ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Моето питане е има ли различни видове туберкулинум (ако правилно си задавам въпроса)? Защото на едно от шишенцата пише само tub, а на друго tub k и това ме накара да се замисля. В нета не намирам конкретно инфо за това, пък се зачудих дали не са различни и това да е причината и за различното действие/недействие при детето ми  newsm78?

# 181
Здравейте!Въпросът ми е каква е разликата между Pulsatilla D12  и Pulsatilla D6?Помислих си това D да не е разреждането, но на опаковките разреждането е обозначено като ch newsm78
Благодаря ви за отговора Hug

# 182
Здравейте!Въпросът ми е каква е разликата между Pulsatilla D12  и Pulsatilla D6?Помислих си това D да не е разреждането, но на опаковките разреждането е обозначено като ch newsm78

Точно разреждането е  Peace

# 183
Живанк@ , голямо благодаря Hug

# 184
Здравейте,
Имам упорита суха кашлица, която е резултат от алергия към домашен прах (акари > климатици). Нищо ново за мен и ако не бях бременна щях да си пия Зиртека, но уви... Предписаха ми Aconitum napellus 15ch, но така и не ме убедиха че е безвреден за бременни. Е, безвреден ли е? Мога ли да го вземам по-продължително, че идва пролет и тогава пък се включва алергията ми към цъфтящи треви ooooh!

# 185

Точно разреждането е  Peace
D e десетично разрецдане, C или СН e стотично разреждане. В единия случай е взета 1 част изгодна субстанция и е разредена с 9 части вода. След това от тази смес е взета 1 част и към нея са добавени 9 части вода .....и така 12 пъти. В другия случай- 6 пъти. При стотичното разреждане се разрежда не в 9 части, а в 99.

# 186
Трябва да приемам Cuprum metallicum D6 – два пъти дневно по 10 глобули , а сега погледнах , че съм си взела Cuprum metallicum ch5 newsm78 ,  мога ли пак да вземам същата доза?

# 187
  • София - Варна - Бургас
Моето питане е има ли различни видове туберкулинум (ако правилно си задавам въпроса)? Защото на едно от шишенцата пише само tub, а на друго tub k и това ме накара да се замисля. В нета не намирам конкретно инфо за това, пък се зачудих дали не са различни и това да е причината и за различното действие/недействие при детето ми  newsm78?

Да, има различни, едното е Туб бовинум, адругото Туб кох.   Peace

# 188
  • София - Варна - Бургас

D12 e 12 разреждания 1:10  а D6 - шест разрждания 1:10.

Всички разреждания 1:100 С  или СН , където С означава сто, от латински цент, а Н означава Hahnemann

# 189
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Имам упорита суха кашлица, която е резултат от алергия към домашен прах (акари > климатици). Нищо ново за мен и ако не бях бременна щях да си пия Зиртека, но уви... Предписаха ми Aconitum napellus 15ch, но така и не ме убедиха че е безвреден за бременни. Е, безвреден ли е? Мога ли да го вземам по-продължително, че идва пролет и тогава пък се включва алергията ми към цъфтящи треви ooooh!

Не, не е безвреден за бременни, дори и за здрави, при чест прием,тъй като има опасност да го докажете, причинявайки ви страх и стрес!

# 190
  • София - Варна - Бургас
Трябва да приемам Cuprum metallicum D6 – два пъти дневно по 10 глобули , а сега погледнах , че съм си взела Cuprum metallicum ch5 newsm78 ,  мога ли пак да вземам същата доза?

2 пъти по 10 глобули, когато и една единствена Ви е предостатъчна?! ... та това си е чиста дистрибуция...
 Shocked

# 191
Здравейте, Александър!
Имам един въпрос към Вас - надявам се, че ще можете да ми помогнете! Става въпрос за сина ми (5г. и 9м) - в средата на декември получи остра уртикария - два дни поред му инжектираха урбазон, няколко дни след това беше на Лоратадин и Метил преднизолон и т.н. Уртикарията тогава я поовладяхме, но оттогава през няколко дни пак му излизат пъпки по задната част на краката и по дупето, които, като ги намажа с Флуцинар, изчезват до 1-2 часа, но след няколко дни пак се показват. Не разбрахме каква е първоначалната причина. Изключихме от менюто му силните алергени като яйца, ядки, цитрусови плодове и т.н. От тогава всеки ден му варя чай от коприва. Въпреки това пъпките ту се появяват, ту изчезват и всеки път са предшествани от лека хрема и сълзене на очите. Забравих само да кажа, че няколко дни преди първия силен обрив пи антибиотик Сумамед и докато го пиеше, му излезе много ситни пъпчици по лицето - съвсем ситни, плътно една до друга. След ден-два изчезнаха и като минаха няколко дни изби острата уртикария. Въпросът ми е може ли хомеопатията да ни помогне при този проблем. Благодаря предварително!

# 192
може да ви помогне Peaceдецата ми правиха алергии към какво ли не,но от 1г и 5м  са на хомеопатия и не съм виждала пъпки LaughingВече и много рядко боледуват,много съм доволна Simple Smile

# 193
Дано!  Grinning Благодаря за добрите думи!

# 194
  • София - Варна - Бургас
Маги ДС

Цитат
Здравейте, Александър!
Имам един въпрос към Вас - надявам се, че ще можете да ми помогнете!...

Отговора, на зададения ми от Вас въпрос, е положителен, а това с което трябва веднага да започнете е: Да спрете мазането на обрива с каквото и да е, а най-малкото с тези кортикостероиди, ако искате детето Ви да е здраво. И забравете повече за Антибиотици, от които всъщност тръгва цялото това страдание!
  А ще ги забравите, както хиляди вече са, когато попаднете на добър хомеопат.
Peace

Общи условия

Активация на акаунт