ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен, Александър!
Дъщеря ми е на 3 години и половина. От около 10 дни е с лека хрема, без особена секреция. Но вечер, когато заспи, започва да кашля /през деня не кашля изобщо/. Педиатърката я прегледа и каза, че са чисти гърдичките, гърлото не е зачервено. Предписа Флавамед, Стеримар и Олинт. Но вече миона доста време, кашлицата не затихва. От днес следобяд, няколко пъти я чувам да кашля. Преди лягане й дадох 5ml сироп Sinecod. В понеделник пак ще я водя за преглед, но бих искала и една консултация с хомеопат.
Благодаря Ви предварително!

# 196
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!

Става въпрос за предиспозиция, която е причината за продуцирането на тези симптоми, и тази предиспозиция със сиропчета и други анти-симптоматични лекарства не може да бъде преборена.
 Може обаче с подходящо хомеопатично лечение!
 Peace

# 197
Маги ДС

Цитат
Здравейте, Александър!
Имам един въпрос към Вас - надявам се, че ще можете да ми помогнете!...

Отговора, на зададения ми от Вас въпрос, е положителен, а това с което трябва веднага да започнете е: Да спрете мазането на обрива с каквото и да е, а най-малкото с тези кортикостероиди, ако искате детето Ви да е здраво. И забравете повече за Антибиотици, от които всъщност тръгва цялото това страдание!
  А ще ги забравите, както хиляди вече са, когато попаднете на добър хомеопат.
Peace

Благодаря за отговора!   bouquet Синът ми всъщност е здраво дете и рядко пие антибиотици - не беше пил АБ от почти две години. Има една лекарка-хомеопат в нашия град и мисля да се посъветвам с нея. Благодаря ви още веднъж.

# 198
Здравейте Александър,
Лекуваме се от нощно напикаване от доста дълго време с хомеопатия и всеки път когато започнем лечението тя се разболява от нещо остро: Т, кашлица, уши ... прекъсваме, изчкваме да се пооправи, завлича ни ежедневието и пак от начало. Ето сега, 4-ти ден сме на Беладона 200 за нощно напикаване, а тя още от пътвия прием започна да оплаква от уши и гърло и сега - на 4-тия ден вече е с температура. Това се случва и когато се лекуваме от нещо друго - не остро. Каква може да е причината?

# 199
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър,
Лекуваме се от нощно напикаване от доста дълго време с хомеопатия и всеки път когато започнем лечението тя се разболява от нещо остро: Т, кашлица, уши ... прекъсваме, изчкваме да се пооправи, завлича ни ежедневието и пак от начало. Ето сега, 4-ти ден сме на Беладона 200 за нощно напикаване, а тя още от пътвия прием започна да оплаква от уши и гърло и сега - на 4-тия ден вече е с температура. Това се случва и когато се лекуваме от нещо друго - не остро. Каква може да е причината?

И аз да попитам, по колко пъти на ден приемате Беладона 200?

# 200
За съжаление и аз ще се запиша в темата с един въпрос Sad
Малкият ми син е на 1г. и 5м. днес вдигна температура изненадващо по обед 37,4 и до вечерта стигна 39,1 градуса. Заведох го в спешното и ни предписаха Хексалгин- ако вдигне по-висока Т, сироп-витамини Марсианци и антибиотик Аугментин, който в никакъв случай не желая да давам т.к. преди 3 седмици пи Цефзил предписан за начало на гнойна ангина. 
Сега малкия се чувства добре - играе си, но е малко зачервен от Т, не иска да яде твърда храна и пие много течности. Да не забравя, че има и обилно течене на сополки, които постепенно започват да се сгъстяват към белтъчен вид. Сополките са от вчера  Sad Няма силна кашлица за сега - кашлял е два три пъти докато спи - явно от насъбралия се секрет в гърлото.
Нямам връзка с хомеопат в Сливен и се надявам вие да ни дадете съвет за момента как да реагираме.
Вкъщи разполагаме с Kalium bichromikum 9ch i Rumex crispus 5ch ще могат ли да ми помогнат в нашият случай?

