ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 300
  • София - Варна - Бургас
...
А вирусите, вкл. и тези, предизвикващи грип, остри респираторни заболявания и инфекции, не загиват на лигавицата на носоглътката. Дори температурата на тялото да е от 39 до 41 градуса. Това е така, защото въздухът, вдишван през носа и устата, понижава местната температура до 37-38 градуса.

Такава висока температура не носи никаква полза на организма. Но е сигурно, че може да навреди, особено на малките деца. Тя потиска дейността на централната нервна система, дори много деца след такава криза за известно време стават невменяеми. Високата температура обезводнява организма, води до сърдечна и дихателна недостатъчност. Понижава кръвното налягане, нарушава кръвообращението в белите дробове, бъбреците и черния дроб. Усложненията след такива тежки болестни състояния настъпват не заради “злите” вируси, а поради увреждане на вътрешните органи от изгарящата температура...

Малеее, Мечка как са те наплашили! Това което си copy/paste - вала са пълни глупости и противоречи и на традиционната Медицинска наука!
 Ето какво казва стандартната Медицина:

Вирус A(H1N1) КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА, от Хомеопатична гледна точка

# 301
  • София - Варна - Бургас
Аз лично следя състоянието на детето. Ако са студени крайниците ще опитам да ги затопля. Ако детето е много отпаднало и аз съм много притеснена, а посред нощите няма към кой да се обърна ще дам и температуро понижаващо за да изкараме ноща, а на сутринта ще потърся хомеопата и педиатър  Peace  За мен Т над 39 е висока и бих внимавала много ако стигнем тези граници. Ако е върху мен бих си позволила да постоя дълго с висока Т, но с детето някак не би ми стискало  Wink

Ето това е нормалното поведение!  Peace

# 302
  • София - Варна - Бургас
Въпросът с честия прием остана висящ.. на нас до сега винаги ни дава едно лекасртво и то остава непроменено в хода на лечението.. променя се честотата.. хом знае как.. имам и доверие, защото успешно лекува мен, детето ми и цялото ми семейство, както и всичките ми приятели, които са се доверили на хомеопатията.. това според мен е важното.. има случаи най често при хронични или дълбоки състояния, при които приемът е по на рядко.. пила съм гранули, пила съм и разредени във вода.. но никога не е било да ми каже лекарство без потенция.. питай я щом не ти казва, но предполагам че става дума за 15та или 30та потенция..

При остро състояние, понякога е нормално чест прием на хо л-во.

# 303
  • София - Варна - Бургас
И какво ако зениците са много или малко разширени? или какво ако наблюдавам детето при висока Т и ледени крайници и нищо не правя? Нали трябва нещо да нашравя?
Питам за тези подробности, защото тези състояния настъпват обикновено през нощта и няма кого да попитам в 01.00ч. например...

Хомеопата Ви би трябвало да знае, защото през този дълъг период, той трябва да е наясно какво означават всички тези симптоми, и кое хо л-во за Остър случай да ви изпише, така че да ви е под ръка в 01ч. през ноща!
Peace

# 304
...
А вирусите, вкл. и тези, предизвикващи грип, остри респираторни заболявания и инфекции, не загиват на лигавицата на носоглътката. Дори температурата на тялото да е от 39 до 41 градуса. Това е така, защото въздухът, вдишван през носа и устата, понижава местната температура до 37-38 градуса.

Такава висока температура не носи никаква полза на организма. Но е сигурно, че може да навреди, особено на малките деца. Тя потиска дейността на централната нервна система, дори много деца след такава криза за известно време стават невменяеми. Високата температура обезводнява организма, води до сърдечна и дихателна недостатъчност. Понижава кръвното налягане, нарушава кръвообращението в белите дробове, бъбреците и черния дроб. Усложненията след такива тежки болестни състояния настъпват не заради “злите” вируси, а поради увреждане на вътрешните органи от изгарящата температура...

Малеее, Мечка как са те наплашили! Това което си copy/paste - вала са пълни глупости и противоречи и на традиционната Медицинска наука!
 Ето какво казва стандартната Медицина:

Вирус A(H1N1) КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА, от Хомеопатична гледна точка

Плаша се от евентуалното увреждане на органи. Е, как да не е вярно? Rolling Eyes

# 305
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Плаша се от евентуалното увреждане на органи. Е, как да не е вярно?

Дори не е написано от човек, който някога е изучавал Медицина!

Написано е с цел да ви вземе страха а после лесно и ...$$$ ... най вероятно заинтересован да продава нещо, познай какво?

Истината е, че някои деца, около 5-6% правят гърч, защото имат предиспозиция за това, и тази предиспозиция се лекува успешно с хомеопатия.  Peace

А високата Т. не е измишльотина на Жизнената ни сила, а фактора, който забавя Репликацията на вирусите!(размножаването им, използвайки собственото ни ДНК !!!) - дотогава, докато се изработи Специфичния имунен отговор, но той идва след няколколко дни. Толкова са му нужни.

