ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 330
Предписаха на щерката Beladonna 200. Дали да не пия и аз за по-бърз и сигурен ефект??? Rolling Eyes

# 331
Александра, не приемай безразборно лекарства  Naughty Ефекта ще е достатъчно бърз, ако това е правилното лекарство  Wink   
Успех!

# 332
Александра, не приемай безразборно лекарства  Naughty Ефекта ще е достатъчно бърз, ако това е правилното лекарство  Wink   
Успех!

Благодаря ти.

# 333
  • София - Варна - Бургас
Не знаех за ментата като анестетик. Може ли тогава до известна степен да се ползва отвреме навреме като чай при зъбоникнене на дете над годинка?

Само в крайния стадий, когато зъбчето започва да се показва, тъй като анестетичното му действие е локално, само при досег с лигавицата. Peace

# 334
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Алекс. И аз имам въпрос.
Дъщеря ми е почти на 6 г., но често прави бронхити и алергични кашлици, които не минават повече от месец. Изпила е литри сиропи, но не помагат. Сега и давам чай от босилек и екстракт от боров мед, но има само временно облекчаване. Какви хомеопатични продукти мога да й давам. Вече ми настръхва косата като я чуя да кашля.

П.П. Мислехме да я водим на алерголог за тест, но за целта трябва да не е приемала лекарства опре делно време.

Предварително благодаря за отговора.

Не е алергия, а нещо по-сериозно - Предиспозиция, която никакъв антибиотик, дори и най-"модерния" няма да излекува. Очевидно не го лекуват и литрите сироп.

Чай и мед? - наистина само частичен, временен ефект...

Алерголог? ... и какво ще му изпише? някой анти-хистамин

Хомеопат? - Да, единствено хомеопатията окончателно може да излекува такава предиспозиция!  Simple Smile

# 335
  • Севлиево
майчето, очевидно не съм Алекс, но да си кажа: Потърси добър класически хомеопат  Peace Никой уважаващ себе си хомеопат няма да ти каже какво да дадеш на детето си без да е провел интервю с теб и детето преди това  Wink Сигурна съм, че ако потърсите помощ от класически хомеопат съвсем скоро ще ни се похвалиш с положителни резултати  Hug  Успех!

T@LI, аз точно това искам. Наясно съм, че са необходими подробности, за да се дадат каквито и да било препарати. Наистина се надявам хомеопатията да ни помогне  Praynig

# 336
  • Севлиево
Здравейте, Алекс. И аз имам въпрос.
Дъщеря ми е почти на 6 г., но често прави бронхити и алергични кашлици, които не минават повече от месец. Изпила е литри сиропи, но не помагат. Сега и давам чай от босилек и екстракт от боров мед, но има само временно облекчаване. Какви хомеопатични продукти мога да й давам. Вече ми настръхва косата като я чуя да кашля.

П.П. Мислехме да я водим на алерголог за тест, но за целта трябва да не е приемала лекарства опре делно време.

Предварително благодаря за отговора.

Не е алергия, а нещо по-сериозно - Предиспозиция, която никакъв антибиотик, дори и най-"модерния" няма да излекува. Очевидно не го лекуват и литрите сироп.

Чай и мед? - наистина само частичен, временен ефект...

Алерголог? ... и какво ще му изпише? някой анти-хистамин

Хомеопат? - Да, единствено хомеопатията окончателно може да излекува такава предиспозиция!  Simple Smile

Благодаря Алекс. Предиспозиция и звучи страшно  Cry

# 337
Здравейте, Александър!
Моля Ви да ми препоръчате книги /или автори/, които мога да намеря и да прочета, за да се образовам на тема хомеопатия. Имам предвид книги на общодостъпен език, в които се описва принципите на класическата / не боаронската / хомеопатия, начините на лечение, описание на лекарствата, антидотирането и други.
Благодаря.
Забравих... Има ли в Кърджали Ваш колега класически хомеопат? Имам една приятелка от Кърджали, която се интересува от това. Децата й са постоянно болни и са изпили ужасно много лекарства.

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 12:02 от summerborn

# 338
Здравейте!Много съм разколебана,моля за съвет.Лекувам сина ми/2г.4м./ от 7 м. с хомеопатия.Проблемът при него е бронхоспазмът, който прави почти при всяка инфекция.Досега овладявахме пристъпите за ден ,два, макар че оставаше кашлицата и от октомври насам той е бил окол омесец само относително здрав ,без да приема някакви хомеопатични препарати.Хомеопатичката му е изключително отговорна, отзивчива, снощи например до 23.20 ми е давала съвети какво да правя.Проблемът е , че този път нищо не помага.Стигнахме дотам да дотираме въздействието на всичко.Днес не издържах да го гледам как изнемогва с дишането.И инхалациите с вентолин не помогнаха и отидох при личния лекар-урбазон, сироп за кашлица.Сега стоя с противоалергичните в ръце и се чудя какво да правя.Да му дам ли , както той изписа, или..да го оставя да се мъчи.Да не пропускам натиска на семейството ми, който ме обявиха за луда,която вреди на детето си.Моля ви пишете, ако сте имали такива колебания.наистина не знам какво да правя.Стария път го знам-противоалергични, антибиотици....,новия-.....?Много ли искам за този кратък срок.Благодаря.

