ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 510
  • София - Варна - Бургас
Вчера дадох на детето си хомеопатично лекарство (започваме да определяме конституционалното лекарство). Един месец трябва да наблюдавам детето за промени във физическо и психическо състояние. Какви промени мога да очаквам? Вие какви промени наблюдавахте? А ако няма промени?

Хомеопата трябва да Ви е казал, какво евентуално може да се случи. ЗА ДОБРО!  Grinning

Но всичко все пак е индивидуално.

# 511
  • София - Варна - Бургас
И аз не го разбрах това за ваксинацията  Embarassed . Ако е за някаква допълнителна ваксинация... вече не съм голям привърженик ... Миналия месец след Пентаксим такава случка ни се случи, че не искам да си спомням този кошмарен ден ....

Ира, разкажи какво е станало, не се страхувай, за да предпазим от страдание други бебета.

# 512
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Моля, да ми помогнете да реша един проблем. Майка ми е с изключително "разбита" нервна система: нервност, раздразнение, фобия към болести, страда от безсъние и т.н. още проблеми. От известно време се появи и витилиго, което в следствие на стрес преди една седмица се разраства.
Опитах се да я запиша при хомеопат (класически), но след като ме разпита по телефона и разбра, че е приемала Ксанакс дълго време и е на 63 години, отказа да й запише час. Каза, че според него нещата са почти необратими и няма да може да й помогне.
Смятате ли, че все пак хомеопатичното лечение може да й помогне в някаква степен и към кого да се обърна, ако е така?
Мисля, че дори само витилигото да се повлияе ще е от полза, защото това я натоварва допълнително и я депресира.

Ще чакам отговора ви, Александър!  bouquet

Не личи от къде сте, но състоянието на майка Ви е напълно възможно лечимо!

# 513
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Александър.

Пуснах отделна тема, но ме препратиха тук за най-сигурно Simple Smile

накратко - спиралата противопоказна ли при лекуващи се с хомеопатия? за хапчетата май вече се убедих, че не са вариант...

Принципно да, все пак зависи какво лкувате с хомеопатия.

Е нали с хомеопатия не се лекува конкретно нещо, а се влияе цялостно на организма? Или имате предвид нещо друго?  newsm78

Имам и един въпрос относно ваксините и се извинявам, ако не е за тук, но не знам къде бих могла да го задам..  Rolling Eyes Та, още не сме били ваксината за 13-месечни - срещу шарките. И сега педиатърката ме натиска, нали има епидемия от морбили. Но пък аз съм малко резервирана, знам, че ще се наложи да я бием, няма да се размине, но дали не е подходящо да изчакаме още малко? Т.е. ако бием сега ваксина, дали тя няма да отслаби допълнително имунитета на детето и да стане по-податливо на заразата от морбили? И с други думи - ако контактува със заразено дете, би ли се разболял по-лесно, ако е прясно ваксиниран? Благодаря!

И моля някой, ако може, да ми препоръча Софийски хомеопат на лични. Че и аз имам едни гинекологични проблеми... Hug

Доуточнявам - какво пациента би искал да бъде лекувано в него. Ако например е синузит, или забременяването е противопоказно, не-хормоналната спирала не пречи, но ако са полипи или миома в матката или раничка на шийката на матката - спиралата веднага трябва да се махне!

# 514
  • София - Варна - Бургас
Ами сега пием tuberculinum,lycopodium и всеки ден silicea.
По-скоро исках да чуя мнения...за да разбера.Вие какво пиете от класическите хомеопати?Аз не казвам че апетита ще му дойде като пие това,а по-скоро какво да му дам за да се засили.
Благодаря!

Много сте пестелива... кажете за tuberculinum,lycopodium как ги приемате?

# 515
  • Пловдив
Ами tuberculinum пием само в сабота-10гр,а lycopodium в сряда и събота по 3гр. и silicea-секи ден 3гр.
Мислите ли че класическия хомеопат ще ми е по-полезен за детето?Обърках се от мнения...
Благодаря!
И каде мога да прочета за тези "лекарства"- за какво са-предписват се за... и т.н.

Препоръчайте ми хомеопат в Пловдив!
Благодаря!

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 13:47 от tandonova79

# 516
Irra, Усмихнатото, отговорила съм ви ето ТУК
за да не спамим тази тема. Там също може да зададете още въпроси.
Донякъде съм наясно с мнението на Александър относно ваксините, както и знам, че не е редно да взема отношение тук. Така че да не го тормозим човека. Grinning Hug

Хроничен тонзилит и хипертрофия на сливиците при дъщеря ми - започнаха да отшумяват, сливиците значително намаляха и са розови. Благодаря на Александър.
Относно мен - вече нямам Ешерихия коли и особено гадната Клебсиела в урината, нямам хемороиди, нямам гъбички bowuu, благодаря отново на Александър.И както той предсказа, раковата ми предиспозиция излиза навън към периферията под формата на леки бенки по кожата (бях и на кожен за тях - нищо особено не са). За тези,които не знаят, аз съм с един бъбрек и избягвам дори обикновения аналгин.
И ако някой отново го приеме за реклама...свиркам си Whistling

Но осъзнах и друго - с хомеопата си трябва да бъдем напълно нормални, открити, да споделяме и реагираме без притеснения и без преструвка. Защото хомеопатът е хомеопът, а не врачка...Аз бях напълно открита - споделях мисли, чувства, начин на реакция, отношения....тогава картината не се замазва и много по-лесно се открива конституционалното лекарство.
Помниш ли, Алекс, какво ти казвах -"Не те познавам, нямам ти доверие, какво ми даваш да пия, няма да го пия и т.н."
Не са много хората, които бих признали в очите това. А това се оказа една от водещите черти в характера ми.
Да не продължавам, че ....стана много Laughing
Пожелавам ви здраве Hug

# 517
  • Варна
Пиша набързо, извинявай се ако е хаотично.
Става въпрос за сина ми, на 2 г. 9 м. По принцип здраво дете, ако боледува е леко. Но от началото на януари се влачи с уж безобидни ту сополи, ту кашлица. Отдавам го на това, че по същото време започнаха да избиват последните млечни кътници, долните 2 едновременно, а съм чела, че това отслабва имунитета.
Долните 2 излязоха, поуспокои се за седмица и от вчера е пак със същата картина. Още не виждам да избиват горните кътници, но до няколко дни и това ще стане. Записах час за днес следобед при класически хомеопат, защото вече имаме нужда от помощ, не се справям с бабешки средства и витамини, детето се изтощава прекалено.

Въпросът ми е: ако започна разказа със съмнението ми за влиянието на кътниците върху състоянието му, дали мога да заблудя хомеопата? Не изключвам възможността да не съм права и да има друга причина за това боледуване, която аз не виждам. Изчетох доста и останах с убеждението, че за правилното определяне на лекарство е много важно да се дава точно инфо, а детето не може да обясни само. За пръв път ще го водя при класически хомеопат и не знам как да подходя и какво да очаквам като лечение в тази ситуация.
Какво ще ме посъветвате?

# 518
за да не спамим тази тема. Там също може да зададете още въпроси.
Донякъде съм наясно с мнението на Александър относно ваксините, както и знам, че не е редно да взема отношение тук. Така че да не го тормозим човека. Grinning Hug

Мече, благодаря!  Hug Аз така или иначе, не бях сигурна дали тук му е мястото на въпроса ми. И се извинявам, ако съм причинила някакво неудобство  Hug Ще се метна и в другата тема Wink

Александър, и на теб благодаря - за разяснението относно спиралата и хомеопатията  Peace.

# 519
  • София - Варна - Бургас
за да не спамим тази тема. Там също може да зададете още въпроси...
......

...Донякъде съм наясно с мнението на Александър относно ваксините, както и знам, че не е редно да взема отношение тук. Така че да не го тормозим човека. Grinning Hug

Помниш ли, Алекс, какво ти казвах -"Не те познавам, нямам ти доверие, какво ми даваш да пия, няма да го пия и т.н."
  Помня, помня, но и това също влизаше в "картината" ти. Grinning

# 520
  • София - Варна - Бургас
svetli

Цитат
...Въпросът ми е: ако започна разказа със съмнението ми за влиянието на кътниците върху състоянието му, дали мога да заблудя хомеопата?...

Ако е класически, и да искате, не бихте могли да го "заблудите"...
 По добре се съсредоточете върху хронологията на симптомите, и какво му влияе добре или зле.

# 521
Вчера дадох на детето си хомеопатично лекарство (започваме да определяме конституционалното лекарство). Един месец трябва да наблюдавам детето за промени във физическо и психическо състояние. Какви промени мога да очаквам? Вие какви промени наблюдавахте? А ако няма промени?
Когато започнах хомеопатично лечение на детето си преди 5месеца си взех една тетрадка и всеки ден записвах всичко.При нас имаше бурни реакции със смях и плач,обриви,откровения дори и агресия.Така че моя съвет към Вас е наблюдавайте и си записвайте всичко което е необичайно за детето и на контролния преглед споделете с хомеопата.Успех и търпение.

# 522
  • София - Варна - Бургас
Ами tuberculinum пием само в сабота-10гр,а lycopodium в сряда и събота по 3гр. и silicea-секи ден 3гр.
Мислите ли че класическия хомеопат ще ми е по-полезен за детето?Обърках се от мнения...
Благодаря!
И каде мога да прочета за тези "лекарства"- за какво са-предписват се за... и т.н.

Препоръчайте ми хомеопат в Пловдив!
Благодаря!

По 10 гранулки Tuberculinum в Събота!?... Ужас! това  "умение" сигурно е за да се получи химическо насищане с Туберкулин?...  Sick

# 523
  • Варна
svetli

Цитат
...Въпросът ми е: ако започна разказа със съмнението ми за влиянието на кътниците върху състоянието му, дали мога да заблудя хомеопата?...

Ако е класически, и да искате, не бихте могли да го "заблудите"...
 По добре се съсредоточете върху хронологията на симптомите, и какво му влияе добре или зле.

Благодаря за съвета! Межд другото, в страницата Информативно за хомеопатията не е лошо да напишете малко по въпроса - как се описва състоянието пред хомеопата, каква информация е съществена и каква не, нещо като насоки за неопитни като мен.

# 524
за да не спамим тази тема. Там също може да зададете още въпроси...
......

...Донякъде съм наясно с мнението на Александър относно ваксините, както и знам, че не е редно да взема отношение тук. Така че да не го тормозим човека. Grinning Hug

Помня, помня, но и това също влизаше в "картината" ти. Grinning

Да, това е следващото изречение от поста ми " А това се оказа една от водещите черти в характера ми.
"
Усмихнатото, следи там за отговори, където писахме.
Чао пак от мен

Общи условия

Активация на акаунт