ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 767
  • 797
  •   1
Отговори
# 765
Ним , поддържащата терапия при сериозни заболявания никога не се спира от раз, така ако се постъпи има голям шанс човека да няма повече никаква нужда от лекуване Laughing...прости за черния хумор. Лекарставата се намаляват бавно и то при данни, че това е обосновано и че състоянието се е подобрило значително и няма нужда от тези лекарства.

# 766
За да успокоиш мъжа ти, кажи му че ако детето се набоде на ръждив пирон или го ухапе бясно куче ще го ваксинирате-нещо, което може би е правилното в тези случаи, стига да намерите по-добра ваксина с по-малко гадости в нея. Но това не би обосновало с нищо слагането на всичките други безбройни ваксини. Има случаи на излекуван тетенус с хомеопатия, но не бих ви псответвала да експериментирате, след като не сте и много убедени и нямате дълъг опит с хомеопатията.

Много ти благодаря за филмите, изгледах ги и ще му ги покажа. Сега още повече ми настръхват косите при мисълта за ваксинация.
Тъй като мъжът ми твърди, че освен ваксина няма лечение срещу тетанус, аз търсих информация в Нета, за да го опровергая и намерих, че един хомеопат е излекувал болни от тетанус с магнезиев хлодид и tetanotoxinum. Мога ли спокойно да използвам тази информация като аргумент в полза на моята кауза срещу ваксините?

(да не говорим, че свекървата постоянно ми цитира безумните брошури от аптеките  Cry)

yana_fr

Искрено и от все сърце те съветвам да удържиш докрай фронта за ваксините. Лично аз съм си патила от ваксина, и въпреки че съм хомеопат и се лекувам само с хомеопатия, вредите, които ми нанесе ваксината не се махнаха никога. Покажи на мъжа си материали за вредата от ваксините за да не си съставя мнения от сайтовете на фармацевтичните копмании, които имат полза да продават ваксини, за това колко страшни били болестите, а от хора които нямат изгода ти да ваксинираш и са обективни. Примери за такива материали:

http://www.youtube.com/watch?v=cEN5KGwNGeo&feature=related

http://video.google.com/videoplay?docid=1103396999649583027&hl=en#

http://video.google.com/videoplay?docid=-6696666502913965744#doc … 90106663412840646

http://video.google.com/videoplay?docid=-6696666502913965744#

http://video.google.com/videoplay?docid=-6696666502913965744#doc … 31447125053615129

# 767
точно сед такава ваксина  против тетанус след ухапване от куче ,при сина ми се отключи екзема, коят 5 години лекувахе за псориазис. КОй ли не го беше гледал- всички бяха категорични, че е псори и му предписваха кортикостероиди.
Отидохме при хомеопат след 5 години и той категорично каза,че това не е и няма как да е псори и за 5 години да си остане локализирано на 5 см. С хомеопатия се повлия до голяма степен, с доста дълги ремисии , кратки проявления и далеч не толкова дразнещи.

# 768
точно сед такава ваксина  против тетанус след ухапване от куче ,при сина ми се отключи екзема, коят 5 години лекувахе за псориазис. КОй ли не го беше гледал- всички бяха категорични, че е псори и му предписваха кортикостероиди.
Отидохме при хомеопат след 5 години и той категорично каза,че това не е и няма как да е псори и за 5 години да си остане локализирано на 5 см. С хомеопатия се повлия до голяма степен, с доста дълги ремисии , кратки проявления и далеч не толкова дразнещи.

Да, знам. Но за родители, които искат да ваксинират с всичките ваксини, да им кажеш, че и при ухапване от животно няма да ваксинират, резултатът ще, че ще се откажат от цялата идея и ще си ваксинират с всичко. По-добре една ваксина и то само ако има случка като тази, отколкото още 15 без нужда. А и много по-лесно се оправят щети от една ваксина, отколкото от 15. Не че има гаранция, че ще се оправи, но има шанс.

