Btv и Nova що за безумие?

• 32 571
  • 691
  •   1
Отговори
# 405
Лиана, на мен също не ми харесва, че в новините (на БТВ-то най-вече) дават за тъй важните и неотложни проблеми на актьорите от сериалите, но това нямаше да е така, ако действително една голяма част от хората не се вълнуваха от точно такива подробности.

# 406
  • в баира
но това нямаше да е така, ако действително една голяма част от хората не се вълнуваха от точно такива подробности.
А защо се вълнуват? Защото праймтайма на двете най-големи телевизии е зает с турци.  До преди години се изприщвахме да чуем мюезин, сега българския народ с наслада го слуша от ТВ-то. И това не било промиване на мозъци.

# 407
  • София
Не са ми приятни тези турски сериали и като заизвиват едни мелодиииии ама който си ги харесва да си ги гледа всичко е въпрос на вкус

# 408
Лиана, на мен също не ми харесва, че в новините (на БТВ-то най-вече) дават за тъй важните и неотложни проблеми на актьорите от сериалите, но това нямаше да е така, ако действително една голяма част от хората не се вълнуваха от точно такива подробности.
Е ние говорим едно и също нещо, а не можем да се разберем  Mr. Green Аз не казвам, че излъчват сериали напук на всички, които не искат да ги гледат. Съвсем ясно ми е, че аудиторията е голяма. Единствено не  проумявам и не разбирам извадките за рейтинга на каква база ги правят и имат ли социален подбор при тези проучвания? Друг е въпроса, че не разбирам изобщо как на някого може да му харесва да гледа подобни бози, но това е друго  Whistling

# 409
Перла са я гледали 2 милиона зрители. Кой ще спре да излъчва нещо, което му носи пари?
Нико Тупарев обясняваше, че разходите за два епизода на вечер са сто пъти по-малки от рекламните приходи за това време.
Пазарна икономика.

# 410
но това нямаше да е така, ако действително една голяма част от хората не се вълнуваха от точно такива подробности.
А защо се вълнуват? Защото праймтайма на двете най-големи телевизии е зает с турци.  До преди години се изприщвахме да чуем мюезин, сега българския народ с наслада го слуша от ТВ-то. И това не било промиване на мозъци.

Може ли да ми припомните какво даваха последните години в праймтайма, последните 7-8-9 години, преди турските сериали?

# 411
Не излъчването в прайм-тайма прави интереса, а точно обратното. Доколкото си спомням (може би греша), първият турски сериал с огромен рейтинг и интерес беше по Нова и се казваше 1001 нощи или нещо такова, той не беше в прайм-тайм, но отприщи това, което се случва сега, именно защото носи много пари с малък разход (и аз четох изказване на Нико Т. по този повод, мисля пред сп. Л'еуропео).

# 412
Не излъчването в прайм-тайма прави интереса, а точно обратното. Доколкото си спомням (може би греша), първият турски сериал с огромен рейтинг и интерес беше по Нова и се казваше 1001 нощи или нещо такова, той не беше в прайм-тайм, но отприщи това, което се случва сега, именно защото носи много пари с малък разход (и аз четох изказване на Нико Т. по този повод, мисля пред сп. Л'еуропео).

Разбира се, че е точно така.

# 413
  • гр. Шумен

Може ли да ми припомните какво даваха последните години в праймтайма, последните 7-8-9 години, преди турските сериали?

Освен риалититата, от които гледах Мюзик айдъл (макар, че в третия сезон го отсвирих, не ми се слушаха глупостите на Мара), се сещам за един много хубав италиански сериал по БТВ - "Веществени доказателства". Другите щуротии като "Отчаяни съпруги" и "Сексът и градът" са ми в класацията там където са и турските сериали.
Ммм, дааа, нещо не се сещам за нещо, което наистина да ми е приковало вниманието през последните 2-3 години. Говоря за сериали. Защото игралните филми, особено през лятото си бяха доста и разнообразни и там всеки гледа според предпочитанията си. САмо че последните отстъпиха място на риалитито и турските сапунки.

# 414
Перла са я гледали 2 милиона зрители.

Според TV PLAN TNS ли?  Joy

# 415
Аз също не съм фен на турските сериали. НО:  От местопрестъплението, Безследно изчезнали и много други подобни, които разнищват само и единствено тъмната страна на човешката психика. Разни други сериали, където се лее кръв и се гърми на поразия. Е, всичко това вече втръсна на всички. Да не си говорим за риалитата , излъчвани в праймтайма - пълна простотия и скука. И хората намериха в турските сериали нещо по-различно от до сега излъчваното - нормални човешки истории, които се случват и нас. Ама били турски! Ми да направят български! А като до сега бяха все американски! Все тая! Пък и всяко чудо за три дни, не се впрягайте толкова.

# 416
Наистина е безумие(или безпаричие,по скоро мързел,некадърност)
да се въртят само сериали без значение чия продукция;
 и новини по нац.телевизии
мързел - защото назначените заплатаджии бездействат
некадърност защото не предлагат неща смислено и добро за зрителя
наистина прекалиха само с турските сериали
тези ,които не ги харесват - нямат избор
тези които ги харесват - не са в състояние да ги гледат всички

Но в кой век живеете вие
що за противопоставяне ,що за омраза
то не бяха 500 години
то не бяха карти
не е истина просто
не вярвам в днешно време да има
толкова задръстени и ограничени хора

Ние гледаме филми за развлечение,а и по този начин се откъсваме
 от отчайващата действителност която ни заобикаля,откъсваме се от политиката
ДА АМА НЕ - както обича да казва един журналист
и тук намесвате политиката
палитика е да се обединят хората а не да се настройват един срещу друг
и да се сее омраза
Киното е изкуство
изкуството и политиката нямат нищо общо
Когато  1001 нощ ме заплени в първите си серии
аз изобщо не знаех че е турски
Има и сериали турски които не ми правят впечатление
Да мразим немците заради Хитлер newsm78
Да не харесвам "Клонинг" заради арабски терористи newsm78

Смешно и жалко

# 417
Аз също не съм фен на турските сериали. НО:  От местопрестъплението, Безследно изчезнали и много други подобни, които разнищват само и единствено тъмната страна на човешката психика. Разни други сериали, където се лее кръв и се гърми на поразия. Е, всичко това вече втръсна на всички. Да не си говорим за риалитата , излъчвани в праймтайма - пълна простотия и скука. И хората намериха в турските сериали нещо по-различно от до сега излъчваното - нормални човешки истории, които се случват и нас. Ама били турски! Ми да направят български! А като до сега бяха все американски! Все тая! Пък и всяко чудо за три дни, не се впрягайте толкова.
Ще извиняваш, но не на ВСИЧКИ!  Naughty На мен и на доста мои познати не са ни втръснали. Аз пък обичам точно такъв тип сериали. Също и "Доктор Хаус", "Грозната Бети", "Престъпни намерения" и т.н. Обичам вечер да гледам сериал, който макар да следва една основна линия, всяка серия е сама за себе си (добре, че има AXN, напоследък само нея гледам Rolling Eyes). Колкото до реалитата- те са си сапунки бе хора! Скучни, ама зрителят е на овчия принцип- като го засече 5 пъти по тв-то и почва да зяпа редовно.
Относно подчертаното... Пак ще ме извиниш, но аз не намирам "нормални човешки истории, които се случват и на нас" в турските сапунки. Както вече казах ТВ-то ми работи непрестанно, докато уча и хвърям по едно око, за да се разсейвам, но такова чудо не видях, та ще може ли малко по- подробно да разкажеш, в кой точно сериал и кои са тези нормални истории? Много ми е интересно, току виж си ме зарибила и аз да го гледам Wink Тъй де, нямам нужда от нормален социален живот! Защо ми е като мога да гледам нормални истории по ТВ-то?  Laughing
Да не харесвам "Клонинг" заради арабски терористи newsm78
Първо извинявай, че поорязах поста ти, но чаршафи не обичам да разстилам. Второ "Клонинг" няма нищо общо с арабски терористи, освен може би факта, че някои сцени са снимани в Мароко?!? Продукцията е бразилска и толкова качествена, че турските бози, с които ни обливат, не могат и малкото и пръстче да стъпят (дет се вика)! Държа да уточня, че в началото и аз бях голям фен на "1001 нощи"... Преди сбозения 3-ти сезон!  Sick След това не видях и един толкова добър турски сериал, пък такъв който да засужава праймтайма- още по- малко!
Писна ми бе хора!  #Cussing out Не искам в 8- 9 вечерта да дават сапунки дето, за да ги следя, трябва да не мога да изяза спокойно с приятели вечер, за да не изтърва поредното любовно излияние на Мехмет или някой друг "синеок" убавец! Затова и не ги гледам, ама само с торенти не се издържа!  Confused

# 418
Коралче, Както вече казах - аз също не съм фен на турските сериали и не мога да те зарибя, сори. Само че , ако на теб не са ти омръзнали Хамериканските бози, то на много хора им омръзнаха. Пък и дето се вика - за всеки влак си има пътници, нъл тъй?!? И това е то демокрация - аз не съм съгласна с твоето мнение, но всичко бих дала да имаш право да си го кажеш! А пък в праймтайма дават това, което привлича повече реклама, а повече реклама привлича това, което се гледа повече. В момента това се гледа повече, преди се гледаше друго, след време - не се знае. Тъй че какво толкова!

# 419

Да мразим немците заради Хитлер newsm78

Че кво ти е направил Хитлер пък на теб  newsm78 hahaha, че да го мразиш? Я питай някой евреин какви чувства таи към германците, като естествено имаш в предвид,  че евреите са хитри и не смесват бизнеса с чувствата?
И този назидателен тон в поста ти е малко смешен, щото нали се сещаш, че не сме се събрали в класната стая  Stop Между другото, чудя се  даже вярваш ли си като ги пишеш тия глупости  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт