ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 495
Вчера дадох на детето си хомеопатично лекарство (започваме да определяме конституционалното лекарство). Един месец трябва да наблюдавам детето за промени във физическо и психическо състояние. Какви промени мога да очаквам? Вие какви промени наблюдавахте? А ако няма промени?

# 496
Ани, аз нямам деца, но съм в момент на определяне на конст. лекарство. Не се притеснявай, ако не забележиш значителни промени, за всеки човек е различно. За себе си следя промени във вкусови предпочитания, различни усещания - към топло, студено, по-спокойна или по-раздразнителна ставам, т.е. ако настъпи промяна в поведението ми и не съм реагирала така преди приема на хомеопатичното лекарство си го записвам и споделям после с хоемопата. Пример: три-четири дни след приема на лекарството имах непоносимост към всякакви миризми, всичко ми миришеше много силно  Crazy

Успех!

# 497
Добре бе, хора ...Искам да попитам такава ли е практиката за започване на хомеопатично лечение навсякъде - записване на час (и евентуално лечение) при хомеопат за след 2-3 месеца. Да, но децата ми сега са болни... Може ли някой да ми препоръча хомеопат за Бургас, който ще може сега да ни приеме, или да си започва и втория антибиотик дъщеря ми...  Cry

Прости ми, че се меся не по темата, но видях, че под поста ти едно майче е писало "много ви се насъбра"...
Помисли за ваксинацията, ако децата ти често боледуват.... това допълнително ги ...мачка

# 498
aз се извинявам на Иррето,
вместо ЛС съм постнала тук  Blush
насъбирането май идва от неправилно лечение с АБ,
където хомеопатията няма никаква намеса.

Мечка Малинарка, имаш предвид, че поставянето на ваксини усложнява ситуацията?

Правилното хранене, смяната на въздуха с чист поне за седмица, оказва влияние,
всичко това " за ръка" с хомеоптията.

# 499
  • Бургас
И аз не го разбрах това за ваксинацията  Embarassed . Ако е за някаква допълнителна ваксинация... вече не съм голям привърженик ... Миналия месец след Пентаксим такава случка ни се случи, че не искам да си спомням този кошмарен ден ....

# 500
.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 14:39 от Kinks

# 501
Здравейте,
Моля, да ми помогнете да реша един проблем. Майка ми е с изключително "разбита" нервна система: нервност, раздразнение, фобия към болести, страда от безсъние и т.н. още проблеми. От известно време се появи и витилиго, което в следствие на стрес преди една седмица се разраства.
Опитах се да я запиша при хомеопат (класически), но след като ме разпита по телефона и разбра, че е приемала Ксанакс дълго време и е на 63 години, отказа да й запише час. Каза, че според него нещата са почти необратими и няма да може да й помогне.
Смятате ли, че все пак хомеопатичното лечение може да й помогне в някаква степен и към кого да се обърна, ако е така?
Мисля, че дори само витилигото да се повлияе ще е от полза, защото това я натоварва допълнително и я депресира.

Ще чакам отговора ви, Александър!  bouquet

# 502
  • Пловдив
Кажете нещо за липса на апетит при дете на 3,8г. от скоро пием хомеопатични/на боаран ако има значение/ за имунната с-ма.

# 503
  • в матрицата
Кажете нещо за липса на апетит при дете на 3,8г. от скоро пием хомеопатични/на боаран ако има значение/ за имунната с-ма.

Щом си на боарон - значи нищо не правите.... липсата на апетит може да има много причини, едва ли със засилване не имунитета ще се преборите..

# 504
Сузе, не шашкай момичето... това че е на боарон не значи, че е боаронско лечението... тандонова79 обясни по подробно какво пиете и как ... Суза е права че само със засилване на имуитета няма да решите проблема

# 505
  • Пловдив
Ами сега пием tuberculinum,lycopodium и всеки ден silicea.
По-скоро исках да чуя мнения...за да разбера.Вие какво пиете от класическите хомеопати?Аз не казвам че апетита ще му дойде като пие това,а по-скоро какво да му дам за да се засили.
Благодаря!

# 506
Здравейте, Александър.

Пуснах отделна тема, но ме препратиха тук за най-сигурно Simple Smile

накратко - спиралата противопоказна ли при лекуващи се с хомеопатия? за хапчетата май вече се убедих, че не са вариант...

# 507
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Александър.

накратко - спиралата противопоказна ли при лекуващи се с хомеопатия? за хапчетата май вече се убедих, че не са вариант...

Принципно да, все пак зависи какво лкувате с хомеопатия.

# 508
Здравейте, Александър.

Принципно да, все пак зависи какво лкувате с хомеопатия.

Е нали с хомеопатия не се лекува конкретно нещо, а се влияе цялостно на организма? Или имате предвид нещо друго?  newsm78

Имам и един въпрос относно ваксините и се извинявам, ако не е за тук, но не знам къде бих могла да го задам..  Rolling Eyes Та, още не сме били ваксината за 13-месечни - срещу шарките. И сега педиатърката ме натиска, нали има епидемия от морбили. Но пък аз съм малко резервирана, знам, че ще се наложи да я бием, няма да се размине, но дали не е подходящо да изчакаме още малко? Т.е. ако бием сега ваксина, дали тя няма да отслаби допълнително имунитета на детето и да стане по-податливо на заразата от морбили? И с други думи - ако контактува със заразено дете, би ли се разболял по-лесно, ако е прясно ваксиниран? Благодаря!

И моля някой, ако може, да ми препоръча Софийски хомеопат на лични. Че и аз имам едни гинекологични проблеми... Hug

# 509
  • София - Варна - Бургас
Добре бе, хора ...Искам да попитам такава ли е практиката за започване на хомеопатично лечение навсякъде - записване на час (и евентуално лечение) при хомеопат за след 2-3 месеца. Да, но децата ми сега са болни... Може ли някой да ми препоръча хомеопат за Бургас, който ще може сега да ни приеме, или да си започва и втория антибиотик дъщеря ми...  Cry

Разбира се, че не е!  Просто българина, като види някъде опашка и се втурва натам, наивно мислейки си, че щом всички се блъскат там, това е най-доброто?...

Така е и в София...

На лични Ви изпращам координати на мн. добър хомеопат, при който няма да чакате 2-3 месеца.
  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт