ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 585
Какво означава доказване на ХЛ

# 586
Що е доказване на хомеопатично лекарство?
Лекарствата, описани в Материя Медика, са изпитвани върху здрави хора, като са наблюдавани и записвани всички промени, на всички нива, в човешкия организъм, систематизирани и подредени. С други думи -  ефект а на лекарството върху здрав човек. Така записаните проявления на даденото лекарство върху здрав човек се нарича картина на съответното лекарство.

# 587
Като започне доказването на ХЛ ........Детето разви тежка сърдечна неостатъчност?

# 588
Като започне доказването на ХЛ ........Детето разви тежка сърдечна неостатъчност?

Мила,не е от лекарството.При доказването на ХЛ няма патологични изменения.
Искрено съжалявам за детенцето Cry

# 589
Вината ми е , че аз не разпознах симптомите , а мислех ,че е реакция или към неживата противогрипна ваксина, която му поставихме около 2-3 седмици преди това /но аз казах това на докторката/, и след като започна да овръща и разстройство личната лекарка казала на мъжа ми да пие смекта и деган, след това уж детето се поосвести , но изведнъж пак някакво изтощение, тогава го заведох в спешен кабинет и там предпочетох хомеопатично лекарство като по-щадящо. На втората вечер той подпухна и получи обрив около гърдичките , отказваше храна и вода, но иначе беше адекватен, аз тогава помислих ,че се проявява това ХЛ, НО на следващият ден съпругът ми като го завел на личната лекарка ни изпратиха веднага в кардиологията и тя впоследствие ми каза, че това било декомпенсирало сърце - аз незнам симптомите на декомпенсация. Като го водих преди два дена на спешното казаха ,че сърцето му е добре - детето е с транспозиция на големите артерии и му е правена радикална корекция на 2 годишна възраст. Аз просто незнаех симптомите на декомпенсация и помислих всичко друго , но не и това. Между другото и нещо много важно пропуснах след като уж се поосвестиш ми каза, че урината му е като бира , но аз помислих ,че чисти чайовете ,дегана и смектата...... а в болницата първоначално извикаха консултант от инфекциозна болница и тя ни каза - хепатит А, но на другият ден се установява явно от изследванията, че става въпрос за нещо друго.Детето вече като беше на системи първоначално се стабилизира, изчисти и урината, но впоследствие отново се влоши и се наложи животоспасяваща операция 6 дена след като беше на системи. Н а 18 ден след "успешната операция" , отворен гръден кош, инфекции и т,н, - бяха му сложили клапа, но незнам защо белият дроб отказал да комуникира със сърцето и ни казаха, че сърцето е много изтощено имало е и някакъв съсирек - детето почина с диагноза сърдечна и полиорганна недостатъчност вследствие на вродена малформация. И така и аз искам да съм с местожителство - при детето си...Не ми трябва хомеопат и психолог , а бързодействаща ефикасна отрова,защото аз съм виновна!!!
Съжалявам ,че Ви натоварих с нашата история, но това са въпросите , които нищя вече година и нещо - аз ли убих детето си????????

# 590
Вината те изяжда, а тя не е добър съветник.. всички да ти кажат, че не си виновна, щом вътрешният ти глас крещи, никой не може да го заглуши.. единственото което е ясно - ХЛ не е причината за проблемите..

# 591
И аз мисля като Sky.... Sad...
Съжалявам, миличка....Но трябва да се отървеш от тази вина....Със сигурност има и други хора около теб, които се нуждаят от любовта ти... Hug

# 592
Вината ми е , че аз не разпознах симптомите

Съжалявам ,че Ви натоварих с нашата история, но това са въпросите , които нищя вече година и нещо - аз ли убих детето си????????

Не си ти виновна, разбира се. Как така ти да си виновна и ти да трябва да разпознаваш симптоми, които очевидно лекарите не разпознават. Мога да ти кава едно-че със сигунрност не е станало това от хомеопатичното лекарство. Дали е изпуснато нещо от лекарите, няма как да се знае на този етап. Не владеш живота и смъртта, не е логично да мислиш, че ти си виновна. Направила си каквото си могла, не си заряазала детето...А мъката си остава за теб...много съжалявам за детето. Sad

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 17:04 от Archangel

# 593
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...аз незнам симптомите на декомпенсация. Като го водих преди два дена на спешното казаха ,че сърцето му е добре - детето е с транспозиция на големите артерии и му е правена радикална корекция на 2 годишна възраст...а в болницата първоначално извикаха консултант от инфекциозна болница и тя ни каза - хепатит А...

Излиза, че всеки лекар се е упражнявал да му поставя медицински диагнози, вместо да прочетат  картона му и да видят очевидното, че на 2 год. му е правена тежка операция!?... това са низ от лекарски грешки и накрая си измиват ръцете с
"... диагноза сърдечна и полиорганна недостатъчност вследствие на вродена малформация...."
   И оттам Ви внушават чувство за вина.

P.S. в горното не виждам връзка с хомеопатията.

# 594
А за непросветените - в какви случаи се налага приемането на майчина тинктура, а не самото ХЛ?

„....Има пациенти при които изглежда цялата патология се върти около слабостта илидисфункцията на един орган. В такива случаи слабостта на този орган може да се превърне в препядствие пред възстановяването на здравето. Често в практиката се натъкваме на факта, че конституционалното лекарство не успява да предизвика реакция, докато не корегираме тази област. Това става като предписваме майчина тинктура или лекарство в потенция от десетичната скала (Х или D).

....“
    A Guide to the Metodologies of Homeopathy” Jan Watson

Точно моят случай Wink

# 595
  • Варна
Здравейте Alexander, моля за мнението Ви по следния случай:
Детето ми е на 2.6 години. От януари започна ясла и както се очакваше започна да боледува по-често. Последно направи бронхит в началото на март, който лекувахме с антибиотик. След 3 седмици отсъствие от яслата (умишлено го оставихме една седмица допълнително, за да укрепне), на втората седмица от тръгването отново вдигна температура. Този път решихме да се доверим на хомеопатията. Заведохме детето, първичен преглед - както си му е реда. Температурата беше два последователни дни , само надвечер. Дадоха ни Сулфур 30 CH, 4 пъти на ден по 3 гранули. Първия ден от лечението, температурата не се качи повече от 37,1, на втория изобщо не се качи. На третия ден обаче пак се вдигна до 37,6, като заедно с това се появи кашлица.По-нататък не е вдигал тепература, но продължава да кашля. Днес е 5-ти ден от лечението, кашлицата е по-честа от вчера. Влажна е (като отхрачване) и не е дълбока. Тъй като нямам опит с хомеопатията се тревожа дали е нормално. Четох, че ако лекарството не е правилно може да подтисне едни симптоми, но да предизвика други. Тревожа се дали не се е получил този ефект. Говорих с доктора по телефона, само удължи срока на приемане, който беше определил. Може би е важно, че в момента детето вади кътник...
Тъй като бях многословна, да поясня какво очаквам като отговор:  
Нормално ли се развива лечението - възможна ли е проява на кашлица, която да отшуми след това?
Опасенията ми са да не предизвикам по-сериозно разболяване на детето, като оставя нещата само на това лечение...

Благодаря предварително за вниманието!

# 596
  Здравейте и от мен, Alexander!
  Преди около две седмици за първи път ходих на класически хомеопат, заведох и децата си. На мен и на голямата ми дъщеря (3год. и 10 мес.) ни изписаха Med. 200C еднократно и след това Med. LM1 по 1 капка сутрин и вечер 20 дни до 1 месец. Не знам дали това беше търсения  ефект, но още не беше минала и седмица, и двете с дъщеря ми получихме зачервяване в областта на гениталите, което прерасна в сърбеж и парене. За мен съм сигурна, че се дължи на гъбички, за малката не знам - тя няма течение, но определено е зачервена и подута. Изчаках няколко дни, защото бях чела, че хомеопатичните лекарства изкарват всички симптоми и после нещата се оправят, но след още няколко дни аз се чувствах още по-зле и веднага се обадих на доктора. Той каза да спрем медикамента и след една седмица да отидем, като м/увременно правим промивки със смрадлика. Ще го посетим във вторник, но аз искам да попитам - Това ли е хомеопатичното лечение? От здраво състояние да се докараме със страшни сърбежи и некомфорт?!?!? Айде мене ме оставете, ама детето?? Всеки ден като го взимам от детска градина ми се оплаква, че го болят гениталите. Аз не знам дали точно я болят или сърбят, но което и да е не се чувства добре детето.
  Може би не стана ясно защо ни е бил изписан препарата - защото след прегледа ни определиха като гонореен тип и наложително лечение (премахване) на миазми (не съм много наясно с цялото това определение, а и честно казано ми звучи малко гадничко).

Извинявам се, че стана малко дълго и предварително благодаря за отговора!

# 597
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...Дадоха ни Сулфур 30 CH, 4 пъти на ден по 3 гранули...     ...Днес е 5-ти ден от лечението...

Въпроса ми е, през всичките 5 дни ли приема Сулфур по 4 пъти на ден и по 3 гранули? ...  Shocked

# 598
  • Варна
Да...
Да го спра ли?

# 599
  • София - Варна - Бургас
 Здравейте и от мен, Alexander!
  Преди около две седмици за първи път ходих на класически хомеопат, заведох и децата си. На мен и на голямата ми дъщеря (3год. и 10 мес.) ни изписаха Med. 200C еднократно и след това Med. LM1 по 1 капка сутрин и вечер 20 дни до 1 месец. Не знам дали това беше търсения  ефект, но още не беше минала и седмица, и двете с дъщеря ми получихме зачервяване в областта на гениталите, което прерасна в сърбеж и парене. За мен съм сигурна, че се дължи на гъбички, за малката не знам - тя няма течение, но определено е зачервена и подута. Изчаках няколко дни, защото бях чела, че хомеопатичните лекарства изкарват всички симптоми и после нещата се оправят, но след още няколко дни аз се чувствах още по-зле и веднага се обадих на доктора. Той каза да спрем медикамента и след една седмица да отидем, като м/увременно правим промивки със смрадлика. Ще го посетим във вторник, но аз искам да попитам - Това ли е хомеопатичното лечение? От здраво състояние да се докараме със страшни сърбежи и некомфорт?!?!? Айде мене ме оставете, ама детето?? Всеки ден като го взимам от детска градина ми се оплаква, че го болят гениталите. Аз не знам дали точно я болят или сърбят, но което и да е не се чувства добре детето.
  Може би не стана ясно защо ни е бил изписан препарата - защото след прегледа ни определиха като гонореен тип и наложително лечение (премахване) на миазми (не съм много наясно с цялото това определение, а и честно казано ми звучи малко гадничко).

Извинявам се, че стана малко дълго и предварително благодаря за отговора!

Не мога да коментирам, тъй като не познавам случая, но цял месец всеки ден да вземате анти-миазматично,пък било и в потенция LM... във всеки случай не е в моя стил.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт