Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 484
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Искам да ви питам как се пълнят тия празни капсули, че ми стана интересно?

Взимаш капсулата, отваряш я, пълниш с нпр. смлян черен пипер, затваряш я и гълташ. Laughing
Ох, аз помислих желатинови капсули и се зачудих. Laughing

cveta3, ето: http://cgi.ebay.co.uk/SAVE-30-Economy-Pack-Omega-3-FISH-OIL-500- … sh=item3a4bf93d26

# 496
Едно допълнение към капсулите с черен пипер - не дразнят стомаха (вече казах), но...

Усеща се едно леко парене на митницата (по думите на един мой приятел).

Демек в тоалетната...

# 497
Отскоро стана известно, че подпомага и усвояването на коензим Q10! (независимо от сока от грейпфрут)
Пинки, сокът от грейпфрут подпомага усвояването на Q10 ли? Как се прилага - заедно с приема на таблетката да се пие прясно изцеден сок, така ли?
А 0.5 г черен пипер на колко се равнява? (в ч. л-ки примерно)
А куркумата за какво я пиеш? Нея ли взимаш като имунностимулатор?

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 01:15 от desi_sunshine

# 498
...........  и колко дълго може да се приема Q10?  Има ли значение дозировката при мъже и жени както при рибеното масло?

# 499
Пантера ако се пие черния пипер по време на ядене пак ли пари на митницата?

...........  и колко дълго може да се приема Q10?  Има ли значение дозировката при мъже и жени както при рибеното масло?

Според мен може да се пое колкото си искаш (както витамините) Поддържащата доза след 30 год. е 15-30 мг, като с годините се увеличава. Възстановяващата доза (нпр. след инфаркт) е 200-300 мг. и нагоре.

# 500
Днес спрях пипера. Почувствах тежест в черния дроб. Обяснението - тъй като пия доста неща, очевидно пипера повлиява резорбцията на много от тях и съм се претоварил. Ще ги анализирам едно по едно и сигурно ще намаля дозите. Жалко!

Вчера ми дойде рибеното масло, поръчано на 9.02. Три буркана по 300 капсули, с добавка масло от пореч.  Малко неугледна упаковка, ще видим ефекта.

desi_sunshine - куркумата (от Свансон) я пия като НСПВС, антиканцерогенно и пр. Изисква задължително черен пипер.

Коензима - с храната + сок от грейпфрут. От кутия. Е, може и пресно изцеден. Черния пипер също усилва резорбцията.

Колко е половин грам пипер не съм мерил. Просто пълня капсула от половин грам с пипер и я натъпквам хубаво.  А колко точно хваща... Ама май е много.

А за пиенето по време на ядене - не съм пробвал. Но за мен определящо е количетвото, а не времето. А и паренето е съвсем слабо.

(Боже, добре, че не ви препоръчах капсаицин! Силно термогенно средство за отслабване. От люти чушки...) Mr. Green #Cussing out Mr. Green

# 501
Вижте какво открих:
Действие и Приложение:
Черният пипер възбужда апетита и дразни лигавицата на стомаха и червата, като предизвиква повишено отделяне на стомашен сок. Когато се употребява в по-големи количества продължително време, може да причини възпаление на лигавицата на храносмилателните органи, жлъчните пътища и бъбреците.

http://natural.hemuz.org/cheren-piper

Пантера открих и още едно проучване за пиперина но от 98 год. Там са посочени като за начало дози от 15 мг. http://www.cochranfoundation.com/reports/piperin.htm

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 13:37 от Ninia

# 502
Моите години са 34. Поръчах си 100 мг Q10. Дали ще ми е много? А сигурно няма как да разделя капсулата? newsm78

# 503
Ninia - сега трябва да намерим колко милиграма пипер отговарят на 15 мг пеперин?!?

Материалите, които аз гледах няма такива предупреждения. Ще се ровим още.

desi_sunshine - да ти имам годините! Нищо ти няма от Q10 ! Аз пия по 400 мг с храната + грейпфрут и имам чувствто, че ми е малко.

# 504
desi_sunshine не открих нищо за опасност от предозиране с Q10. Открих все суперлативи и това, че не всичко успява да усвои от организма, така че 100 мг със сигурност няма да ти навредят.

# 505
  • Тука, под липите стари...
Някой тук преди време беше писал, че в началото когато е започнал да приема Q10 е получил сърцебиене.  Някой друг получавал ли някакви странични ефекти?

# 506
Аз получих, но не сърцебиене, а пробождания и не от Q10, а от вит.D  Laughing
Q10 се препоръчва при сърдечни проблеми, високо кръвно и т.н

# 507
  • Тука, под липите стари...
Нямах предвид теб, а hot pepper (сега се разрових назад в темите).

# 508
Ааа може пропуснала съм го. А с каква доза е постигнала сърцебиене? ( не мога да открия къде е писала, а ме интересува, за да знам за себе си.....)

# 509
Дано се включи hot pepper да поясни, но тя на мен ми каза, че е пробвала досега само Папая ензим и Бодифлекс(който е всъщност Серазим). Не съм наясно като вас с ензимите, предвид, че не съм чела темата, но ми се струва, че не се отнася за Q10.

Общи условия

Активация на акаунт