Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 029
  • 776
  •   1
Отговори
# 750
  • В сънния Люлин, прибулен...

Не, ето това е моето. http://www.iherb.com/Now-Foods-Ultra-Omega-3-500-EPA-250-DHA-180 … oftgels/8341?at=0 По 2 на ден, опаковката е за 3 месеца. Избирах го като най-концентрирано, защото аз пия много различни добавки и ми се събират доста капсули.

Трябва някой да пусне новата тема, за да не я заключат тази.

# 751
В този филм за захарта (в частност основно е филм-лекция за фруктозата) се споменава за холестерола, ако някой има интерес.

# 752
Струва ми се, че задълбахте в плиткото...

Какъв е смисълът да търсите добавка с чистота от порядъка на 99.999999 % ? (това са 10 билионни примеси). Май губите връзка със земята.

Мнозинството от нас живее в големи градове с мръсен въздух (азотни окиси), ходите по болници, пълни с живачни пари от счупени термометри и луминисцентни лампи, и купувате на децата си плодове пръсани с хлорирани бифенили, които я се измиват, я - не. Да, такъв е животът. И проблемът далеч не е в рибеното масло.

Не търсете под вола теле. И оставете химията, тук няма да помогне.

За мене този спор е измислен.

# 753
Не е имало спор. Не е имало неща, които да са с опция за оспорване. Няколкото души, които писахме по-горе се съгласихме, че продукти от класа на "Тошко-45" съвсем нямат гаранция за чистотата си, защото други марки поне имат някакви сертификати. Фактът, че маслата притежават способността да акумулират в големи количества вещества, включително и вредни такива, не подлежи на спор. Едва ли някой се надява на абсолютна чистота, но когато има въведени норми, е нормално да бъдат спазвани.
А по въпроса, който аз поставих за рибеното масло на Нау относно формата му, натурална или синтетична, не е получен и един отговор, камо ли да има спор. Така, че споко, в темата цари неоспорим мир. Wink Hug

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 10:55 от desi_sunshine

# 754
  • Припят, Украйна
А по въпроса, който аз поставих за рибеното масло на Нау относно формата му, натурална или синтетична, не е получен и един отговор, камо ли да има спор. Така, че споко, в темата цари неоспорим мир. Wink Hug

Хмм, интересен въпрос, не бях проверявал, защото не ползвам рибното масло на NOW FOODS. След кратко проучване излиза, че триглицеридната им форма би трябвало да е "синтетична" (преконвертирана от етил естер формата).

От една страна тук има информация за молекулярното пречистване:
http://www.bioriginal.com/services/files/moleculardistilledoroilrefining.pdf

Тук ясно се казва, че молекулярната дестилация включва задължително преминаване от естествения триглицерид към етил естер.

От друга страна, тук е описанието на рибното масло на NOW FOODS:
http://www.nowfoods.com/M042903.htm

Казва се, че маслото е молекулярно пречистено и е в триглицеридна форма, откъдето, по пътя на логиката, би следвало триглицеридната им форма да е преконвертирана от етил естера.

# 755
В кабинета ни по химия в училище имаше лозунг над черната дъска " Химия и металургия - това са моите мечти" За съжаление това не са моите, дори и влечение не изпитвам...... Може ли по-просто да ми обясните... молекулярно пречистеното масло на нау не е 100% истинско, а е синтетично, така ли излиза?  И кое е за предпочитане- обикновеното рибено на нау, което може да съдържа вредни съставки ( но нали пък имат сертификати за качество) или супер пречистеното, но пък синтетично?smile3537

# 756
  • Припят, Украйна
Ninia,

Аз също не разбирам от химия (всъщност в училище бях един от най-слабите ученици по този предмет Grinning) и затова винаги, като се изказвам, гледам да посочвам източника, от който съм чел, така че да не стават обърквания.

Според скромното ми мнение на лаик и неспециалист, винаги е за предпочитане рибното масло да е молекулярно пречистено, защото така се премахват замърсителите, които са опасни и за които s+chriss беше споменала по-рано. Това е най-важното - рибното масло да е чисто и без замърсители.

Иначе с desi_sunshine коментирахме въпросът за това, че на някои молекулярно пречистени масла се изписва "natural trygleceride oil", като това обаче очевидно не е съвсем така, защото естественият триглицерид е изгубен при молекулярната дестилация, а триглециридът в крайния продукт е получен от преконвертиране от етил естера и е с различна молекулна структура от "естествения". За мен това обаче не е толкова важно и е по-скоро страничен, уточняващ въпрос. Най-важна е чистотата, която се гарантира при молекулярната дестилация. Peace

EDIT: Доколкото ми е известно, всички рибни масла на NOW FOODS са молекулярно пречистени, така че не виждам никакво основание за притеснения. Peace

# 757
Моето рибено масло тъкмо свърши и се чудя дали да не си поръчам това на xtend-life.
Филкам, ти откъде го поръчваш?

# 758
  • Припят, Украйна
Нещо не те разбрах, в какъв смисъл откъде го поръчвам?

Поръчвам от сайта им с кредитна карта, доколкото ми е известно, няма откъде другаде да поръчаш техни продукти. Ако смяташ да поръчваш редовно от тях, най-добре се пиши "лоялен клиент" и имаш 10% отстъпка.

Аз съм от София и обикновено получавам пратките до 2 седмици (при мен винаги тръгват с auto-shipping на 21-ви и ги получавам около 1-ви - 2-ри следващия месец), но сега съм се изнервил доста, защото вече е 13 май, а не съм получил нищо. Предполагам, че забавянето е заради отменените полети покрай вулкана, но е много неприятно, защото си приключих последните таблетки преди около седмица и сега съм "на сухо" така да се каже. Simple Smile Вчера вечерта им писах едно писмо и сега чакам да проследят пратката и да ме информират кога ще пристигне. Абе хубаво нещо е рибното масло, ама минаването му през системата на българските пощи ми образува страшно много нерви. Grinning

# 759
Мерси, за отговора! Точно това исках да знам дали само от тях се поръчва или има и други европейски дистрибуторски сайтове.

# 760
Филкъм, мерси за труда ти да намериш отговор на въпроса ми! Hug

# 761
Хей, Filkam :

Wink

# 762
бихте ли ми казали за 5 годишно дете 2 или 3 грама рибено масло е добре да давам?

# 763
Живанк@ , аз на моя мишок давам по 1.4 г. Ето от това: http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Fish-Oil-Lemon-Flavored-7 … z-200-ml/747?at=0

И да използвам поста си, за да се отчета в средата на месеца, в разгара на летежа на пухчетата от тополите: Имаме сополи от 5-6 дни и подкашляме от тях. Но пристъпи засега няма  Peace И се надявам така да задържи. Миналата и по-миналата година целият май месец сме били на Вентолин и с пристъпи - за сравнение. За мен всеки ден без сиропи е спечелено здраве. Бях много упорита последните няколко месеца (те от септември са доста месеци вече), но съм доволна от резултата.
Пинки, речникът ми е твърде беден за да изразя благодарността си   bouquet   bouquet  bouquet  Ще дам отчет и по-нататък  Peace .  Време е да обърна внимание и на болежките на мажО  Mr. Green Пинки, преди разваляне на времето го боли кръста и коляното  newsm78 Не помня тези симптоми на каква болежка бяха и с какво да го подпомогна и облекча? Че .... мъж без кръст ми не требе  Mr. Green

# 764
Благодаря ,Голямо дете!
Аз купувам на капсули от по 1 гр. и му давам по две,но нещо се обърках от таблицата за дневните нужди и реших пак да попитам Peace

Общи условия

Активация на акаунт