ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 767
  • 797
  •   1
Отговори
# 90
Здравей Александър!
Възможно ли е след 5 годишно хомепопатично лечение, сега след прием на конст. л-во да ми се получи лечебна криза? Питам защото преди много години съм имала гастрит, после поне от 7-8 години не съм се сещала дори за него...и сега имам  болки в стомаха и гадене от 2-3 дни. Благодаря!

# 91
Здравейте. Имам въпрос. Страдам от вестибулопатия Последно ходих на хомеопат която ми изписа арника монтана 9 сн, калкарея карбоника 15 сн и  аргентум натрикям 30 сн. Аз намерих калкарея но на шишенцето пише "КАЛКАРЕА КАРБОНИКА ОСТРЕАРУМ 15CH" това остреарум какво е да не съм взела нещо друго? И дали тези препарати ще ми помогнат? Благодаря.
Калкареа карбоника остераум е това, което са  ти предписали.Друг е въпроса дали  не трябва да отидеш при класически хомеопат.

# 92
  • София - Варна - Бургас
Здравей Александър!
Възможно ли е след 5 годишно хомепопатично лечение, сега след прием на конст. л-во да ми се получи лечебна криза? Питам защото преди много години съм имала гастрит, после поне от 7-8 години не съм се сещала дори за него...и сега имам  болки в стомаха и гадене от 2-3 дни. Благодаря!

Ако е в същата потенция, както тогава - по-скоро не, не би имала лечебна криза. Но дори и да има, е сто пъти по-добре, отколкото да не вземеш мерки.  Peace

А може и да е грип, ако има и други съпътстващи симптоми.

# 93
Здравейте!
Имам проблеми с всички зъби.
Алергична съм към много неща-месо,антибиотици и др.
Откриха че съм алергична към Форидент-пълнеж в каналите на зъбите ми.Всички зъби са почистени и стоят отворени- всичките ми зъби са дълбани по различна причина.Трудно се храня така.
Няма с какво да ги затворят-за да се изследва материала който понасям, устата ми трябва да се успокои,но има проблем-
Един зъб е препреснат-горен 2 и аларгена форидент е влязъл там -тоест
Препреснат доказан алерген е дразнител(През papilla incisiva)
Дразнене на папилата и лигавиците(зачервяване и оток) , болки -непостоянни с периоди на ремисии- успешно се повлияват с анестетик-ubistesin.
Този алерген ми действа смущаващо на нервите в устата и изглежда довежда до различни болки в различни зъби.
Ходила съм 2-пъти в София,в Разград вече ходя по много зъболекари,много пари се хвърлиха а все няма ефект.
Дилемата сега е да ми вадят зъби,защото на вид здрави зъби и на снимка също-болят необяснимо.
Умъртвени зъби също ме болят.
Молбата ми е дали има лек с хомеопатия.
В момента съм се насочила към hypericum perforatum 9ch.
Удачен избор ли е?
Благодаря за вниманието.

Не мисля, че самолечението ще помогне. Отидете на класически хомеопат, за да ви направи интервю и прочетете темата Информативно за хомеопатията.  Peace

# 94
Здравейте!
Имам проблеми с всички зъби.
Алергична съм към много неща-месо,антибиотици и др.
Откриха че съм алергична към Форидент-пълнеж в каналите на зъбите ми.Всички зъби са почистени и стоят отворени- всичките ми зъби са дълбани по различна причина.Трудно се храня така.
Няма с какво да ги затворят-за да се изследва материала който понасям, устата ми трябва да се успокои,но има проблем-
Един зъб е препреснат-горен 2 и аларгена форидент е влязъл там -тоест
Препреснат доказан алерген е дразнител(През papilla incisiva)
Дразнене на папилата и лигавиците(зачервяване и оток) , болки -непостоянни с периоди на ремисии- успешно се повлияват с анестетик-ubistesin.
Този алерген ми действа смущаващо на нервите в устата и изглежда довежда до различни болки в различни зъби.
Ходила съм 2-пъти в София,в Разград вече ходя по много зъболекари,много пари се хвърлиха а все няма ефект.
Дилемата сега е да ми вадят зъби,защото на вид здрави зъби и на снимка също-болят необяснимо.
Умъртвени зъби също ме болят.
Удачен избор ли е?
Благодаря за вниманието.

