ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 767
  • 797
  •   1
Отговори
# 750
Намерих го тоя  афоризъм, където се говори за минимална доза -248.Там се казва,че гранулката трябва да бъде само една и много рядко повече.Ето го изречението извадено от контекста.

If the solution is used up (in seven to fifteen days) it is
necessary to add to the next solution of the same medicine if still indicated one or (though
rarely) several pellets
of a higher potency with which we continue so long as the patient
experiences continued improvement without encountering one or another complaint that
he never had before in his life.

Правилно ли се ориентирах? Само една гранулка ли трябва да ползвам?

Забравих да посоча откъде цитирам...

http://www.homeopathybulgaria.org/todormed/SAMUEL%20HAHNEMANN-ORGANON.pdf

# 751
не Simple Smile

Това е друго, останася се до повторението на една потенция. Няма значение броят гранули и 1 и 100-все едно. Значение има доколкото някои изписват много за да се продават лекарства. Не се мъчи да научиш хомеопатията в този форум, а си намери хомеопат. Peace

Намерих го тоя  афоризъм, където се говори за минимална доза -248.Там се казва,че гранулката трябва да бъде само една и много рядко повече.Ето го изречението извадено от контекста.

If the solution is used up (in seven to fifteen days) it is
necessary to add to the next solution of the same medicine if still indicated one or (though
rarely) several pellets
of a higher potency with which we continue so long as the patient
experiences continued improvement without encountering one or another complaint that
he never had before in his life.

Правилно ли се ориентирах? Само една гранулка ли трябва да ползвам?

Забравих да посоча откъде цитирам...

http://www.homeopathybulgaria.org/todormed/SAMUEL%20HAHNEMANN-ORGANON.pdf

# 752
не Simple Smile

Това е друго, останася се до повторението на една потенция. Няма значение броят гранули и 1 и 100-все едно. Значение има доколкото някои изписват много за да се продават лекарства. Не се мъчи да научиш хомеопатията в този форум, а си намери хомеопат. Peace

Laughing Е, като почнеш така.

# 753
не Simple Smile

Е какво да ти кажа...Simple Smile) "вземи кухенския нож, извари го в тенджера, направи срез на 15 см под пъпа и внимателно отрежи апендикса си. Вземи конци от чекмеджето, купи игла от някоя циганка и заший, бод зад игла" Joy Някои неща си искат специалист и не става с кратки разяснения в нета. Peace Wink

# 754
  • Пловдив
tandonova79, тогава успех в намирането на най-добрия класически хомеопат! Peace
Благодаря!
А да питам-класическия хомеопат винаги ли изписва само по 1 лекарство под формата на капки?И то не е ли същото като боаронските флакончета-чувала съм че и класиците изписват такива или пак не съм права?

Боаронските монопрепарати в малките флакончета са си ОК. И класическите хомеопати ги предписват. Не ОК е методът, който завършилите боаронските курсове ползват, не самите им лекарства. Изписва се по едно лекарство, може да е на капки, може на гранули.

А може ли да лекуват и да предписват лекарство и по двете системи?В зависимост от това каво е състоянието на пациента?
И имам питане...гъбички появили се по сливиците-ще изчезнат ли от самосебе си или се изисква лечение и ако знаете от какво се появяват?
Благодаря
Може ли да ми отговорите?

# 755
не Simple Smile

Е какво да ти кажа...Simple Smile) "вземи кухенския нож, извари го в тенджера, направи срез на 15 см под пъпа и внимателно отрежи апендикса си. Вземи конци от чекмеджето, купи игла от някоя циганка и заший, бод зад игла" Joy Някои неща си искат специалист и не става с кратки разяснения в нета. Peace Wink

Ми кажи ми, де....

# 756
периодично се правят курсове по хомеопатия за майки,цонка-офи-дочка ,защо не се запишеш  да го посетиш и там ще разбереш всичко,каквото те интересува
http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/261-kak-da-razpoznaem-dob … iya-homeopat.html
http://homeohelp.eu/kurs-klasicheska-homeopatiya-za-majki.html

# 757
[quote author=tandonova79
А може ли да лекуват и да предписват лекарство и по двете системи?В зависимост от това каво е състоянието на пациента?
И имам питане...гъбички появили се по сливиците-ще изчезнат ли от самосебе си или се изисква лечение и ако знаете от какво се появяват?
Благодаря
[/quote]
[/quote]

Не, не може да лекуват по двете системи. Няма състояние, което налага некадърното използване на дадена наука.

Всеки има имунна система, така че най-вероятно гъбичките ще изчезнат сами, ако организмът се подпомага с правилно хранене и с еизбягват храни, които стимулират гъбичките, като захар и бяло брашно, нишесте, и всякакви некачествени храни, чипсове, зрънчовци, сухи супи, полуфабрикати и т.н.  Ако имунната система е слаба, може да се наложи да и се помогне с хомеопатия и това може да стане само с класическа хомеопатия, понеже некласическата няма и претенции да помага на имунната система, тя само подтиска симптоми. Гъбичките с епоявяват от отслабнала имунна система и дисбаланс в организма, който може да е причинен от много неща, сред които -антибиотици, лоша храна, стрес и т.н.

# 758
не Simple Smile

Ми кажи ми, де....

Не знам как по-ясно от това да ти кажа, че няма начин да ти се каже в нета как да излекуваш някого. Ако искаш-завърши хомеопатичен курс и ще си горе-долу наясно с някои неща и може да ги прилагаш. Peace

# 759
  • Пловдив
[quote author=tandonova79
Благодаря
[/quote]

Не, не може да лекуват по двете системи. Няма състояние, което налага некадърното използване на дадена наука.

Всеки има имунна система, така че най-вероятно гъбичките ще изчезнат сами, ако организмът се подпомага с правилно хранене и с еизбягват храни, които стимулират гъбичките, като захар и бяло брашно, нишесте, и всякакви некачествени храни, чипсове, зрънчовци, сухи супи, полуфабрикати и т.н.  Ако имунната система е слаба, може да се наложи да и се помогне с хомеопатия и това може да стане само с класическа хомеопатия, понеже некласическата няма и претенции да помага на имунната система, тя само подтиска симптоми. Гъбичките с епоявяват от отслабнала имунна система и дисбаланс в организма, който може да е причинен от много неща, сред които -антибиотици, лоша храна, стрес и т.н.
[/quote]
Мерси!

# 760
  • София
Аз пък бих искала да споделя едно по-специфично притеснение. Забелязала съм, че хората в множество случаи прибягват до методите на алтернативната медицина и в частност на хомеопатията, когато традиционните медицински решения не им дават шанс или поне когато недвусмислено са открили, че не могат да очакват подобрение, а само за поддържане на някакво състояние с цената на много лекарства, не рядко много средства и загубено време.

Дори да приемем, че в София и големите градове достъпът до хомеопат е въпрос на (примерно) 100 лева, то в България масово това не е толкова лесно. Свързано е с чакане, пътуване, заделяне на допълнителни средства, а острите състояния имат неприятното "свойство" да се обострят през нощта, в петък вечерта, в първия ден от серия празници или точно преди заплата... примерно.

Та когато става дума за "За" или "Против" Ефизола, мисля че отговорът е ясен. Но когато става дума за хронично заболяване, за което е провеждано лечение с години, за което се пият животоподдържащи медикаменти - тогава има ли реален шанс за подобрение, без да се отрича и спира алопатичната медикаментозна терапия или поне не от раз? Ясно е, че всеки случай следва да се раглежда като уникален, но толкова често се пише, че алопатията само подтиска и не лекува, че е много вероятно много хора да се страхуват изобщо да направят първата стъпка поради тази причина?

Всъщност това не е въпрос, а по-скоро само опит за размишление в тази насока. Най-много би ми помогнало споделянето на някакъв вид "success story", но всички налични във форума съм изчела.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 19:49 от Ним

# 761
Много ти благодаря за филмите, изгледах ги и ще му ги покажа. Сега още повече ми настръхват косите при мисълта за ваксинация.
Тъй като мъжът ми твърди, че освен ваксина няма лечение срещу тетанус, аз търсих информация в Нета, за да го опровергая и намерих, че един хомеопат е излекувал болни от тетанус с магнезиев хлодид и tetanotoxinum. Мога ли спокойно да използвам тази информация като аргумент в полза на моята кауза срещу ваксините?

(да не говорим, че свекървата постоянно ми цитира безумните брошури от аптеките  Cry)

yana_fr

Искрено и от все сърце те съветвам да удържиш докрай фронта за ваксините. Лично аз съм си патила от ваксина, и въпреки че съм хомеопат и се лекувам само с хомеопатия, вредите, които ми нанесе ваксината не се махнаха никога. Покажи на мъжа си материали за вредата от ваксините за да не си съставя мнения от сайтовете на фармацевтичните копмании, които имат полза да продават ваксини, за това колко страшни били болестите, а от хора които нямат изгода ти да ваксинираш и са обективни. Примери за такива материали:

http://www.youtube.com/watch?v=cEN5KGwNGeo&feature=related

http://video.google.com/videoplay?docid=1103396999649583027&hl=en#

http://video.google.com/videoplay?docid=-6696666502913965744#doc … 90106663412840646

http://video.google.com/videoplay?docid=-6696666502913965744#

http://video.google.com/videoplay?docid=-6696666502913965744#doc … 31447125053615129

# 762
Цитат
Но когато става дума за хронично заболяване, за което е провеждано лечение с години, за което се пият животоподдържащи медикаменти - тогава има ли реален шанс за подобрение, без да се отрича и спира алопатичната медикаментозна терапия или поне не от раз?
Възможно е според мен, тъй като различните методи на лечение действат на различни нива.

# 763
Ние сме и на хомеопатия и ваксинираме. Мъжът ми ме убеди колко добри са ваксините. Аз не разбирам от ваксини. Съсем наскоро сложихме някакви, но честно да си призная не си спомням точно какви бяха.

# 764
  • в матрицата
Ние сме и на хомеопатия и ваксинираме. Мъжът ми ме убеди колко добри са ваксините. Аз не разбирам от ваксини. Съсем наскоро сложихме някакви, но честно да си призная не си спомням точно какви бяха.
Цонка, ти ме изуми  Shocked Как така ще "слагаш ваксини" и дори няма да помниш какви.... доста безотговорно към здравето на детето... извинявай, че съм така пряма, ама наиситна в 21 век, не вярвах, че човек и то родител, който очевидно ползва интернет ще подходи така незаинтересувано към здравето на детето си......

Общи условия

Активация на акаунт