ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 150
Алекс,когато се даде еднократно конст.лекарство във висока потенция и след време се предпише лекарство за остър случай по-ниска потенция,второто лекарство пречи ли на действието на конституционалното? Блокира ли го по-някъкъв начин?

# 151
  • София - Варна - Бургас
Алекс,когато се даде еднократно конст.лекарство във висока потенция и след време се предпише лекарство за остър случай по-ниска потенция,второто лекарство пречи ли на действието на конституционалното? Блокира ли го по-някъкъв начин?

Живанке, ще го обясня по-популярно: Последното хо л-во, все едно "казва" на предходното хо л-во: "Каквото си направило до тук - добре, то си остава, но оттук натам започвам аз"
  Laughing

# 152
  • София - Варна - Бургас
Синът ми е на 5 мсеца и от 2 месеца го лекуваме с хомеопатия. Става въпрос за неспокоен съм с плач и пищене и често стряскане. Вече сменихме 4 лекарства и няма подобрение. Не съм сигурна и дали не се влошават нещата. Възможно ли е да се влошат? Не говоря само за временно влошаване. Възможно ли е да навредят щом явно не са подходящите лекарства? Колко време така може да си "пробваме" различни лекарства? Да уточня само, че посещавам класически хомеопат, а не си ги давам лекарствата на своя глава.

При малките е много трудно, тъй като не могат да ти кажат какво чувстват, къде и как ги боли...
   Не, не биха увредили, но биха могли временно да засилят някои симптоми.

# 153
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,

Попрочетох колкото успях от темите за хомеопатия, но все още объркването ми е голямо.
От раждането на дъщеря ми насам се старая да въведа в семейството ми един по-здравословен модел на живот. Наред с това ми се иска и да съм достатъчно подготвена, при различни болестни състояния да избягвам даването на антибиотици и прекомерното количество лекарства.
.....................................................................

В тази връзка ми се иска да попитам за добри специалисти (в София) в класическата хомеопатия, предпочитам педиатри. А също и да попитам кой е най-удачния момент да посетя хомеопат - при проява на симптом при разболяване или още сега, макар дъщеря ми да е здрава.

За  добрия хомеопат няма значение кога ще го посетите, но от ваша гледна точка е по-добре да не чакате да се разболеете и тогава да го търсите .  Peace

# 154
  • София - Варна - Бургас
При производството на хомеопатични лекарства използва ли се аспартам?

Абсурд! откъде ви дойде на ум?!

В гранулките се използва ЛАКТОЗАТА /млечната захар/

# 155
  • София - Варна - Бургас
Cry Аз си имам ново терзание.

Някой ми е сложил торбичката с на Рая хомеопатичните на микровълновата отгоре  Rolling Eyes  Аз не ги видях (защото по принцип не ги държа така в торбичка) и си пъснах микровълновата за 20 минути  #2gunfire Ако са седяли там и през деня сигурна са извъртяли още няколко по 2 минута.
Съсипани са, нали?!?  Confused Освен течните има и 1-2 на гранулки. Има ли шанс поне те да са оцелели ?

Заболя ме сърцето като видях Cry
съсипани са,да

М-да! течните със сигурност.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 13:54 от Aleksander

# 156
  • София

Живанке, ще го обясня по-популярно: Последното хо л-во, все едно "казва" на предходното хо л-во: "Каквото си направило до тук - добре, то си остава, но оттук натам започвам аз"
  Laughing
Мен също ме вълнуваше това.Значи трябва да се повтори след острия случай,така ли?

# 157
При производството на хомеопатични лекарства използва ли се аспартам?

Абсурд! откъде ви дойде на ум?!

В гранулките се използва ЛАКТОЗАТА /млечната захар/

Успокои ме!  Grinning Хрумна ми спонтанно - зачудих се от къде идва сладкия вкус на гранулките!? И понеже Аспатрама се ползва в доста медикаменти, та си помислих да не би и в хомеопатичните!

# 158
  • Пловдив
 Mr. Green Нова питанка:
Ако при разболяване, след приемане на подходящото ХЛ се вдигне температура - добра реакция вдига се силата на организма да се пребори с...?!? вероятно някаква инфекция?!?
Ако след приема на ХЛ не се вдигне темература, но има промяна (предполага се в правилната посока  Mr. Green ) това означава ли, че организма има да се бори с нещо от неинфекциозен произход?
Изобщо може ли да се прави такава аналогия? Също ако при по-продължително лечение на остро състояние има смяна на ХЛ, заради смяна на картина и в началото е имало теакция като температура, а при следващото ХЛ реакцията е без температура...  Rolling Eyes
Дано да ми се разбира идеята на въпроса  Blush

# 159
  • София - Варна - Бургас

Laughing
Мен също ме вълнуваше това.Значи трябва да се повтори след острия случай,така ли?

Да, точно така!

Абе имало мислещи хора в този форум!
 Peace

# 160

Абе имало мислещи хора в този форум![/color]  Peace

Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта.   Аристотел

Мъдрост е да приемаш хората, такива, каквито са. Grinning Aleksander    Simple Smile

# 161
  • София
Здравейте,Aleksander!
Здравейте,момичета!
Лекувам малкия ми син от две седмици с хомеопатия.Изчетох всичко във форума ,за да добия поне бегла представа с какво сме се захванали,но ми е трудно!
От три дни пием лекарство 200С(изписано ни от хомеопат),но вместо детето да се оправя,то започна да вдига температура.
Въпроса ми е как мога да разбера ,дали лекарството не се доказва или това е пътя на излекуването?
Благодаря ви!

# 162
  • Пловдив
Никой не се е включил, та за това докато се изкаже някой по-компетентен...
Принципно е хубаво, че вдига температура. Не знам какво точно лекувате, но ако е обичайното за дребните също е нормално да потече носа, да се разкашля повече, но кашлянето трябва да става по облечаващо, а не затормозяващо - всичко в посока на изчистване и разтичане на всякакви телесни течности  Mr. Green
Доказването... е като започнат да се получават разни неща, които преди не ги е имало, но пак е добре лекуващия хомеопат да има постоянна обратна връзка и той да преценява дали е вложване, доказване или лечебна криза  Peace

# 163
Благодаря Алекс Hug И още един въпрос: Някъде бях чела,че когато лекарствто е висока потенция,дори и да е симилимума може да подмине някой малък физичски симптом и да не го излекува.Това вярно ли е ? И ако е вярно как се действа по-нататък за да се постигне пълно излекуване?

# 164
  • София - Варна - Бургас

Абе имало мислещи хора в този форум![/color]  Peace

Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта.   Аристотел

Мъдрост е да приемаш хората, такива, каквито са. Grinning Aleksander    Simple Smile

Hug Ама аз си ги приемам,  Hug  но не мога да не отлича и похваля някой, нали?

Общи условия

Активация на акаунт