И щом започне гръбначния мозък да произвежда тези левкоцити/ терминатори на конкретния вирусен щам, вис Т. вече не е нжна и "Генералния Директор" - Хипоталамуса свири отбой. Вирусите биват унищощени от левкоцитите-терминатори, изпотяваме се за да ги изхвърлим по бързо и... оздравяваме!  Laughing

Но не от въздуха или чайчетата, а от дадената ни от Твореца жизнена сила, включваща и имунната ни система.
  А хомеопатичното л-во е само един мн. мн. ценен информационен помощник на жизнената ни сила в борбата. Гигантската информационна борба с-у нашественика.

# 306
# 307
Александър, привет!
Обикновено, ако питам е за децата, но сега за мен - при прием на хомеопатични не трябва да се пие алкохол, нали? А по чаша вино?
Защото има някои лечения при които се дава ХЛ и ефекта е в продължение на 2-3 седм, понякога лечението продължава и по дълго, ако се третира по-сериозно заболяване...Е, въобще ли не може да се пие алкохол, нищичко....?
И кафе нали Sad?
А какво е обяснението, за кафето и алкохола, ментата и пр. ?

# 308
nizza, стана ясно вече, че ако не си зависима към кафето, алкохола, ментата и прочие можеш да ги употребяваш. Пий кафе, но да е хубаво 100% арабика, алкохола да е в разумни граници, чая с мента ако не си пристрастена - пийни си когато ти се пие, шоколад у нас се яде всеки ден - не ни пречи  Wink
Aleksander, много хубаво обяснение  Hug

# 309
Направо ми успокои душичката, ама аз ще продължавам да се лутам. Joy

# 310
Извинявам се, ако Александър вече е отговарял на такъв въпрос, че отново го поставям. Нямах време да прочета всичките страници до тук, а исках да чуя мнението на хомеопат. От хора съм чувала, че си пият кафе и пр., но моят Х беше категоричен...с кафето се преборих горе-долу, но да не можеш да пийнеш чаша вино от време на време...леле, звуча като пияница     Simple Smile

# 311
Изчетох цялата тема, специално за алкохола не видях нищо...

# 312
nizza , щом хомеопата ти така е преценил, би трябвало да го послушаш  Wink . И на мен не ми разрешават в момента кофеин и кока-кола, но съм в процес на уточняване на конст. лекарство. Иначе и аз си попитах дали мога да пия алкохол /беше декември, идваха празници/ и почувствах, че звуча като пияница  Joy , но ми е позволено да пия /от време на време, разбира се - не мога да се откажа от малко питие на среща с приятели вечер/. И да споделя, че от месец намерих заместител на кафето - инката, направена от ръж, цикория и захарно цвекло.

# 313
Здравей, Александър!
Може ли срастване на срамни устни при малко дете да се лекува с хомеопатия?
Благодаря предварително за отговора.

# 314
  • София - Варна - Бургас
Извинявам се, ако Александър вече е отговарял на такъв въпрос, че отново го поставям. Нямах време да прочета всичките страници до тук, а исках да чуя мнението на хомеопат. От хора съм чувала, че си пият кафе и пр., но моят Х беше категоричен...с кафето се преборих горе-долу, но да не можеш да пийнеш чаша вино от време на време...леле, звуча като пияница     Simple Smile

Да, Александър вече е отговарял поне 100 пъти на този въпрос.  Sad

Ще добавя, че алкохола не пречи, освен..... ако се напиете, опияните.  ooooh!

Вече от години, класическата хомеопатия не счита, че кофеин, мента, чесън и други, могат по какъвто и да е начин ПРЯКО да антидотират хомеопатичното л-во!

Пряко! Но косвено? Само при положение, че сами по себе си изброените вещества влошават по някакъв начин човека.

Какво имам предвид? Ако например лекуваме хипертоник и той по време на хомеопатичното лечение пие кафе или зелен и черен чай, или не дай си Боже - "енергийна" напитка, тогава за какво лечение става въпрос? Та той директно си вреди и с това опорочава и лечебното действие на хомеопатичното л-во!
 Друг пример: лекуваме Цироза, а човека продължава да си пие алкохол!... и т.н.

Разбира се принципа устата да е чиста около 30 мин. преди и след прием на хо л-во остава.

Ментата? Ментата е и анастетик, който обезчувствявайки лигавицата на устата, пречи до известна степен за проникването на хомеопатичното л-во през нея. Това пак е във връзка с чиста уста, и се отнася и за цигарите, чесън, силни миризми и др. под. - 30 мин. преди и след...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт