Какво не бива да се яде по време на кърмене?

• 4 252
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
За първи път чувам, че в кърмата има и глутен. Shocked

# 31
  • sofia
доктор Михайлов от бТВ предаването лекува алергия най-вече с диета без казеин и глутен. Както и при аутизма, при АБКМ и други хранителни алергии има нарушена чревна лигавица - пропуска повече. При премахването на глутена и казеина, които са най-трудни за разграждане, лигавицата се самовъзстановява за период от 4-6 месеца. Ние (аз и детето) сме само на диета без казеин. Сега правим изследвания и може и да махнем глутена. Ще видим

# 32
  • sofia
Въпрос към Хедра:
Какво можеш да ми препоръчаш за мен (детето си има лекари), имайки предвид информацията по-долу. И кърменето помага или пречи в случая? Какви ензими да вземам и това означава ли, че мога да се храня пълноценно ако ги пия? Аз от малка съм болнава и може би имам някакъв проблем, откъде да тръгна да го търся?

Детето ми (2.3 години) е с алергия към почти всякакъв белтък (без месо и риба). Кърмя го и спазвам и аз диета (без яйца, мляко, бобови, ядки). Засега съм пила добавки - калции и мултивитамини, обаче тялото ми вече закъсва. Явно става дума за гастро-ент. проблем при детето, щом не понася белтъка дори на морковите, люцерната...

# 33
От нищо не се ограничавам, единствено избягвам солена, сурова риба. Всичко друго си хапвам.
През първия месец избягвах бобови и цитруси...но сега като се замисля, то детето нали вече ги е опитвало, освен ако не сте ги избягвали през цялата бременност?
Също не ям пикантна храна и не пия алкохол. Цигари изобщо не съм си и помисляла...

# 34
И аз имам въпрос към Хедра, много ще ти бъда благодарна, ако дадеш мнение по нашия случай.
Синът ми е на 10 месеца, захранен с почти всичко освен млечни продукти, на кърма. Но от близо 20 дена е с диария /в добро общо състояние/, чревната му флора е Ок, изследвахме за бактерии.
Започва да ме преследва мисълта, че проблемът може да е с моето мляко, тъй като в момента е почти само на кърма и лечебна хумана. Аз имам хроничен гастрит, друга болест не ми е известно да имам. Но дали е възможно 10 месеца всичко да е ОК, а сега внезапно без видима причина да се промени. Чудя се дали да спазвам диети или да търся начин за изследване на състава на кърмата. Ходим по лекари сега и ще видим докъде ще стигнем.

# 35
От нищо не се ограничавам, единствено избягвам солена, сурова риба. Всичко друго си хапвам.
През първия месец избягвах бобови и цитруси...но сега като се замисля, то детето нали вече ги е опитвало, освен ако не сте ги избягвали през цялата бременност?
Също не ям пикантна храна и не пия алкохол. Цигари изобщо не съм си и помисляла...

Не е съвсем така..
Молекулите от храната преминават през тънките черва в кръвта, лимфната с-ма, а от там и  в кърмата; обаче до плода през бременността не стигат, понеже има бариера-именно плацентата.
Сигурно ще зададеш логичния въпрос, примерно, защо тогава да не пушим по време на бременност-ами защото вследствие на тютюнопушенето, се свиват кръвоносните съдове, което води до не добро хранене на плода-т.е. ниско тегло и ред др по-сериозни проблеми..

# 36
  • Русе
Аз ям всичко, няма забранени неща, разбира се в неголеми количества. Дори и по малко бира си пийвам  Embarassed, нали помага за образуваме на кърмата, червено винце до 50 мл. пия на ден  Embarassed, нали помага за образуване на червени кръвни телца. Единственото забранено нещо са цигарите.

# 37
MTV, непушач съм, но благодаря за отговора, сигурна съм, че информацията ще е полезна и на други кърмачки  Peace

Аз както казах, че ограничавах през първите няколко месеца , до 3ти доколкото си спомням. Ядях предимно хляб и месо  Blush  Защото се притеснявах от млечни, от плодове и зеленчуци, бобови и т.н. После ми беше писнало от месо и постих и кърмих едновременно, но не знам дали има връзка - кърмата ми стана по-водниста, а си хапвах хляб, картофи, ориз. Струва ми се, че от месото кърмата става най-хранителна, но това са лични наблюдения, наистина не съм чела и проучвала подробно въпроса  Peace

# 38
Когато родих ми казаха никакво кафе, алкохол, фъстъци, цитруси, газирани напитки, семки, шоколад,бобови.
Въпреки това всяка сутрин изпивам по 1 ,2 чаши фреш от портокал и доста често си похапвам шоколад, не виждам да се отразява зле на малката. Иначе храни които определено увеличават кърмата са суровите бадеми и орехи, вареното жито, тиквата и ревящо бебе  Grinning  Поне на мен така ми действа.От всичкото нагоре съм  вегетарианка пък кърмата ми е отлична а и моите кръвни изследвания са прекрасни въпреки мнението на личната ми лекарка,че трябва дас ям месо. Като цяло според мен можеш да си ядеш от всичко в нормални количества. Успех с кърменето и леко раждане!

# 39
Аз избягвам само храни, за които се знае, че са силни алергени.

Общи условия

Активация на акаунт