# 201
  • София - Варна - Бургас
На лични мога да Ви препоръчаммой колега от Сливен.  Peace

# 202
Здравейте!
Може ли биполярно разстройство да се лекува с хомеопатия или с алтернативна медицина /като допълнение на общоприетото лечение или самостоятелно/? Имали ли сте в практиката такива болни и какъв е бил резултатът от лечението? Можете ли да помогнете или да ме насочите към конкретен психиатър-хомеопат за преглед и лечение?

Благодаря предварително!

# 203
Здравейте и от мен!

От скоро съм с диагноза Хашимото. Бях на интервю при класически хомеопат, който ми предписа конституция с разреждане 1М по веднъж дневно 3 поредни дни през 15 дни. За съжаление тя е в чужбина до март месец и не мога да се консултирам, та искам да питам Вас мога ли да направя приемите по-чести, например на 10 дни, защото горе долу след толкова време започвам да усещам характерните нервност и задушаване, и 5-те дни преди поредния прием са ми мъчителни. Важно е да спомена, че все още кърмя.

Предварително благодаря!

# 204
Здравейте Александър,

Преди да се разболее остро, с цел лечение на напикаването пихме по един път - сутрин, но остискахме до 4-тия ден и вдигна Т, увеличихме приема на Беладона, за да се справим с острото състояние, паки не успяхме и сега сме на медикаментозно лечение, за сега без АБ, но пием Нурофен и панадол през 3 часа, инхалации с Вентолин, АЦЦ - абе, медикаменти. Този път нещо не успях, дали заради фона на 4-дневната беладона или ... не зная. Още сме на кантара за АБ.

# 205
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Може ли биполярно разстройство да се лекува с хомеопатия или с алтернативна медицина /като допълнение на общоприетото лечение или самостоятелно/? Имали ли сте в практиката такива болни и какъв е бил резултатът от лечението? Можете ли да помогнете или да ме насочите към конкретен психиатър-хомеопат за преглед и лечение?

Благодаря предварително!

Да, и Ви пиша на "Лични" Peace

# 206
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър,

Преди да се разболее остро, с цел лечение на напикаването пихме по един път - сутрин, но остискахме до 4-тия ден и вдигна Т, увеличихме приема на Беладона, за да се справим с острото състояние, паки не успяхме и сега сме на медикаментозно лечение, за сега без АБ, но пием Нурофен и панадол през 3 часа, инхалации с Вентолин, АЦЦ - абе, медикаменти. Този път нещо не успях, дали заради фона на 4-дневната беладона или ... не зная. Още сме на кантара за АБ.
Може би става въпрос за лечебна криза, за да бъде излекувано едно Хронично състояние, задължително се минава през Остро състояние с висока Т. след което хроничното състояние бива излекувано.

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 08:03 от Aleksander

# 207
Здравейте Александър,

Може би става въпрос за лечебна криза, за да бъде излекувано едно Хронично състояние, задължително се минава през Остро състояние с висока Т. след което хроничното състояние бива излекувано

Hug

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 11:02 от kassii

# 208
потенция 200 взимеме по веднъж на месец Crazy Температурата е сигурно от честия прием на високата потенция беладона

# 209
потенция 200 взимеме по веднъж на месец Crazy Температурата е сигурно от честия прием на високата потенция беладона
Извинявай, може ли да разясниш повече поста си. При нас Т-та е придружена с кашлица - упорита, неспирна, едва днес ве поразреди и разкърти. Чисто разболяване си е, но това се повтаря и потретва всеки път, когато започнем лечение на нощно напикаване или емоционална нестабилност или често главоболие - каквото и да е. Между другото беладоната 200 я започваме трети път за тези три години откакто се лекуваме хомеопатично. Та затова те моля да разясни повече поста си. Благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт