ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 165
  • София - Варна - Бургас
При производството на хомеопатични лекарства използва ли се аспартам?

Абсурд! откъде ви дойде на ум?!

В гранулките се използва ЛАКТОЗАТА /млечната захар/

Успокои ме!  Grinning Хрумна ми спонтанно - зачудих се от къде идва сладкия вкус на гранулките!? И понеже Аспатрама се ползва в доста медикаменти, та си помислих да не би и в хомеопатичните!

Молекулата на млечната захар помни хомеопатичната информация, но синтетичния подсладител - Аспартама - не!

Освен това, нали не вярваш, че ще използваме вредни вещества?

# 166

... затова ни бе изписано "Стафилококцинум 200" 2х5капки ....

На класически хомеопат ли ходихте?

# 167
# 168
  • София - Варна - Бургас
Mr. Green Нова питанка:
Ако при разболяване, след приемане на подходящото ХЛ се вдигне температура - добра реакция вдига се силата на организма да се пребори с...?!? вероятно някаква инфекция?!?
Ако след приема на ХЛ не се вдигне темература, но има промяна (предполага се в правилната посока  Mr. Green ) това означава ли, че организма има да се бори с нещо от неинфекциозен произход?
Изобщо може ли да се прави такава аналогия? Също ако при по-продължително лечение на остро състояние има смяна на ХЛ, заради смяна на картина и в началото е имало теакция като температура, а при следващото ХЛ реакцията е без температура...  Rolling Eyes
Дано да ми се разбира идеята на въпроса  Blush

Предположения...
 Истината е, че жизнента сила взема окончателното решение как да постъпи, въз основа и на информацията от хомеопатичното лекарство.

# 169
  • Пловдив
Само да си уточня отговорите, защото не съм сигурна,  че ги разбрах правилно Mr. Green
"Предположения...: се отнася за възможната аналогия реакция с ТТ при инфекциозен причинител и без ТТ при неинфекциозно възпаление (примерно)? ТАка ли да разбирам Simple Smile

Леката ориентация на жизнената сила, посредством ХЛ, също има значение дали реакцията ще се изрази с вдинане на ТТ или друга промяна на състоянието?!?

Извинявам се, че така разпитвам, но... като са ми интересни тези неща....  Blush

# 170
  • София - Варна - Бургас
Разбирай го по всички възможни начини.

Ние съдим за степента на заплахата по външни симптоми - нагноявания, зачервявания, подувания, докато жизнената сила преценява степента на заплаха, например по степента на информационната заплаха. До колко даден щам вирус е голяма заплаха или по-малка.

Ако имаме дългогодишно хронично заболяване и след прием на хо л-во се вдигне висока Т. това е мн. добра реакция, която показва че, жизнената сила дава решително сражение на болеста, въз основа на новопостъпилата огромен обем информация. И наистина, в болшинството случаи настъпва пълно излекуване на хроничната болест.

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 01:46 от Aleksander

# 171
# 172

Дано Александър отговори, но ако приемате 2х5 капки на ден /така разбрах аз от поста ви, но сега не мога нещо да го намеря - явно е изтрит/ това не противоречи ли на принципа на хомеопатията да се дава само едно лекарство и то еднократно и не се повтаря докато не изчерпи действието си?

# 173
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Дано Александър отговори...

Видях го, но предпочитам да не избързвам със заключения. Все пак това са 5 капки а не 5 гранулки. А и хо л-вото е едно и също.

# 174
  • София

Дано Александър отговори, но ако приемате 2х5 капки на ден /така разбрах аз от поста ви, но сега не мога нещо да го намеря - явно е изтрит/ това не противоречи ли на принципа на хомеопатията да се дава само едно лекарство и то еднократно и не се повтаря докато не изчерпи действието си?
Точно това ме притеснява! Sad

# 175
Здравейте,имам нужда от помощ,по принцип съм болнава(често настивам),но след раждането настинките и др.подобни секнаха,но започнаха проблеми с кожата и гъбични инфекции (гинекологични)който никога досега не съм имала.Препоръчайте ми нещо което мога да взимам профилактично защото,ту се оправя,мине малко време и пак проблем ooooh!,доста съм отчаяна и това е най- лошото защото си мисля,че няма да се оправя и то така става.
В момента пия Б комплекс и Пурим за кожата.

# 176
Здравейте,имам нужда от помощ,по принцип съм болнава(често настивам),но след раждането настинките и др.подобни секнаха,но започнаха проблеми с кожата и гъбични инфекции (гинекологични)който никога досега не съм имала.Препоръчайте ми нещо което мога да взимам профилактично защото,ту се оправя,мине малко време и пак проблем ooooh!,доста съм отчаяна и това е най- лошото защото си мисля,че няма да се оправя и то така става.

Дани, в тази тема никой няма да ти каже какво да пиеш профилактично. Ако си решила да се лекуваш с хомеопатия отиди на класически хомеопат. Там след обстойно интервю ще ти се даде лекарство. Заедно с хомеопата ще намерите причината и за кожните, и за гинекологичните проблеми. Успех!

# 177
  • София - Варна - Бургас

Дани, в тази тема никой няма да ти каже какво да пиеш профилактично. Ако си решила да се лекуваш с хомеопатия отиди на класически хомеопат. Там след обстойно интервю ще ти се даде лекарство. Заедно с хомеопата ще намерите причината и за кожните, и за гинекологичните проблеми. Успех!

newsm10  така е, хо л-вата се предписват индивидуално и не по интернет. Правило на Форума! Peace

# 178
Благодаря,знам че всичко е индивидуално,но хомеопат в моя град няма,аз с малко дете никъде не мога да отида,може би пролетта.Благодаря!

# 179
Алекс,нещо не ми отрази въпроса на предната страница,но аз съм нахална  Mr. Green и питам пак следното:

Някъде бях чела,че когато лекарството е висока потенция,дори и да е симилимума може да подмине някой малък физически симптом и да не го излекува.Това вярно ли е ? И ако е вярно как се действа по-нататък за да се постигне пълно излекуване? С друго лекарство за самия симптом ли?

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 21:26 от Живанк@

Общи условия

Активация на акаунт