# 339
Здравейте, Алекс!
Бих искала да ви попитам за ваш колега класически хомеопат в Ловеч или Плевен, който да ми препоръчате.
Страдам от неизяснен косопад вече 4 години, правих всякакви възможни изследвания и всичко ми е наред. Ужасно съм изплашена и искам да се обърна към хомеопат. Дали би могъл да ми помогне?

# 340
  • Пловдив
alba1, не мога да ти дам смислен съвет  Sad  Но се вслушай в майчиския си инстинкт. Може би вече след като сте започнали този спазъм да го подтискате и с Вентолин и с Урбазон... може би е по-добре да се предадеш в ръцете на традиционната медицина, а после да му мислите какво да правите. Може би ако и следващия спазъм не успеете да оправите с хомеопата ви... вече ще мислиш за друг хомеопат. Сега не се отказвай още.
Аз сега съжалявам, че при първия ни спазъм се изплаших и действах с алопатия. Следващия вече видях, че може и с хомеопатия да го оправим. Дано да нямам нов опит с тези състояния.
Стискам палци детенцето да се оправи бързо  Praynig  Peace

# 341
  • в матрицата
Здравейте!Много съм разколебана,моля за съвет.Лекувам сина ми/2г.4м./ от 7 м. с хомеопатия.Проблемът при него е бронхоспазмът, който прави почти при всяка инфекция.Досега овладявахме пристъпите за ден ,два, макар че оставаше кашлицата и от октомври насам той е бил окол омесец само относително здрав ,без да приема някакви хомеопатични препарати.Хомеопатичката му е изключително отговорна, отзивчива, снощи например до 23.20 ми е давала съвети какво да правя.Проблемът е , че този път нищо не помага.Стигнахме дотам да дотираме въздействието на всичко.Днес не издържах да го гледам как изнемогва с дишането.И инхалациите с вентолин не помогнаха и отидох при личния лекар-урбазон, сироп за кашлица.Сега стоя с противоалергичните в ръце и се чудя какво да правя.Да му дам ли , както той изписа, или..да го оставя да се мъчи.Да не пропускам натиска на семейството ми, който ме обявиха за луда,която вреди на детето си.Моля ви пишете, ако сте имали такива колебания.наистина не знам какво да правя.Стария път го знам-противоалергични, антибиотици....,новия-.....?Много ли искам за този кратък срок.Благодаря.
alba 1, как добре те разбирам.... За мен колкото и да е отговорна хомеопатичката ви, явно не може да се справи със случая..... Както казваш, стария път е ясен и не помага, новия - труден, но ако хомеопата не може да се справи, става и безнадежден. Моето лично мнение, да потърсиш и друг хомеопат, успех и не се отказвай  Hug

# 342

Аз не бих могла да гледам,че детето не може да диша и не се подобрява с хомеопатичните.Бих лекувала този път с традиционна медицина и когато се позакрепи детенцето бих потърсила мнението и на друг хомеопат. Peace

# 343
  • Варна
Alba, това съм го преживявала 4 или 5 пъти, като два от тях влизахме в болница. Уж бяхме на хомеопатия, а спазъма така и не минаваше, даже последния път се влоши още повече. Говорим за часове, повече от 6 в които детето се влошаваше повече и повече...И това положение беше 5 месеца сигурно, а аз си мислех че правим нещо  Rolling Eyes Смених хомеопата  Peace Първото ни посещение при нея беше със спазъм, вярно не премина веднага, но имаше осезателно подобрение в рамките на 4 часа примерно, а до следващия ден детето вече беше много по-добре. Оттогава насам е имала само още един спазъм в началото, който също премина по-леко, и вече два месеца вирусите й минават без спазъм.
Мисля че нещо подобно имаше Александър предвид, с предиспозицията, че при правилно хомеопатично лечение, такива спазми могат да бъдат избягвани в бъдещето.. т.е. въобще да не се случват, а не да се чудим как да ги овладяваме

# 344
да ,много са 7 месеца.Детето ми правеше такива спазми и след първия месец не сме имали до сега проблеми.Бяха алергични към всичко според алерголог и тестове,но след като посетихме хомеопат ,вече ядем всичко Simple SmileПомисли дали е добър хомеопата и дали да не го смениш

Общи условия

Активация на акаунт