Не мисля, че самолечението ще помогне. Отидете на класически хомеопат, за да ви направи интервю и прочетете темата Информативно за хомеопатията.  Peace
[/q
това ми го изписа личната докторка.

# 95
как не  съм видяла новата тема ooooh!

# 96

Удачен избор ли е?
Благодаря за вниманието.

Останах с друго впечатление, подведоха ме думите по-горе. Остава специалистите тук да отговорят.

# 97
  • София - Варна - Бургас
cvetalina_terzieva
Цитат

Удачен избор ли е?
Благодаря за вниманието.

По принцип има надежда, тъй като единствено хомеопатията има известни успехи в лечението на алергични състояния.
  Колкото до Hypericum, не знам дали е удачно, защото така, по интернет, никой не би могъл със сигурност да каже.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 20:53 от Aleksander

# 98
Има ли лекарство, което да се вземе при силен стрес, уплаха.. имам предвид такова, което да се пие непосредтвено след уплахата..така както пием например Арника при удар.. тази вечер със съпругът ми преживяхме такъв стрес.. хомеопатът ми изписа Акомит 30.. предложих на съпругът ми да пие и той, но се опасява да го вземе тъй като хомеопатът не го познава лично.. и като е чел правилата за хомеопатията е съвсем логично..но това което преживяхме ме кара да съм настоятелна..имам ли основание в случая..

# 99
Според мен имаш основание да се притесняваш. И аз бих се питала същото нещо

# 100
  • sofia
Рядко, ако е много суха кожата със сусамово масло само.

Бенджи, би ли ми споделила на коя фирма използваш сусамовото масло?
А дали такова мазане с масла от типа на Икаров, Евтерика, дори и студено пресован зехтин имат същия подтискащ ефект - мисля си, че ако има то ще е незначително - уж са все натурални съставки... newsm78

# 101
  • Добрич
Има ли лекарство, което да се вземе при силен стрес, уплаха.. имам предвид такова, което да се пие непосредтвено след уплахата..така както пием например Арника при удар.. тази вечер със съпругът ми преживяхме такъв стрес.. хомеопатът ми изписа Акомит 30.. предложих на съпругът ми да пие и той, но се опасява да го вземе тъй като хомеопатът не го познава лично.. и като е чел правилата за хомеопатията е съвсем логично..но това което преживяхме ме кара да съм настоятелна..имам ли основание в случая..
Според мен няма от какво да се притесняваш. Аконит доколкото знам е от "спешните" хомеопатични лекарства, на мен също ми беше изписан Аконит и то в потенция 1М през лятото след силен стрес при мен вследствие на земетресението, което беше през Август, но все пак нека и Александър да се изкаже по въпроса

# 102
  • Пловдив
Рядко, ако е много суха кожата със сусамово масло само.

Бенджи, би ли ми споделила на коя фирма използваш сусамовото масло?
А дали такова мазане с масла от типа на Икаров, Евтерика, дори и студено пресован зехтин имат същия подтискащ ефект - мисля си, че ако има то ще е незначително - уж са все натурални съставки... newsm78

Ползвала съм на Икаров, но според мен, по -добро е това за хранителни цели, студенопресованото.
Ето това: http://www.balchoproduct.com/products.html и това: http://www.ecobul.com/masla.html#%D1%81%D1%83%D1%81%D0%B0%D0%BC%20%D0%BE%D0%BB
Като на Екобул е по -доброто, според мен.  Peace

Хомеопатичката ми препоръча да ползвам студенопресованите масла, което понася на детето най- добре, но не всяка вечер...

И аз мисля, че Аконит е от "спешните" лекарства и няма проблем да го ползваш при нужда и без консултация с хомеопат.  Wink

# 103
  • София - Варна - Бургас

Здравей Скай!

Хо л-вото е Aconit и ако сте изпитали ужаса, че в момента умирате, то това е добро предписание. Предполагам е в потенция 1М, което означава, че отдаааааааавна няма и една молекула от веществото на растението, а само полезна информация.
  Е, нали знаеш - мъже! Ми нека се прави на... Мъж!
 Laughing

# 104
Да съвсем коректно е изписано лекарството.. точно за такъв ужас става дума..само че в потенция 30.. Благодаря!

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 09:33 от sky*

Общи условия

Активация на акаунт