиологичните изследвания съм пушка Rolling Eyes),че ще е задължително появата и при мен.Но ще я изчета и..........проба-грешка Sunglasses

# 468
мога да помогна с приема на вит А 5000 U.A.
Не зная на колко се равнява това U.A., но ето в тези пренатални витамини се вижда, че вит. А е 10000 I.U. Тя е кърмачка, така че това е нейната доза. Това е допустимата норма на вит А по принцип. Но ето какво беше постнал Пинки:
Цитат
По-нови и по-прецизни данни:
Children age 3 months to 12 years: A dose of cod liver oil that provides about 5000 IU vitamin A daily
Children over 12 years and adults: A maintenance dose of cod liver oil that provides about 10,000 IU vitamin A daily
Pregnant and nursing women: A dose of cod liver oil that provides about 20,000 IU vitamin A daily
Демек норми за прием на рибено масло от черен дроб на треска, съдържащо вит. Д и вит. А, както следва:
Деца от 3 месеца до 12 години -  рибено масло от черен дроб на треска, осигуряващо около 5 000 М.Е. дневно.
Деца над 12 г. и възрастни - поддържаща доза от рибено масло от черен дроб на треска осигуряваща 10 000 М.Е. дневно.
Бременни жени и кърмачки - една доза от рибено масло от черен дроб на треска, осгуряващо около 20 000 М.Е. дневно
Тези числа са валидни само за рибено масло, съдържащо едновременно вит.А и вит.Д.
Данните са оттук
..................
Моето рибено масло е вече тук. Започнах да го пия. Simple Smile Пътува 3 дни от Англия. Не мога с точност до стотинка да кажа колко излиза, понеже не съм получила още и-мейла от банката със сумата в лв., която трябва да погася по картата. 7 или 8 лв. някъде на месец, като аз пия по 4 г дневно, т.е. 120 капсули месечно. Пристигна, както пишеше - в насипно състояние (bulk).

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 20:06 от desi_sunshine

# 469
Така, тука съм..

cveta3 - Деси е права: за бременни и кърмачки - по 4 г рибено масло дневно. Бебето ще го получи през кърмата.

И да ви напомня пак - такива "дългогодишни" кърмачки като Цвета и Деси, губят сериозни количества калций и магнезий. Това трябва да се компенсира, за да не стигнете до остеопороза по никое време.

Голямо дете - може, ако се направи на сапун. Но не виждам защо. Нали давате и разни пюрета и кашички...

desi_sunshine - не съм против приемане на вит.А или масло от черен дроб. Но съм категорично против плашенето на майките. Затова, по-добре рибено масло без вит.А отколкото никакво рибено масло.

Ninia - отнасям се сериозно към този проблем. През есента имаше и други оплаквания за сърцебиене, предизвикано от Вигантол.

Тъй като вит. Д се набавя основно от печене на слънце, а оплаквания от печене няма, стигам до извода, че страничните ефекти са предизвикани от някое помощно вещество във Вигантола. Ще се поровя...

# 470
Голямо дете - може, ако се направи на сапун. Но не виждам защо. Нали давате и разни пюрета и кашички...

Аз се зачудих защото рекламират, че има Омега-3 в сухите млека за бебета, та се зачудих как са направили тези киселини на прах.

# 471
PinkPanther не съм получавала сърцебиене, а тъпа болка, пробождания в ляво и в дясно. Може би е нещо като невралгия.

# 472
Голямо дете - щом в млякото може да има масло (краве), защо да няма и рибено...

Ninia - разбрах те, просто произхода на оплакванията е  невралгичен.

# 473

Голямо дете - щом в млякото може да има масло (краве), защо да няма и рибено...

За разлика от наситените мазнини, съдържащи се в маслото и свинската мас, омега-3 мастните киселини са полиненаситени, течни при стайна температура и остават течни дори охладени или замразени.

Цитатът е оттук: blitz.  bg/article/16073  Само си съберете адреса, оставила съм място, защото ми го дава като спам.
Та нещо, което е течно, течно и пак течно не знам как са го направили на прах. Подозирам че просто лъжат майките, че в сухите млека има Омега-3. Може и да греша разбира се. Не съм специалист.

# 474
Вижте на какво попаднах http://www.nowfoods.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%B … %D1%82%D0%B0.html
Омега 3 е в добро количество и има Q10. В айхерба естествено цената е по-добра.

# 475
Голямо дете - учудваш ме! В сухото мляко, пък било то и хуманизирано има достатъчно твърди вещества (казеин, например), които могат да попият течното масло.

Аз не се съмнявам, че има, въпросът е колко...

А EPA и DHA  се втвърдяват при около -50°.

Ninia - малко недоглеждане: посочените числа се отнасят за 2 капсули.  Значи 45 дози за 50 лв. - скъпо е.

От тази червенаа мая нищо не разбирам, но CoQ10 напазарувах от Свансон за цяла година. И то капсули по 200 мг.

Аз по принцип съм резервирон по отношение наа комбинираните препарати.

# 476
CoQ10 каква роя изиграва в организма Rolling Eyes

# 477
Каква ли не - като антиоксидант, за кръвоносни съдове+сърце, за имунната с-ма, за кожата  Wink
Тази статия е изчерпателна http://www.herbal-greens.com/shop/page/20/koenzim-q10-coq10-.html

# 478
Много БЛАГОДАРЯ Ninia за статията  Hug.Найстина е много изчерпателна и съм наясно вече.И това ще се пие .........заради кг на моя любим и слабият му имунитет  bouquet  bouquet  bouquet

# 479
  • София
Пинки ,а твоите 900 капсули рибено масло (ако не се лъжа каза,че си поръчал) откъде са и колко струват?

Общи условия

Активация на акаунт