# 769
  • Пловдив
http://www.plovdivhomeopathy.com/about.htm
как мислите-това достатъчно ли е да се каже че хомеопата е класически?И някои казват че за остри с-ния изписват Боаронски а за хронични-по класическата школа.
А и тези които ми препоръчаха от асоциациата ги няма в регистъра на диплом.хомеопати?Получава се някакво разминаване...

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 11:21 от tandonova79

# 770
В регистъра на дипломираните хомеопати, не са вписани всички дипломирани хомеопати.

# 771
Да задам въпросът по-общо:
Как човек да си избере хомеопат (говорим за класически такъв)? Добира се до списък на класически хомеопати в неговя град и какво прави? Ходи на три интервюта, и евентулно се спира на някой от тримата (доволно скъпо начинанае може да бъда) или сяда и медитира, докато не му изплува името на "неговия" човек?!

# 772
  • Пловдив
В регистъра на дипломираните хомеопати, не са вписани всички дипломирани хомеопати.
и как да се ориентираме???като питаш по тел. ти казват или Да/за класически/ или лекуваме и по двете системи? Shocked
А аз в началото като търсих незнаех че ги има тези разделения и че толкова е важно до си при Класически!А има толкова пациенти които се лекуват и при другите?!Грешка ли е?
А Вие Nial-защо криете имената на класиците в Пловдив?

# 773
Как човек да си избере хомеопат (говорим за класически такъв)? Добира се до списък на класически хомеопати в неговя град и какво прави? Ходи на три интервюта, и евентулно се спира на някой от тримата (доволно скъпо начинанае може да бъда) или сяда и медитира, докато не му изплува името на "неговия" човек?!

Как си избираш лекар? По същия начин си избери и хомеопат. Няма специални указания, освен това да се увериш, че е класически, което  преведено в стандартната медцина, примерно ако търсиш гинеколог, значи да се увериш, че човекът е завършил медицина преди да е нарекъл себе си "гинеколог".

# 774
и как да се ориентираме???като питаш по тел. ти казват или Да/за класически/ или лекуваме и по двете системи? Shocked
А аз в началото като търсих незнаех че ги има тези разделения и че толкова е важно до си при Класически!А има толкова пациенти които се лекуват и при другите?!Грешка ли е?

Ако ти каже, че лекува по двете системи със сигурност не е класически. Дали е грешка или не, ти си знаеш. За мен е грешка и не бих отишла никога, но няма да ти давам тонв  живота-каквото сметнеш за правилно-прави го.

# 775
  • Пловдив
Много добър въпрос!!!Браво!И тук от толкова много писания се обърках тотално!

# 776
  • Пловдив

Ако ти каже, че лекува по двете системи със сигурност не е класически. Дали е грешка или не, ти си знаеш. За мен е грешка и не бих отишла никога, но няма да ти давам тонв  живота-каквото сметнеш за правилно-прави го.

А това достатъчно ли е?
Има допълнителни специализации по хомеопатия към ЦОРХ – България (София) и Хомеопатично общество – Класическа хомеопатия.

# 777
tandonova79, не познавам въпросната хомеопатка, но от сайта и на пръв поглед изглежда, че практикува класическа хомеопатия.

# 778
  • Пловдив
tandonova79, не познавам въпросната хомеопатка, но от сайта и на пръв поглед изглежда, че практикува класическа хомеопатия.
И аз така си помислих,но после като четох тук разни неща и се обърках...1-во щото не ни изписа само 1 лек. ,а пък интервюто беше 2ч. и много обширно...Мислех че ще ни изпише лек. на капки,но пием от монопрепаратите по няк.гранулки.
А и не ми я посочиха от Хомеопатичното общество/ако въобще е важно/.
Благодаря ти все пак.

# 779

Nial не крие нищо. "Класиците" който Nial познава, не са медици, за това не можe публично дa бъдат споменати имена и координати - би било реклама, а това е забранено. Ако бяхте поискали координати на лични съобщения - Nial би ви дал. Вие не сте поискали  координати в лично съпбщение, респективно не сте получили координати. Ако оставате с впечатление, че някой крие нещо от вас, може би е грешно впечатление.....

Общи условия

Активация на акаунт