дамски душ

• 1 353
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,
по препоръка на гинеколога ми след цикъл и някъде 1 седмично си правя промивки с цитросепт профилактично срещу гъбички(податлива съм заради ОК).Искам да ви попитам- като съм си направила промивка мога ли след това да имам полови контакти и има ли значение колко време е минало от промивката?Нямам предвид непосредствено преди секс -ами ако си я направя по обяд и няколко часа след това или вечерта правя секс с приятеля ми ще има ли проблем?

# 1
  • Пловдив
Момиче,лекарят не ти ли каза че не трябва да правиш секс докато правиш тези промивки.

# 2
  • София
За мен един път седмично е много често. Виж в упътването на Цитросепт, има описание как и колко промивки се правят. Не мисля, че има проблем, часове след промивката да правиш секс, но според мен е хубаво вечер да си правиш промивките, непосредствено преди лягане и цялата нощ да не правиш нищо.

# 3
Промивката се прави вечер преди лягане и след това трябва само да спиш,а не да правиш гимнастика.

# 4
  • София
А наистина имаш ли изобщо проблеми с гъбички или просто лекаря ти е казал, че като приемаш ОК си податлива и дай да правиш промивки....

# 5
да, имам проблеми.През няколко месеца имах кандидоза, но за момента се отървах от нея.Лекаря ми каза 1 месец да правя 2-3 седмично и после 1 седмично промиовки.И мен ме притеснява малко честота им и се чудя да ли да ги правя.Няма нужда от нападки.

# 6
А вие мате ли някакви предложения какво мога да правя,за да не ми се появяват гъбичките?Пробиотици?

# 7
Извинявам се, но какво е ОК?

# 8
  • София
орални контрацептиви.

но честно казано не смятам, че точно в тях е проблема.
както и да е...щом все пак имаш проблеми с гъбички - прави си промивките, въпреки, че и по този въпрос мненията на специалистите доста се разминават, някои направо ги отричат и твърдят, че така освен да си набуташ инфекцията по-навътре друго не правиш.
Но дано ти помогнат и да има ефект.

# 9
орални контрацептиви.

но честно казано не смятам, че точно в тях е проблема.
както и да е...щом все пак имаш проблеми с гъбички - прави си промивките, въпреки, че и по този въпрос мненията на специалистите доста се разминават, някои направо ги отричат и твърдят, че така освен да си набуташ инфекцията по-навътре друго не правиш.
Но дано ти помогнат и да има ефект.
а колко време след промивката мога да имам полови контакти?Ако си я направя ве4ерта преди лягане, на другия ден ве4е  мога ли да правя секс?

# 10
  • София
хахаха, ех нетърпение...истината е, че не знам, аз съм на онази страна отричаща промивките и не бих правила Simple Smile
но предполагам няма пробелм на сутринтта или другият ден.

# 11
     С тези промивки се нарушава нормалната влагалищна флора. Както има лоши бактерии, така има и добри. Промивката почиства всичко...

Много рядко ми се налага да си правя промивка, когато се изтърве в мен, и я правя само с вода, което хич не е хубаво... Гледай да ги избягваш. Дали няма някакви свщички или орални капсули, някакви хранителни надбавки или витамини???

# 12
А вие мате ли някакви предложения какво мога да правя,за да не ми се появяват гъбичките?Пробиотици?
Здравей, momi4e_20 Wink

Ако вече си се отървала от гъбички, но си генетично предразположена към гъбични инфекции или ако все още се бориш да ги излекуваш (няма значение), винаги е добра идея да спазваш стриктна диета при гъбички. Както ще видиш от линка, от голямо значение е каква храна приемаш, бъди особено внимателна с приема на въглехидрати. Забрави за сладките неща и алкохола, ако не искаш кандидите да останат твой постоянен спътник... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт